Followers

Sunday, 31 March 2013

Wedding Azlin Rahim..

Hi & Assalammualaikum..

Last weekend, pegi kenduri Kak Lin kat Sg. Buloh..
One of my feveret sister..
Alhamdullilah.. Sampai jodoh dia..


Pegi berpandukan papago je.. Sebab memang tak tau Dewan Sri Meranti ni kat mana.
Akhirnya, smpai jugak.. Walaupon main jalan je.. HIHIHI!!~

Sampai2 je, dari jauh tengok kak lin atas pelamin.. Happy sgt dia..
Kecik comil je dia atas pelamin..
Baju pengantin, make up, pelamin & makanan semua nya maveblessssss.. Tiptop!!!

Turn amek gambar dgn pengantin, rasa nak jerit je jumpa kak lin..
2tahun dah tak jumpa dia.. Rindu sangat2.. Y__Y
Apa pon, happy for you sister..
May Allah bless u always..
I love u kakak!!~ :D

p.s : sy akan private kan blog.. Tinggalkan email kalau nk sy invite yea.. Nyah kau stalkerrrrrr!!! -..-

Love, Rina Ellisa

Saturday, 30 March 2013

Resepi : Murtabak Craker

Hi & Assalammualaikum..

Kali ni nak share resepi pulak..
Salah satu feveret sy..
Kak Faezah ajar makan benda ni.. HIHIHI!!~
Tapi, super duper nyummehhhh lah!! :D

ni lah murtabah cracker yg buat ku meleleh air liuq



Ok, kat bawah ni resepi nye..
Kot2 nak cuba kan..


Bahan-Bahan
600 gm daging cincang (saya guna yang ramly punya..)
3 ulas bawang putih }
2 cm halia } …. kisar/tumbuk
4-5 sudu makan rempah kari daging
(Gaul semua bahan di atas dan perap sebentar)
3 biji bawang besar (potong dadu)
3 sudu makan minyak
garam
Gula
Cara:
Panaskan minyak dan tumis bawang dadu hingga separuh layu. Masukan perapan daging tadi. Bubuh garam dan masak hingga daging kering sedikit. Bahagikan kepada 5 bahagian.

45 keping biskut krim kraker (saya guna jenama Hup Seng)
1 cawan santan
1 cawan susu cair
1 cawan air

Untuk hiasan lapisan :
secukup daun sup/ daun bawang (potong kecil2)
3 batang lada merah (dihiris)
3 batang lada hijau (dihiris)
150 gm keju parut (optional)
10 biji telur (bubuh sedikit garam, dikocok sedikit)

Cara:Siapkan loyang berukuran 8”x8”. Alaskan dasar loyang dan sekelilingnya dgn kertas kalis minyak (grease-proof) ataupun aluminium foil. Kemudian sapukan dgn mentega.

Satukan santan, susu cair dan air di dalam periuk dan panaskan di atas api. Ambil 9 keping biskut dan celupkan sebentar di dalam campuran santan/susu cair tadi. Jangan terlalu lama agar biskut tak terlalu lembik dan pecah. Setelah itu, susun biskut tadi ke dalam loyang hingga menjadi satu lapisan rata.

Taburkan satu bahagian daging dgn rata ke atas lapisan pertama biskut tadi. Bubuh sedikit lada merah, lada hijau, daun sup/bawang dan sedikit keju parut. Akhir sekali jiruskan sedikit telur rata-rata ke atasnya. Buatlah begini sehingga lapisan ke lima. Jiruskan lebihan telur rata-rata ke dalam lapisan biskut2 tadi. Biarkan sebentar (abt 5-10 minit) sebelum dibakar dalam oven dgn suhu 170 C selama kira-kira 40 minit. Biarkan ia sejuk sebelum dikeluarkan dari loyang.


Credit : Blog Kak Faezah
Tenkiu kak.. Nanti nurul nak tempah tau tau tau.. :D

Love, Rina Ellisa

Friday, 29 March 2013

eDay Irina : Official Photographer..

Hi & Assalammuaalaikum..

