Followers

Friday, 22 March 2013

eDay Irina : Baju Tunang.

Hi & Assalammmualaikum..

Luluh hati kalau di ingat ingat balik.. Y__Y

Time ni macam jalan atas angin je.. *berdebar*
Sebenarnya, banyak cerita di sebalik baju tunang ni..
Kalau boleh nk review yg last2 nanti.. Sakit hati+marah+geram semua nye adaaaaaaaaaaa!!!
Gambar yg nampak full baju pon, gambar yg camni je.. -.-'

Sy beli lace ni kat nilai 3 & dapat RM21 semeter..
Masa hantar kt tailor baru perasan kain tu tak cukup 2 meter & kain di potong senget2.. GRRRRRRRR!!!~ -..-
Patut lah masa mintak kain baru kat mamat pakistan tu, dia tak bagi..
Sy time tu pon dah kalut2, tak dan nak check betul2.. Dah bayar terus bla..
Datang balik kedai tu, mintak dia potong kain yg baru.. Tak bagi, aku bakar kedai ko!!!
Dan lace kena guna 2 meter suku lepas jumpa tailor..
Kat situ dah angin 1 badan dah..

Lepas bab beli kain, bab kat tailor pulak..
Sy request nak baju kurung moden & kain flowy2..
Baju ok dah dia jahit kurung moden..
Tapi lining2 dalam terkeluar kat bahagian tangan & badan.. ARGHHHHHH!!~
Bila duduk, lining terkeluar.. Tak cantik laaaaaaaaaaa!!! Y__Y
Sy mintak buat kain flowy2 tu, dia buat kain lain lipat batik cam biasa..
 Sudahnya, sy kena sendiri orter lining badan.. Kelim masukan ke dalam..
Sy janji dgn tailor nak amek hari isnin 6 hari sebelum hari ahad (hari tunang)..
Hari jumaat baru siap.. Pfffffttttttttttt!!!!~

Apalah nasib ku.. Y__Y
Dapat baju tunang yg tak menepati citarasa langsung!!!
Serius bila amek kat tailor tu, rasa nak menangis..
Sy hantar sebulan awal ok.. Bukan nye sy hantar seminggu nak tunang..
Ni kes dia buat last minute..

Lepas ni taknak hantar dah baju kat dia..
Buat baju tunang sy macam macam ape je.. Main belasah je..
Mengadu kat mak, mak suh hantar orter buat balik kain flowy tu kat kedai lain..
Orter balik lining dalam.. Serius sakit hati sangat2!!
Sy cakap dengan mak, tak sempat dah mak nk orter pape.. Pakai jela.. Walaupon tak redho :(
Mengadu kat eshat, memang kena marah lah..
Sebab dia dah pesan suruh amek balik baju tu, hantar kat tempat lain..
Sebab ada kes baju opismate dia tak sempat siapkan.. uwaaaaaaa!!!


kredit : SINI

Nak kain flowy2 cam gambar kat atas ni..
Upah baju, mak yg bayarkan.. Nasib baik upah RM45 je..
Tapi tapi tapi... ni bukan design yang sy nak.. Y__Y

Takpela, kita belajar dari kesilapan..
Benda pon dah lepas.. Kalau di ingat2 balik memang sakit hati..
Asalkan majlis dah selesai, semua nya ok syukur dah..
Walaupon baju tunang tak serupa bikinnnnnnn.. Y__Y

Love, Rina Ellisa

30 comments:

  1. apa lah tailor tu.kain flowy bukan susah nak buat pun. ecewah. i mean tak lah teruk sgt nak buat pun. sabar ok. takpe, nnti time kahwin buat elok2...pilih yang terbaik. kadang benda yang jd macam ni lah yg buat kita sedih. sobs. haritu time saya kahwin, saya tak suka warna hijau khemah tu. haha. banyak je tak puas hati sobs.

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la.. sedih smpai ke arini .. Y__Y

      heee.. thanks namee..

      kalau di ikotkan, byk sgt ketidakpuasan hati kan.. Nak tak nak terima jela.. sobs sobs..

      Delete
  2. Sabar ye awak. Nanti nikah jangan gatal tempah kat situ dah.
    Kita tau awak tempah kat situ lagi , kita ikat tangan awak. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. hmmmm.. baiklah Y___Y

      kita pi tempah baju nikah sme2 eh :)

      Delete
  3. alaaa ciannye...
    emma tag kat sini tau ;)
    http://emmaeema.blogspot.com/2013/03/malaysias-next-top-lucky-blogger-by-mak.html

    ReplyDelete
  4. wlupon tak menepati tapi dalam gambar nampak sangat cantik!! PERFECT!! :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la.. di sebalik snyum tawa ku tercalit kehampaan.. cewahhh!!

      hihihi :D thanks Sharz..

