Followers

Thursday, 28 February 2013

Portluck Opis!

Hi & Assalammualaikum..

Kitaorang bawak makan2 ni sebab mcm dah lama sangat tak buat portluck kat opis..
Kebetulan kena dgn birthday Kak Faezah, kitaorg buat sekali sambut birthday..
Dan ada menu tambahan, Yee Sang..


Nasik putih, telur goreng sy bawak..
Kak Dayah bawak kuah lodeh...
Kak Ana bawak sambal sardin & mee hailam..
Kak Sue bawak kentang wedges
Kak Nad bawak kek span..
Kak Faezah bawak Murtabak Cracker & Sambal Cili Api..
Selain tu, ada buah, sumi & makanan2 lain..


Ni sambal cili api versi Kak Faezah..
Pedas rasa manis-manis sikit..
Sambal ni larisssssssss..


Desert2 kita lepak tepi dulu..
Breakfast nasik dulu pagi2..


Dan murtabak cracker ni sangat sedap! Marbeles!!
Meacih kak faezah buat.. :P

Tengahri sy dah chaw.. Sebab ada appoinment doctor..
Petang diaorang berYee Sang pulak..
Jeles tauuuuuu.. HIHIHI!!~


Our manager tengah prepare Yee Sang..
Diaorang ada meeting pagi smpai tengahri..
Petang baru sempat join makan2..


Gini lah rupa Yee Sang..
Sy pon first time tau & rupa Yee Sang ni..
Diaorang makan kat opis just for fun..
Gaul ramai2 pakai chopstick, pastu makan ramai2..
Riuh rendah katanya opis petang tu..

Love, Rina Ellisa

18 comments:

  1. seronok kan kalau ber'pot luck' kat ofis :) tmpt lama dulu rajin gak diorg bt,tmpt bru ni kureng sikit..huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. aah best.. mcm2 mknn ade.. hihi.. ooyke.. Saila dh tukar tmpat keje baru eh..

      Delete
  2. wahhh..bnyknya makanan!!
    yee sang tu gabungan sayur2an ke dik?
    rasanya mcmane?
    x pernah try pun. hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. aah kak.. cmpur syur syuran..

      sy tak rasa, sebb tkde kt opis time tu.. heee :P

      Delete
  3. nurul tak amik ye gambo yg beramai2 gaul yee sang tu?

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak kak.. nurul takde time ni.. T__T

      Delete
    2. amik dari kak azah/kak aishah dia amik masa tu... nanti update semula dlm ni... hehe

      Delete
  4. Wah Yee Sang , kita makan pon first time masa annual dinner tahun lepas.
    Tapi bukan selera kita , hahaha. Siap muka mual je masa kunyah. :D

    p.s : tak sabar nak jumpa awak Ahad ni. Baju dah beli. Tapi kaler larik sikit. :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. yke.. kite pon tak rasa awak. hahaha..

      c u sunday! :)

      Delete
  5. ADUHHHH.... laparinnnnnn :P

    ReplyDelete
  6. wah, nmpk mcm sedap je yee sang tu :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. yee sang tu tak tau sedap ke tak.. sebb sy tak rase.. heee :P

      Delete
  7. Untunglah rina sempat buat makan makan, fie kat office semua orang macam lipas kudung. Stress

    ReplyDelete
    Replies
    1. laaa yke.. fie keje bank kan? emmmm memang busy kan kje bank..

      Delete
  8. menggodaaaaaa... lapar sgt :'((((((

    ReplyDelete