Gambar dari OP dah dapat semua nya..
Alhamdullilah, nasib baik gambar dengan family ada..
Dah edit rasa macam eh eh eh lawa2 lah gmbar.. HEHEHE!!~







Tu je.. Yang lain2 takyah la letak..
Sy hire OP just untuk snap, edit & burn je..
Edit photo pon dalam 10gambar keping..
Gambar yg lain2, burn dalam cd je..
Dan cuci lah sendiri.. :D
Total OP RM250 termasuk caj pengangkutan OP dari putrajaya ke salak tinggi..
Nak hire ADAP Photog, boleh call Ad 012 - 3017 7622...

Love, Rina Ellisa

Thursday, 28 March 2013

Wedding Invitation..

Hi & Assalammualaikum..


Bukak2 FB, berderet invitation..
Sekarang musim kawen2 kan..
Kawan2 batch sy & seangkatan ramai dah nak melangkah ke alam baru.. Tahniah korangggggg!!! :D
Happy for uoll..

Kalau ikot turutan invitation FB ni :-

1) Walimatul Urus Norazlin & Mohd (30 March 2013)
Kak lin dulu penah praktikal kat opis sy kerja sekarang ni..
Dia bertunang last year.. Tau pon dia post gambar2 tunang kat FB..
Aritu sms dengan dia, tetiba rasa sebak pulak.. Bagitau sy dah tunang semua..
Kak Lin happy sgt2.. :')
Sebab kitaorang rapat jugak dulu..
Bekpes, lunch sesama dulu memula sy masuk keje..
Share cerita,share problem.. Kak Lin macam akak sy dah..
Btw, tahniah Kak.. InsyaAllah takde pape nurul datang wedding akak ahad ni yea.. :D

2) Walimatul Urus Erin & Fithri (31 March 2013)
Kak Erin dulu senior sekolah teknik ERT..
Dia senior Teknik3 dulu.. Dan geng dgn kak intan (one of my kak angkat)..
Lepas2 sekolah kot dia pakai braces..
Banyak jugak kenangan2 dgn senior2 teknik3 dulu..

3) Walimatul Urus Juliana & Ismail (7 April 2013)
Jue adalah kawan baik umi.. Dan kiranya kawan sy jugak la..
Sebab kenal dah lama..
Thanks Jue jemput Rina..

4) Walimatul Urus Azryn & Naim (14 April 2013)
Azryn kawan sekolah teknik dulu & kitaorang lain2 class..
Tau2 je dah nak kawen..
Patut lah bulan lepas ada selisih dgn dia kt Semua House KL..
Tgok dia laju je jalan.. Nk tegur pon tak sempat..
Dulu suka tengok dia.. Sebab dia pakai braces..
Girl pakai braces kan comil.. HAHAHA!!

5) Walimatul Urus Jeffry (Tam) & Pasangan (28 April 2013)
Tam kawan lama jugak..
Kawan zaman2 sekolah menengah dulu..
Ribut takdak, angin takdak.. Tetiba dapat jemputan kawen kt FB..
Congrats Bro!

6) Walimatul Urus Akmal & Pasangan (31 March 2013) *takde dlm invitation FB*
Dan last sekali jemputan kawen sepupu sebelah arwah ayah..
Adik kak Nurul, Akmal..
Dan yg ni kena pegi dgn myfamily & myfiance..

Fuhh.. Berderet2 jemputan kawen..
Kalau tengok calendar atas meja ni, penuh dh note wedding invitation..
InsyaAllah, kalau ada kesempatan sampai lah nanti..
Majlis banyak bertindih2 ni.. Y__Y

Congrats Brides & Groom To be..
May Allah Bless u all..

Love, Rina Ellisa

Wednesday, 27 March 2013

eDay Irina : Gift.

Hi & Assalammualaikum..



Fresh flowers daripada Umie Akmal


Set mandi daripada Akma
Hadiah tunang aritu..
Tak sangka pulak akan dapat hadiah2 ni..
Btw, thanks so much my friends..
Me like it!!~ :D

Love, Rina Ellisa

Tuesday, 26 March 2013

Happy Birthday Mommy To Be, Nomie :)

Hi & Assalammualaikum..

