Followers

Saturday, 16 March 2013

eDay Irina : DIY Hantaran 1..

Hi & Assalammualaikum..

Hantaran untuk pihak lelaki.. Di DIY oleh sy & family..
Bertema kan royal blue & yellow..
Hantaran nak jugak warna yg sama kan..
Baru lah nice.. :D

Belah lelaki bagi 5 dulang..
Belah perempuan berbalas 7 dulang..


Cupcake..
Di sponsor oleh my bestfriend, Jane..
Tq so much beb..
I suka words tu :)


Kek ni Andung sponsor..
Aritu balik langat, order kek ni la.. :D
Terima kasih Andung.. Jasa mu di kenang..


Muffin ni Kak Ana sponsor..
Warna kuning & sedap..
Tq Kak Ana!


Gula-gula ni mak saya sponsor :D
Tenkiu mak..


Buah makjang sponsor..
Buah sikit je sebab bakul pon kecik je.. HIHIHI!! :P


Sirih junjung ni my cousin, Kak Piah buatkan..
Cuma bayar RM50 je.. Siap smuanya..
Tapi tengahri tu, bunga dah layu T__T


Dan yg last ni kasut futsal..
Takde sape nak sponsor.. :P
Mula nye nak bagi kemeja.. Pastu dah give up nak crik kemeja..
Then terus ckp dengan Eshat, bagi kasut futsal je la..
Dia punya senyum lebar.. Kalah kite yg dapat cincin sebentuk ni.. :P

Walaupon simple je hantaran ni, tapi sy suka..
Bunga kuning tu sy just guna bunga crepe je.. Tak minat nk beli bunga hidup atau bunga plastik..
Malam2 tido lambat.. Buat bantal hantaran tu, kena gam span, gam kain...
Tangan kiri kanan penuh dengan gam.. T__T
Pintal bunga crepe.. Nasib lah ada adik yg menolong..
Memang menguji kesabaran betul la..
Hasilnye, buatkan sy senyum lebar cam ni ------------>  ^________^

Barang2 untuk hantaran :-
1) Gabus 1bijik RM3.40 = 7bijik RM23.80 (Kedai Thank Q Nilai 3)
2) Span nipis : RM6.50 (Kedai Thank Q Nilai 3)
3) Jurai biru : RM20.30 (Syarikat Bunga Reben Jalan TAR)
4) Kain biru : RM7.00 (2meter) (Nilai 3)
5) Glue : RM4.00 (Kedai Thank Q Nilai 3)
6) Kotak plastik : RM4.90 (Kedai Thank Q Nilai 3)
7) Bakul buah : RM11.90 (Kedai Thank Q Nilai 3)
8) Balang kaca : RM9.90 (Nilai 3)
9) Tapak dulang : RM10.90 (kedai Thank Q Nilai 3)
10) Crepe Paper : RM5 (Syarikat Bunga Reben Jalan TAR)

Total???? Sy banyak habiskan duit ke barang2 gubahan hantaran.. >___<
Takpe, nikah nanti boleh recycle balik barang2 ni semua.. *sedapkan hati*

Kepada yg nk bertunang nti, dont worry pasal barang2 utk letak atas hantaran..
Sure ada yg baik hati nk sponsor nti.. :)


Love, Rina Ellisa

2 comments:

  1. nice!huhu..ble la my turn :p

    ReplyDelete
  2. comel sgt bunga creep tu..hehe..i wat bunga creep utk bunga pahar @ bunga telur.

    ReplyDelete