Followers

Friday, 8 February 2013

Idea : Outfit

Hi & Assalammualaikum...

Lepas step pilih colour, next step ialah pilih design baju pulak..
Ni pon sangat rambang mata nak pilih..
Tapi, kena sedar diri sikit lah..
Sy ni kurus, jangan ada hati nak buat baju betul2 ikot bentuk badan..
Nanti lagi lah nampak kurus.. >__<!

Option 1..


credit : google

Baju ni ala-ala peplum lah kan baju..
Kain kembang payung..

Option 2..

credit : google

Kurung moden ada kerawang2 hujung lengan dan bawah baju..
Dan kain corak batik..

Option 3..


credit : google

Ni kebaya labuh..
Oh! Nampak macam perempuan melayu terakhir pulak kan pakai baju ni.. :D

Option 4..


Baju kurung biasa di hias beads pada lengan & bawah baju...
Nampak simple..

Option 5..


credit : google

Kurung moden..
Nampak mewah kalau pakai kain jenis ni..



Kurung moden letak butang lengan dan bahagian belakang baju..

So, decide pilih baju kurung moden..
Tapi taknak terlalu nampak sangat potongan badan..

Tunggu lah nanti hasil nye camne.. :D

Love, Rina Ellisa

6 comments:

  1. Kalau kurus elakkan amik yang kebaya macam biru tu or jenis kurung johor..
    nanti nampak macam baju pakai kita.....
    Amik baju yang ikut shape...
    kalau kurung moden dengan kain ala2 princess okay... Kena dengan orang yang kurus.... =D

    ReplyDelete
  2. den ghaso elok pakai jubah yo...tak nampak gemuk atau kurus..tapi manis...++++ sopan

    ReplyDelete
  3. Option 2 and option 5. Fie sokong yang tu, eh are you getting married or what? huhu

    ReplyDelete
  4. rina baju smue da siap ke? mcm bes je awk nak kawen..nak sebok2 jd planner awk bole? hahaha

    ReplyDelete