Lupa arini 26Mac birthday Nomie..
Aini(classmates) whatsapp wish kat group baru ingat.. Y__Y

*gambar 2011*

Happy Birthday Mek Nomie yg ke 24 tahun.. :)
Semoga panjang umur & di murahkan rezeki..
Semoga bahagia selalu di samping husband & baby nanti..
Semoga baby dalam perut tu baik2 je.. *jangan noty2 ye baby,aunty ell babap nanti* :P
Semoga jadi ibu/mummy/mama yg baik,penyayang, pemurah & semua nya lah.. HIHIHI!!~
Semoga jadi isteri yg solehah..
Semoga jadi kawan yang terus di sayangi..
Semoga jadi insan yang taat perintahNya..
Semoga segala urusan kau nanti di permudahkan.. Amin..

Jangan stress2 keje tau..
Jaga kesihatan.. Jaga makan semua..
Aku kat sini doakan semua nye baik2 smpai lah kau bersalin nanti..


*sumber : google*

To Baby :-
Behave ye dalam perut ibu tu.. Aunty elle tak sabar nak jumpa awak ni..
Tak sabar nak kiss kiss, gomol2 awak.. :D
Semoga semua nya di permudahkan nanti.. InsyaAllah..
Peluk, ciom utk mommy to be, Pn. Normah Saian..
I Miss u frenz.. :D

Love, Rina Ellisa

Sunday with love..

Hi & Assalammualaikum..

Selalu ahad kan macam ala ala nk bangun lambat. Yela, weekend kan.. :P
Tapi, ahad aritu sesubuh pagi kena gegar dgn eshat bangun awal teman dia ada tournement futsal kat setapak..
Ok, sy tunang yg mithali lagi supportive.. *konon* HAHAHA!!~


Pukul 8lebih dah tercacak kt KSL sportcenter setapak..
Ni adalah tournement club saga2 BLM gitu..
Eshat selalu join diaorang nye futsal, so tournement kena lah turun padang..
Dari seluruh negeri turun padang lawan futsal..


Panas2 kan badan dulu..


Sampai peluh2.. Eeeeeeeeee!! :P


Amek2 gambar dulu..
Last2 kol 10 kot baru game start.. Perut ku dah berdondang dendang lapar..
Game start, haru biru dh kat situ diaorang dok sorak2..
Ada team johor siap bawak gendang, haru betollllllllllllll..


Hero2 PCD (Putrajaya, Cyberjaya & Dengkil).. WUHUHUHU!!~
Muka ada senyum walaupon kalah.. HAHAHA!!~
Dah nak masuk separuh akhir kot, diaorang tewasss..
Penalti, dua2 bola tak masuk gol.. Haiyaaaaa!!
Bagus jugak tak masuk separuh akhir.. Cepat sy boleh gi shopping tudung.. HIHIHI!! :P


Ok, otw pi times squareeeeeee.. :D



Smpai2 je TS, terus pi carik tudung..
Ada 1 kedai kt TS yg feveret tempat sy beli tudung..
Kedai tu ada akak yg pakai sanggul yg tinggi giler tu..
Kalau sape yg selalu pusing2 TS tau la kot kedai ni..

Dah beli tudung, terus chaw gi makan..
Eshat pon dah takde mood nk pusing2 TS.. Dia penat+sakit pinggang & semua nya sakit lah..



Senyum puas dapat beli tudung.. NgehNgehNgeh!!~
Kitaorang makan kt The Manhattan Fish Market alamanda..
Sy first time makan sini, tekak takleh trima sgt la makanan kat sini.. Y__Y
Nak makanan ala-ala kampung jugak.. HIHIHI!!~


Tq u bawak pi beli tudung & belanja makangg kt sini..
*Reward lepas teman dia futsal pagi tu* :P


Mushroom ni sedap.. RM4.90 je..



Sy makan Manhattan Fish & Chips Dorry Regular (RM17.50)..
Eshat makan Chicken of Liberty Lite (RM10.50)..
Oh memula takleh terima lah Dorry tu.. -.-'
Pastu makan cicah dengan sos baru ok..