      Delete
  5. saba ya cik adik manis... baju tu pun akak puji cantik tau... =)
    ttg kain ela kat nilai 3 tu tak payah ler beli yg ada pakistan tu...
    penipu je... lagak mcm phm, mcm pandai tp hapah! Penah kena gak buat langsir...
    habis kain langsir mak meleret atas lantai... akak pun tk tau dia jahit cam ne...
    agknya kita ckp itik dia ckp aym sbb tu tak phm org ckp huhuhu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hihihi.. tq kak mahirah..

      nurul dh brkenan dgn kain lace warna biru tu, tu nurul terus beli..
      nak carik sush gile kain lace kt nilai3 Y__Y
      kain lace kat jakel giler mahall.. hahahha..

      hihihi.. memang takleh pakai mamatpakistan tu.. huh!!

      Delete
  6. alahaiiii siannyee. Biasa la dugaan tu dear. Nanti nak kawen lagi byk cabaran before ke hari ittew! pelamin la, baju la. mende kecik2. Hikhik.

    Apepun baju awakkk cantik combination color dia. Color blocking. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. uwaaaaa!!!! T__T

      tu yg tambah cuak ni.. sebb tunang je dh mcm2 ceghita nye.. kawen ape tah lagi..


      btw, thanks sis chacha :D

      Delete
  7. Assalamualaikum awak. cantiknya awak. salam perkenalan. kesian awak, silalah banyak bersabar ye. dugaan ni. insyallah masa kawin nanti semuanya berjalan dengan lancar :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wsalam.. InsyaAllah semoga nye nanti ok..

      Delete
  8. Wsalam :)

    Salam perkenalan sheila.. Thanks yea singgah sini :)

    InsyaAllah harap2 kawin nanti semua brjalan lancar kan.. hihihi..

    ReplyDelete
  9. seee!! pengalaman mengajar kiteee..btw, tailor and org kedai kain tu cari rezeki tak ikhlas mmg mcm tu la jadinya.. takpe2, nnt kite review baju nikah kite okay.. nnt kite bgtaw special place tempat murah jahit baju kat mane.. hehehe =D

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan.. takpe2.. biarkn la tailor tu.. taknak dh anta tempah kat dia lagi pasni.. Y__Y

      okok, nti review ezma tempah baju kat mane eh.. :)

      Delete
  10. kaler tema sgt menawan... biarpn x menepati citarasa, baju 2 nmpk vogue jg dlm gmbr.. ^.^

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe.. thanks Kak Nelly :)

      nasib baiklah dlm gambar ok.. terubat jugak hati ni kak :D

      Delete
  11. hadoi next time utk kawen ambik tailor yg proper sikit la rina. biar mahal asal takde kes sakit hati camni. ni nak marah lelebih pun benda dah jadi. haiyooo. baju kawen carik tailor yg dh memang tau proper.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Baiklah kak.. Nk marah lebih2 pon bnda dh jdi kan.. Kawen nti carik tailor yg ok..

      Delete
  12. setuju dengan pendapat sis cha.. kena cari tailor yang betul2 k. tragedi kang nanti. haih.. mengada la tailor tu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. yup.. pasni kena crik tailor yg betul2.. :D

      Delete
  13. assalamualaikum...salam perkenalan...ayong b2b jugak..heee...jth cinta dgn kaler baju royal blue rina...nasib dah dpt gak dress royal blue tuk kawin...klu x mmg meleleh la bju rina..hehe...btw, happy preps for ur wedding! survey tailor best2 k...byk lg...dont worry...:-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wsalam Ayong :D

      Thanks ayong.. Tak lama lgi Ayong nk kwen dah.. Tahniah.. heee :))

      Delete
    2. hehehe...tula...nebesss ni..haha..

      Delete
  14. hohoho..siyes mmg teruk! kalau setakat baju kurung buat g kerja ok lagi kan. ni kita nk guna masa big day kita. sabar je lah! mmg sekali je la hantar kt dia kan. huhuhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la kak.. geram,sakit hati smua ada.. Hmmmmm.. Y__Y

      xpela kak, benda dah lepas.. tpi lepas ni, memang taknk hantar dh kat dia..

      Delete
  15. sabar jelaa.. yang penting da selesai semuanye.....congrate dear..:)

    ReplyDelete