Followers

Monday, 25 March 2013

Drama : Aku Benci Mama.

Hi & Assalammualaikum..

Memula konon nak layan kejap je cite drama ni..
Dah part tengah2 cam best pulak.. So layan lah sampai habis.. :D

Ni cite kedua sy tengok Hanis Zalikha berlakon..
Cite first sy tengok Mariam Kampung Putat.. Tu pon tengok youtube je.. HIHIHI!!~
Layan tau sensorang tengok kt youtube
Yg cite Aku Benci Mama ni baru lah tengok real kat tv..

Dalam tv keluar nama Hanis "Hanis Zulikha" lah.. -.-'
Mula2 cam eh kerek nye dia berlakon dlm cite ni..
Muka tak nak senyum apa langsung..
Oh k.. Dah tengah2 cite baru tau dia kurang kasih syg seorang mak..
Patut lah pon..


Zila Bakarin yg da bomb berlakon jadi mama Liana (Datin apa tah name nye.. Lupe..)
Kesian jugak mama dia kena buat donno je kat Liana (Hanis)..


credit gambar : Hanis Zalikha

Eja sebagai warden asrama Liana & ibu angkat Liana..
Dia lah yg bagi kasih syg kat Liana.. Mama Liana non hado.. Dok berkepit dgn skandel je.. HUHUHU!!~
Part diaorang lepas sembahyang & Liana nangis teresak2 tu sedeh.. Y__Y
Ohhhh sangat touching lah cite ni..

Rupanya, last2 sekali baru lah Mama Liana sedar..
Baru lah sibuk2 nak masak ayam masak merah tok Liana..
Kat sini cam kurang ajarss je Liana jatuhkan mangkuk isik ayam masak merah tu..
Sekali mama dia masuk hospital sebab jatuh tangga.. Teresak2 Liana nangis kat mama dia..
Kat sini, touching lagi.. Sedeh lagi.. Y___Y
Bertakung je airmata nak meleleh.. Nak nangis malu pulak haihh..

Btw, suka tengok Hanis Zalikha berlakon dlm cite ni..
Macam eh comil comil je dia cakap kan..
Walaupon kadang2 sy tak paham apa pon entry blog dia.. HAHAHAHA!!~
Sy suka words dalam drama ni :-

"Bila ibu tiada di dunia lagi maka hilang la satu keberkatan dalam kehidupan kita iaitu doa seorang ibu" - Ibu Liana

Love, Rina Ellisa

8 comments:

  1. betol2..best2 tgk :) . byk moral

    ReplyDelete
    Replies
    1. yup.. byk pengajaran dlm cite ni..

      Delete
  2. hanis macam makin berisi.. kan?

    ReplyDelete
    Replies
    1. ke dlm tv je dia nmpak berisi? heee :D

      Delete
  3. bila drama ni? ari sabtu aritu eh? akak x tgk pun sbb otw balik melaka

    ReplyDelete
  4. Tersentuh dengan ayat yang last tu.

    ReplyDelete
  5. Kita pon tengok , kelam kabut ajak Wan balik cepat.
    Dapat tengok pon halfway , asal boleh jelah. :D

    ReplyDelete