Dan cookie sundae ni lagi sedap dari yg lain2.. RM3.90 je..


Total untuk makan duaorang RM49.55..
Blurpp kenyang makan & kenyang tengok harga.. KIHKIHKIH!!~

Love, Rina Ellisa

Monday, 25 March 2013

Drama : Aku Benci Mama.

Hi & Assalammualaikum..

Memula konon nak layan kejap je cite drama ni..
Dah part tengah2 cam best pulak.. So layan lah sampai habis.. :D

Ni cite kedua sy tengok Hanis Zalikha berlakon..
Cite first sy tengok Mariam Kampung Putat.. Tu pon tengok youtube je.. HIHIHI!!~
Layan tau sensorang tengok kt youtube
Yg cite Aku Benci Mama ni baru lah tengok real kat tv..

Dalam tv keluar nama Hanis "Hanis Zulikha" lah.. -.-'
Mula2 cam eh kerek nye dia berlakon dlm cite ni..
Muka tak nak senyum apa langsung..
Oh k.. Dah tengah2 cite baru tau dia kurang kasih syg seorang mak..
Patut lah pon..


Zila Bakarin yg da bomb berlakon jadi mama Liana (Datin apa tah name nye.. Lupe..)
Kesian jugak mama dia kena buat donno je kat Liana (Hanis)..


credit gambar : Hanis Zalikha

Eja sebagai warden asrama Liana & ibu angkat Liana..
Dia lah yg bagi kasih syg kat Liana.. Mama Liana non hado.. Dok berkepit dgn skandel je.. HUHUHU!!~
Part diaorang lepas sembahyang & Liana nangis teresak2 tu sedeh.. Y__Y
Ohhhh sangat touching lah cite ni..

Rupanya, last2 sekali baru lah Mama Liana sedar..
Baru lah sibuk2 nak masak ayam masak merah tok Liana..
Kat sini cam kurang ajarss je Liana jatuhkan mangkuk isik ayam masak merah tu..
Sekali mama dia masuk hospital sebab jatuh tangga.. Teresak2 Liana nangis kat mama dia..
Kat sini, touching lagi.. Sedeh lagi.. Y___Y
Bertakung je airmata nak meleleh.. Nak nangis malu pulak haihh..

Btw, suka tengok Hanis Zalikha berlakon dlm cite ni..
Macam eh comil comil je dia cakap kan..
Walaupon kadang2 sy tak paham apa pon entry blog dia.. HAHAHAHA!!~
Sy suka words dalam drama ni :-

"Bila ibu tiada di dunia lagi maka hilang la satu keberkatan dalam kehidupan kita iaitu doa seorang ibu" - Ibu Liana

Love, Rina Ellisa

Sunday, 24 March 2013

eDay Irina : Tudung/Veil..

Hi & Assalammualaikum..

First sekali thanks so much Kak Ana!
Sebab sudi sponsor veil ni..
Penyelamat & buatkan ku senyum lebar selepas luluh hati tengok baju tunang ku.. Y__Y

Veil ni  kakak kepada kak Ana buatkan..
Serius cantik & sy suka!
Walaupon warna nye terang benderang, ye sy memang nk pakai veil warna kuning ni :D


Ni sebenarnya untuk veil..
Di sebabkn sy tak sempat carik & beli tudung..
Belasah jela guna veil ni jadik tudung.. HEEE!!~ :P
Nasib baik ok..
Veil ni bentuk halfmoon.. Dan sy memang sangat suka lace & batu lip lap kat atas kepala tu..
Thanks Kak Ana! :D

Love, Rina Ellisa

Akhirnya Convo Jugak..

Hi & Assalammualaikum..




