Followers

Friday, 1 February 2013

On Duty!

Hi & Assalammualaikum..

Sy full time kerja kat opis je..
Masuk keje kol 830, balik 530..
Cukup masa balik ghumah..

Tapi, baru2 ni di arahkan bertugas kat Airport, KLIA..
Dari jam 2petang sampai lah 9malam..
Takde lah bertugas teruk2 mana pon..
Just dok kat information counter je..
Tapi, sy seronok..:D
Macam2 gelagat passenger leh jumpa..
Diaoran tanya surau kat mana, toilet kat mana, tempat makan kat mana, smoking lounge kat mana..
Dan macam2 soalan lagi diaorang tanya..
Kadang2 kita tak terpikir pon soalan tu diaorang akan tanya..
So sebelum diaorang tanya kita, baik kita round dulu.. HIHIHI!!~ :P
Tak semua tempat sy tau kat Contact Pier tu..
Masuk pon setahun sekali belum tentu..


Briefing dulu sebelum bertugas..
Kena tau serba sikit lah info..


Yeayyyyy!!~
Dah sampai contact pier..
Akak ni ganti jap Pembantu Penerangan yg duty aritu..Sangat peramah akak ni..
Dan Pembantu Penerangan yang bertugas aritu rupa-rupa 1 induksi dgn sy, Zuraidah..
So, kitaorang memang dah kenal..
Dan dia banyak share info dengan sy..
Thanks Ida!


Aerotrain ni sampai je, passenger akan turun macam semut..
So, get ready lah kat information counter tu.. :D


Ni lah partner sy duty aritu, Kak Aishah..
Kitaorang lain2 deparment.. So, kenal2 time duty ni lah..
Borak2, cerita, so macam dah lame kenal.. Siap berpeluk kan bergambar! :D
Kak Aishah banyak bantu sy masa duty ni..
Dia kasi semangat nak interaksi dengan passenger2..
Passenger omputih jerk.. Belit2 lidah nak cakap.. ~__~!


Oh ya! Masa duty ni ada jumpa Fizo Omar..
Dia datang kat kitaorang, tanye gate mana dia patut pergi..
Tapiiiiiiiiiiiiiiiii!! Malu nak snap gambar.. Handsome nya dia.. :O
Dia dah naik aerotrain, baru lah tergedik2 nak amek gambar..
Masa depan2 taknak amek.. Dasarrrrrrrr ngada2!! HAHAHA!!~

Love, Rina Ellisa

No comments:

Post a Comment