Followers

Wednesday, 6 March 2013

eDay Irina 03032013..

Hi & Assalammualaikum..

Alhamdullilah syukur Ya Allah..
Majlis yg di rancang lebih kurang 5bulan berjalan lancar..
3.3.2013 tarikh yg kitaorang pilih utk Majlis Pertunangan Rina & Irsyad (Irina :D )
Sekarang sy jadi tunang orang dah.. HEEEEE!!~ :D *tak caya*

Sebelum tu!
Ketaq sebenarnya nak letak gambar tunang kat blog..
Segan nak story pasal tunang.. Kalo boleh taknak orang tau sangat..
Tapi, kat instagram,FB kawan2 semua pon dah post..
Pastu ada yg dah tau dari mulut ke mulut..Nevermind lah..
So, let me story my engagement day lagi detail lah kat blog ni.. :)
Nanti bila2 boleh baca balik kan..

Rombongan lelaki smpai lambat.. Dalam kul 3ptg baru smpai..
Putrajaya ke salak tinggi takde lah jauh sangat.. Lebih kurang 20minit camtu..
Di sebabkan ada sedara mara yg sesat dan dioarang solat zohor dulu...
Atuk dah bising2 rombongan tak sampai2 lagi..
Sy lagi la nebes+berdebar+happy.. Pendek kata, semua perasaan ada aritu..
Cuaca tengahri tu, panasss sangat.. Rombongan balik je, hujan lebat...

Bincang dlm 1/2 jam.. Sy yg duk dalam bilik, memang terasa lama sngat..
Masa dlm bilik Nad, Elle, Qila & umie teman..Tak lah rasa nevess sangat..
Tapi, time diaorang panggil keluar nak sarung cincin tu baru la rasa jantung dupdap laju....
Keluar bilik memang tak pandang kiri kanan dah..
Dengar mak cakap, jangan jalan laju-laju sangat..
Bila tengok video balik, cam lipas kudung sy jalan nuju ke pelamin.. HAHAHAHHA!!~



Duk kejap kat pelamin, terus di sarungkan cincin..
Masa tengah sarung tu.. Wakil org masjid pon cakap..
"Dengan ni selesai pertunangan Nurul Rina Ellisa Rusdan & Muhammad Irsyad Zakaria" *Happy nyeeee*
Klik Klik klik klik bunyi camera..
Ketaq lutut tangan time sarung cincin tu.. HIHIHI!!~
Neves sangat2.. Senyum pon mcm kelat je.. :P

Sehari selepas bertunang, rasa hubungan ni baru sangat..
Rasa mcm baru bercinta.. HIHIHIHI!!~
InsyaAllah, semoga hubungan ni kekal ke jinjang pelamin.. Amin...

Later sy share persiapan bertunang ni keh..
Sebelum ni seronok je baca blog yg buat persiapan tunang,kawen kan..
Sekarang turn sy pulak share apa yg patut..
Kot2 membantu & bagi idea ke..
Gambar2 lain sy share kemudian.. Gmbar byk sgt.. Tak tau nk pilih mne satu :)


Love, Rina Ellisa

45 comments:

  1. waahhhh congrats rinaaaa..cntiknye combination color bajuuuuu..suka2

    ReplyDelete
    Replies
    1. thanks Kak Rina :)

      Nti sy kwen, akk dtg tau..

      Delete
  2. time akad nanti lagiiiiiiii happy nurul =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ni yg tak sabar nk kawen cepat ni kak cha.. hahahahaha :P

      Delete
  3. wahhh !! senyap2 je eh..tahniah dear ! mjlis besar bile nih?

    ReplyDelete
    Replies
    1. hihihihi.. :P

      thanks Dya.. InsyaAllah akan di beritahu & akan dijemput kwn2 blogger ku :)

      Delete
  4. congratzz rina...semoga berkekalan selamanya..amin2...

    ReplyDelete
  5. tahniah rina!! wahhh..senyap2 je ye. pttlah dah lama x update

    pasni bolehlah amik akak utk makeup awk mase nikah or bersanding. officially Suria Qaisara Beauty Touch dah memulakan sayapnya. hehehe. tgk kat entry hari ni :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. tq kak.. :)

      insyaAllah kak Sue.. :D

      Delete
  6. Replies
    1. tq emma :) pasni rina tgu turn emma pulak ye :D

      Delete
    2. waahhhh turn emma pulakk... heheheh tak pe, turn emma rina tolong make upkan ek ... ;)

      Delete
  7. rina, tahniah untuk kamu !!!:D cepat2 kahwin ok. nanti boleh share tips untuk yg bakal bertunang ni ! hehe :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. tq nameeeeeeee!!! :D

      insyaAllah akan di updte scepat yg mungkin :)

      Delete
  8. Hiksss , nebes teruk kannnn !! Habes digenggam jari jemari halusku ini.

    Congrats laling !! <3

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang teruk.. Awk la buat kita tmbah nebesss aritu kan kan.. hahaha..

      Delete
  9. tahniah rina! 1st time dtg bertandang kt blog ni trus bc brita gembira rina..hehe..moga berkekalan smpai ke jinjang pelamin!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Heee.. Thanks :)

      jmput singgah lagi yea.. :D

      Delete
  10. congrats dear... love ur baju!!! gojesss

    ReplyDelete
  11. wowww congrtasss! shocking blue and yellow! :)

    ReplyDelete
  12. wak pon tumpang gumbira jugakks.,ahHKs

    ReplyDelete
  13. masa nikah nanti lagi berdebar jantung... jwb sah je, terus lega... hehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ohhhyke.. Hehe.. Lambt lgi nurul nk rasa cmtu kak..

      Delete
  14. assalamualaikum ... tahniah ! nape tak nampak muka rina ? nak tgk gak ... heheheee

    ReplyDelete
  15. Al-Quran Pelangi ! Ready stock ;) http://bit.ly/10AVN8H

    ReplyDelete
  16. Tahniah..cantik sgt combination warne tu..sama mcm tema ana bertunang dl..hihi

    ReplyDelete