Akhirnya akhirnya...
6 July 2013 nanti convo.. Yeeeeehuuuuuu!!!!!!!!! :)
Berzaman dah abeh study..
Tahun ni baru dapat convo.. Kawan2 yg 1 batch dah selamat pon convo tahun lepas..
Sy je tertinggal sorang2.. Y__Y
Tu la.. Sape suruh suka skip2 class kan.. HIHIHI!!~


*ampun.. fon ni takleh printscreen.. =__= *

Kepada semua pelajar UUM yang layak ke konvo, tarikh konvo adalah pada 06hb Julai 2013 jam 2ptg..
Di dewan MAS, UUM Sintok Kedah..
Tarikh untuk mengambil jubah adalah pada 05 Julai 2013..
Yuran konvo adalah sebanyak RM300 dan perlu di jelaskan sebelum 15hb April 2013..
Sila sahkan kehadiran anda sebelum 15hb April 2013..
Pengangkutan dan penginapan adalah di atas tanggungjawab pelajar sendiri..
Sebarang pertanyaan sila hubungi Liyana/Munira di talian 06*******.
Terima kasih..

Dapat msg ni tak tau apa perasaan..
Happy ada.. Teruja ada..
Yela first time dlm hidup nak convo pakai jubah.. Sape tak happy kan..
Salah satu impian sy.. :D
Dan tetiba jugak jadi sakit kepala.. HAHAHA..
Tetiba termenung jap.. Sebab jauh sangat.. >__<
Ok, kena arrange kan transport, penginapan & belanja ke sintok kedah bulan 7 nanti dari sekarang..
Yeahhhhhh!!!~

Love, Rina Ellisa


Saturday, 23 March 2013

eDay Irina : DIY Doorgift..

Hi & Assalammualaikum..

Niat hati nak bagi doorgift utk sebelah lelaki, myfriend & team marhaban yg baca Yassin pagi tu..
Alhamdullilah, ada rezeki lebih.. Dapat jugak buat doorgift ni..
Cuma beli jar, beli kacang, reben & DIY tag je..

Hari sabtu malam baru start masuk kan kacang dalam jar..
Takot lemau pulak letak awal2..
Elle & cousin2 yg tolong masuk kan..
Thanks korang..


Jar ni beli kat Kedai Perkahwinan Lia, Nilai 3..
Dapat RM0.59 1 pc..
So sy beli 100 pcs je..
Ada macam2 design jar kat situ..
Tapi harga tetap bawah RM1 lah..


Tag tenkiu ni buat sendiri..
Google image & edit guna mic words saje.. :D


Kacang kuning ni beli kat kedai borong Kajang..
Ni kedai borong cina.. Sederet dengan Butik Dzuldeclassique..
Hari tu sy dtg kali kedua sebab tambah beli kacang..
Pack besar dah abes.. Jdi dia bagi pack kecik.. Tapi harga boleh ikut pack besar..
Pack kecik kalau di kira2 lagi mahal dari pack besar..

Jenuh jugak carik kacang ni.. Ada survey kat nilai 3.. Mahal sikit lah..
Sy survey2 tanye Saila la.. Thanks saila sudi melayan rina.. :)
Saila guna kacang ni masa wedding dia aritu.. Tpi jauh pulak sy nak ke selayang beli..
Last sekali, jumpa kedai borong kt kajang tu.. Beli kat situ je..

Sy suka doorgift ni sebab warna kuning+royal blue jugak.. :P

Love, Rina Ellisa

Friday, 22 March 2013

eDay Irina : Baju Tunang.

Hi & Assalammmualaikum..

Luluh hati kalau di ingat ingat balik.. Y__Y

Time ni macam jalan atas angin je.. *berdebar*
Sebenarnya, banyak cerita di sebalik baju tunang ni..
Kalau boleh nk review yg last2 nanti.. Sakit hati+marah+geram semua nye adaaaaaaaaaaa!!!
Gambar yg nampak full baju pon, gambar yg camni je.. -.-'

Sy beli lace ni kat nilai 3 & dapat RM21 semeter..
Masa hantar kt tailor baru perasan kain tu tak cukup 2 meter & kain di potong senget2.. GRRRRRRRR!!!~ -..-
Patut lah masa mintak kain baru kat mamat pakistan tu, dia tak bagi..
Sy time tu pon dah kalut2, tak dan nak check betul2.. Dah bayar terus bla..
Datang balik kedai tu, mintak dia potong kain yg baru.. Tak bagi, aku bakar kedai ko!!!
Dan lace kena guna 2 meter suku lepas jumpa tailor..
Kat situ dah angin 1 badan dah..

