Followers

Wednesday, 13 March 2013

eDay Irina : DIY Make Up!

Hi & Assalammualaikum..

Sy pilih untuk make up sendiri time bertunang..
Jimat & puas hati!
Tak perlu nak berhabis ratusan ringgit untuk hire MUA..
Duit utk make up tu boleh beli/buat benda lain..
Itu sy lah.. Sebab baru bertunang..
Kalau nikah,sanding nanti InsyaAllah baru hire MUA..

Kalau kita ada skill make up sendiri, better buat sendiri..
Kita tau mane yg ok dengan muka kita & mane yg tak ok..
Tu pendapat sy lah..

Sy takde lah pandai sangat make up..
Cuma sebelum ni ada pegi class make up.. Why not sy try make up sendiri utk bertunang..
Jimat memang jimat sangat..
Just guna barang2 make up yg memang sedia ada..
Dan hasil nya, memang sy puas hati..

Time nak pakai bulu mata kalut sikit.. HAHAHA!!~
Gam bulu mata pon salah.. Tak pernah pakai sendiri pon sebelum ni.. Nebes pon ye jugak kot..
Nasib baik lah kwn2 yg duk dlm bilik time tu tolong pakai kan..
Nasib baik tak pusing 1 bulatan pakai kan i bulu mata tau..
Boleh pas pas pulak diaorng bulu mata tu.. HAHAHA!!

Elle touch up2 kan eyeliner, buat shading hidung & pakai kan blusher..
Sy tak sure lin ke ema pakai kan bulu mata.. Sebab time tu tutup mata.. HIKHIKHIK!!~
Ika (adik) & Elle pakai kan tudung..
Thanks uolls dengan bantuan..


Sebelum tu tnye dulu diaorang, ok tak kalau sy pakai lipstik merah..
Dan diaorang kata ok, pakai jela..
Bab mata sy tak nak kaler2 sangat.. Sebab bibir dah colour terang..
Just pakai eyeshadow coklat je..
Kening pulak tak bape pekat sangat.. >__<
Overall, sy puas hati dengan make up sendiri..

Love, Rina Ellisa 

28 comments:

  1. utk bertunang, ramai yg makeup sendiri. akak dulu bertunang pun makeup sendiri. bekas2 utk letak barang hantaran dan baju pun akak pinjam dari tempat kerja lama. mmg jimat giler la. hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. aah kan kak.. better makeup sendiri kan.. :D

      Delete
  2. makeup sendiri pun muka dah cantik. :)
    tahniah...

    ReplyDelete
  3. pandai u make up dear...chantek sgt!!!

    ReplyDelete
  4. cantik semuanya baju, tudung..like2 :)

    ReplyDelete
  5. Cantik je u mekap sendiri. Untuk tunang lite-lite je dah cantik dah.
    =)

    ReplyDelete
  6. Sampai ulang soalan "okay tak" "cantik tak" banyak banyak kali. Pheewww.
    Awak kene jadi MUA kita. Kbaiii. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahaha.. Yela, kekonon nk jdi princess lah mkcik aritu.. :P

      Yela2, kita MUA awk nnti ye.. :D

      Delete
    2. Yeah ! Sayang awak tetat tetat. :D

      Delete
  7. pandai and ada skill makeup oke la, saya memang out habis mekap! :p

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe.. skit2 boleh la nida.. Nk make up ala2 retis memang tak pro.. hihihi :P

      Delete
  8. lawoooo!

    done follow sini.. jom follow n singgah blog teman.. heee.. http://tengkubutang.blogspot.com/

    klu minat kucen leh follow blog ni jugak.. =)
    http://kucenkucenbelog.blogspot.com/

    ReplyDelete
  9. rina memang dah semulajadi cantik so makeup sikit pon dah okay.. :)

    ReplyDelete
  10. untung pandai mekap. dh ok dh ni. nanti kawen baru ambik MUA. seri tu lain sikit kalau kawen nanti kan upah MUA :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. aah kak kawen nnti baru amek MUA.. baru naik seri kan.. gituwwwww.. hihii :P

      Delete
  11. ok la tu...nice2 je..mekup takyah mekup tebal2 sangat,nanti seri ilang hehehe
    akk dulu mekup suh kawan je mekup kan ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu kak.. takyh tebal2 sangat kan.. cam patung nnti :PP

      Delete