Followers

Saturday, 23 March 2013

eDay Irina : DIY Doorgift..

Hi & Assalammualaikum..

Niat hati nak bagi doorgift utk sebelah lelaki, myfriend & team marhaban yg baca Yassin pagi tu..
Alhamdullilah, ada rezeki lebih.. Dapat jugak buat doorgift ni..
Cuma beli jar, beli kacang, reben & DIY tag je..

Hari sabtu malam baru start masuk kan kacang dalam jar..
Takot lemau pulak letak awal2..
Elle & cousin2 yg tolong masuk kan..
Thanks korang..


Jar ni beli kat Kedai Perkahwinan Lia, Nilai 3..
Dapat RM0.59 1 pc..
So sy beli 100 pcs je..
Ada macam2 design jar kat situ..
Tapi harga tetap bawah RM1 lah..


Tag tenkiu ni buat sendiri..
Google image & edit guna mic words saje.. :D


Kacang kuning ni beli kat kedai borong Kajang..
Ni kedai borong cina.. Sederet dengan Butik Dzuldeclassique..
Hari tu sy dtg kali kedua sebab tambah beli kacang..
Pack besar dah abes.. Jdi dia bagi pack kecik.. Tapi harga boleh ikut pack besar..
Pack kecik kalau di kira2 lagi mahal dari pack besar..

Jenuh jugak carik kacang ni.. Ada survey kat nilai 3.. Mahal sikit lah..
Sy survey2 tanye Saila la.. Thanks saila sudi melayan rina.. :)
Saila guna kacang ni masa wedding dia aritu.. Tpi jauh pulak sy nak ke selayang beli..
Last sekali, jumpa kedai borong kt kajang tu.. Beli kat situ je..

Sy suka doorgift ni sebab warna kuning+royal blue jugak.. :P

Love, Rina Ellisa

12 comments:

  1. Assalamualaikum Rina. Agak2 kedai 2 terima x tempahan online?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wsalam. Tempahan apa tu ye? Kalo tempahan doorgift sy tak pasti la.. :)

      Delete
  2. Replies
    1. Laaayke kak.. Kalo akk dtg sy tunang ritu, bleh bgi akk byk2 kacang ni. Hehehhehe..:p

      Delete
  3. Replies
    1. oo akak pon suka eh kacang ni.. :D

      Delete
  4. haha..siap ada nama kita..xde apa la rina,takat tny2 dlm email..apasalahnya :))
    tgk rina punya rasa comel pulak doorgift rina ni..heheh..tetiba rasa nak kawen lagi sekali :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. hihihi.. thanks yea saila :)

      mne boleh.. kawen sekali je seumur idup.. hahahahha :D

      Delete