Lepas bab beli kain, bab kat tailor pulak..
Sy request nak baju kurung moden & kain flowy2..
Baju ok dah dia jahit kurung moden..
Tapi lining2 dalam terkeluar kat bahagian tangan & badan.. ARGHHHHHH!!~
Bila duduk, lining terkeluar.. Tak cantik laaaaaaaaaaa!!! Y__Y
Sy mintak buat kain flowy2 tu, dia buat kain lain lipat batik cam biasa..
 Sudahnya, sy kena sendiri orter lining badan.. Kelim masukan ke dalam..
Sy janji dgn tailor nak amek hari isnin 6 hari sebelum hari ahad (hari tunang)..
Hari jumaat baru siap.. Pfffffttttttttttt!!!!~

Apalah nasib ku.. Y__Y
Dapat baju tunang yg tak menepati citarasa langsung!!!
Serius bila amek kat tailor tu, rasa nak menangis..
Sy hantar sebulan awal ok.. Bukan nye sy hantar seminggu nak tunang..
Ni kes dia buat last minute..

Lepas ni taknak hantar dah baju kat dia..
Buat baju tunang sy macam macam ape je.. Main belasah je..
Mengadu kat mak, mak suh hantar orter buat balik kain flowy tu kat kedai lain..
Orter balik lining dalam.. Serius sakit hati sangat2!!
Sy cakap dengan mak, tak sempat dah mak nk orter pape.. Pakai jela.. Walaupon tak redho :(
Mengadu kat eshat, memang kena marah lah..
Sebab dia dah pesan suruh amek balik baju tu, hantar kat tempat lain..
Sebab ada kes baju opismate dia tak sempat siapkan.. uwaaaaaaa!!!


kredit : SINI

Nak kain flowy2 cam gambar kat atas ni..
Upah baju, mak yg bayarkan.. Nasib baik upah RM45 je..
Tapi tapi tapi... ni bukan design yang sy nak.. Y__Y

Takpela, kita belajar dari kesilapan..
Benda pon dah lepas.. Kalau di ingat2 balik memang sakit hati..
Asalkan majlis dah selesai, semua nya ok syukur dah..
Walaupon baju tunang tak serupa bikinnnnnnn.. Y__Y

Love, Rina Ellisa

Renung-renungkan, selamat beramal :)

Hi & Assalammualaikum..

Kredit to : Fatin liyana & Blog S.U.S.U  :)

Copied from IIUM Online - Madam. Fauziah Mohd Noor.

Assalamualaikum dan salam Ramadhan.
Dua semester lepas, seorang pelajar saya (perempuan), pernah mengirimkan sms kepada saya, "Madam, terima kasih di atas segala2nya. Betapa saya ingin memeluk madam seperti memeluk ibu saya, tapi saya malu." Saya membalas sms dia, " Tak pe..insyaAllah, masih ada peluang utk kita berjumpa semester depan. Dan kalau jumpa nanti, peluklah saya kalau awak nak."

Semalam
Dia datang datang ke ofis saya, dengan wajah suram dan inai masih dijari.Belum sempat berbual panjang, dia memeluk saya dengan erat dan disulam dengan tangisan. basah bahu saya dengan airmatanya. Saya bertanya, "Kenapa? awak sepatutnya gembira sebab baru saja bernikah dengan pilihan hati awak." Dalam sedu dia menjawab, "Madam, saya nak bercerai, saya dah tak boleh nak teruskan hidup dengan dia. Dia sangat berbeza dgn dia yang saya kenal sewaktu bercinta dulu"

Astaghfirullah...hancur luluh hati saya waktu itu bagai kaca terhempas ke batu. Tak perlulah saya sebut kenapa dan mengapa dia hendak bercerai ketika inai masih di jari. Saya cuma ingin menasihati pelajar2 saya, dan rakan2 FB saya yang masih muda, ingatlah pernikahan bukannya trial and error. Pernikahan bukannya ujian amali atau ujian praktikal. Janganlah hanya kerana kawan2 kamu telah bertunang, maka kamu rasa kamu juga perlu bertunang. janganlah hanya kerana kawan2 kamu telah bernikah, maka kamu rasa kamu juga perlu bernikah. Pernikahan adalah sesuatu yang sangat suci dan ianya memerlukan pengertian, pengorbanan dan kesabaran. Kesabaran bukan bertahan utk seminggu dua atau sebulan atau setahun. tapi kesabaran itu perlu utk membuktikan kamu beriman kepada Allah dan RasulNYA.

Kepada pelajar2 yg telah bernikah di usia muda dan masih belajar, saya merayu kepada kamu semua hari ini...tolong jangan terlalu dipaparkan kemesraan kamu di facebook. jangan terlalu menunjukkan kesronokan bernikah di facebook. saya mohon dengan setulus hati saya. tolong kurangkan posting2 romantik kamu di FB. Saya tidak mahu lebih ramai pelajar yang merasakan seronoknya bernikah.Tapi mereka lupa bahawa di sebalik keseronokan pernikahan itu dipenuhi dengan tanggungjawab yg amat berat.

Dan bukan semua orang bernasib baik mendapat pasangan hidup yang baik. Jadi, cukup2lah kamu berposting tenatng bulan madu kamu, hentikan dialog2 romantik kamu di FB, ucapan sayang dan cinta itu simpan utk tatapan kamu dan pasangan kamu saja.TOLONGLAH....saya merayu daripada kamu. Dan kepada pelajar2 yg masih berfikir tentang bakal suami atau isteri, berjumpalah dengan mereka yg lebih arif tentang hidup. Mintalah pendapat mereka tentang mencari pasangan hidup. Ingatlah anak2ku, adik2ku..pernikahan bukan satu percubaan, tapi satu tanggungjawab yang amat berat. Saya tidak sanggup melihat kamu menangis...tidak sanggup sebab saya sangat sayangkan kamu. jaga diri kamu baik2.

 

p/s : peringatan untuk diri sendiri & kawan2 yg lain :)

 

Love, Rina Ellisa

Thursday, 21 March 2013

Happy Anniversary 1 Year.

Hi & Assalammualaikum..



20 Mac 2013, Happy Anniversary 1 year memorintorinaellisa..
Thanks followers yg rajin jenguk2 blog ni..
Tinggal kan jejak, tinggal kan komen..
Tanpa korang, siapa lah blog ni.. HIHIHI!!~
Hope lepas ni sy lagi rajin update entry, blogwalking & tinggalkan jejak kt blog2 lain.. :)

Love, Rina Ellisa

Wednesday, 20 March 2013

eDay Irina : Candid..

Hi & Assalammualaikum..

Terasa nk review semua gambar yg dapat..
Sorry kalau blog ni banyak2 kali ulang event yg sama..
Tapi gambar yg berbeza.. :))


Nice!
Lin, kenapakah muka kau begitu?? Nak serang hendap sape? HAHAHA!!~
oh Yea! 5 orang dalam gambar ni dah bertunang.. Siapa dia? Biarlah rahsia.. :D


Ateh (makcik sebelah arwah ayah), Qila, kak Ngah, Umie, Nad, Faten & Elle nampak muka sikit je..
Seronok tgok gambar ni..
Sebab macam2 experesi muka.. :D


Me in royal blue.. Like! Like! Like! :D
Terserlah kepalsuan hidung di situ.. wuhuuuuuuu!


Peace yawwwwww!!~
Thanks uolls.. Ada di sisi ku time ni.. :)


Dari tab awak kan nad?
Nice shoot..


My opismate..
Oh Firhan! Kenapa tak senyum tuuuuuuuuu.. :P


Apa lah makcik duaorang ni borak kan..
Sorang tunjuk gigi dia yg tersusun cantik tu, sorang lagi macam fikirkan sesuatu mungkin.. HIHIHI!!


Peaceeeeeeeee!!! :D
Amboi Jern, gelak besar tu ha..
Eshat! Nape pandang i camtu?? -.-


Ada kejadian di sebalik gelak tawa diaorang.. HAHAHA!!~

Semua nya tersemat rapi dalam memori ku..
Thanks Allah..
Thanks mom..
Thanks my family..
Thanks my friends..
Love u all so much!! :D

Love, Rina Ellisa

Tuesday, 19 March 2013

Mandi Manda, Lubuk Manggis Ulu Langat..

Hi & Assalammualaikum..

Lepas plan malam tu nak ke waterfall, pepagi ahad dah bangun..
Excited sangat..
Plan ke waterfall dgn eshat & the geng..
Janji kumpol kol 9.. Kol 11lebih baru gerak dari putrajaya.. Oh janji melayu sangat!!~
Nasib baik mak sempat masak sambal cili padi pagi tu..
Kalau tak, sy lah jawab nye kena masak.. WHAHAHAH!!~
Konpom tak sesedap mak masak la.. :P


Otw ke air terjun..
Ohh best nye kalau dapat mandi air terjun pepagi kan..
Malangnya, tengahari jugak baru sampai..


Oh my man.. :D
Cam orang thailand pon ade dah u ni.. HAHAHA!!


Ok sampai dah...
Ni first time sampai ke air terjun lubuk manggis ni..
Tak penah tau pon tempat ni.. Name je kg kat Ulu Langat.. Kesiannnnn!!~
Tempat ni nampak cam baru.. Bersih lagi lah..
Terjamin lagi kebersihan nya..

Masuk kena bayar RM3 sorang..
Tengah paking, nanti dtg sorang pakcik akn collect duit..
Tapi Nad & Wan masuk free sajer.. Diaorang masuk dah tengahri kot.. Tu free..


Makcik Nad tu ada..
Walau pon dia sampai lambat, tetap ku tunggu awak makcik..
Makan dulu roti cicah sambal mak.. Berpeluh2 makan..
Kitaorang tak mandi pon.. Jadi penjaga beg2, suar2, suar2 kecik diaorang.. HAHAHA!!~
Sadisnya,  i TERpegang keh suar kecik tu!! -..-
Punca nye sebab nak alihkan canvas.. Tempat tak startegik langsung..
Dah le panas & jauh dari air..
Sudahnya, pecah perut gelak dengan Nad sebab suar kecik terkeluar..
Cam haperrrr je memasing gelak.. HAHAHAHA!!~


Diaorang sonok2 mandi kat bawah, kitaorang bergambar le kat atas..
Sambil gosip2, luahan perasan semua siap lah..
Sambil bergambar, sambil menitik2 peluh.. Haihhhhhhh!!


Oh lame sangat diaorang berendam..
430ptg baru naik.. Pfffftttt!!~
Dah lapar & penat lah tu..
Kalau tak, memang tak reti nak naik atas..


Ada yg dah naik, turn kitaorang lak turun air.. Tapi tak mandi pon..
Celup2 kaki dlm air je..
Sejuk & bestttttttttttttt..


Eshat & the geng.. Ketawa bersama, makan & minum bersama & mandi pon bersamaaaaaaaaaa...
Susah nk plan ajak sonok2 camni..
Kadang2 keje masing tak menentu..
Sabtu ahad pon keje..
Ada kesempatan masa, baru lah berseronok diaorang ni..
Dan last sekali, sy kagum dengan friendship diaorang..
Friendship lelaki ni lain macam skit.. Touching la bape puluh kali pon leh duk 1 table lepak2..
Ce pompuan, non hado.. Kan kan kan kan.. :P
Haaa.. Lom tengok lagi profile picture group whatsapp diaorang..
Pengsan kalau sy tunjuk kat sini.. HAHAHAHA!!~

Balik terus pegi makan.. Masing2 lapar..
Lepas makan, hambek semua nye tersandor.. Kenyangggggg :)

Nak tengok entry versi Cik Nad, klik SINI..
Gambar pon lebih kurang sama.. Sebab we oll share2 gmbar je.. :D

Love, Rina Ellisa