Followers

Tuesday, 19 March 2013

Mandi Manda, Lubuk Manggis Ulu Langat..

Hi & Assalammualaikum..

Lepas plan malam tu nak ke waterfall, pepagi ahad dah bangun..
Excited sangat..
Plan ke waterfall dgn eshat & the geng..
Janji kumpol kol 9.. Kol 11lebih baru gerak dari putrajaya.. Oh janji melayu sangat!!~
Nasib baik mak sempat masak sambal cili padi pagi tu..
Kalau tak, sy lah jawab nye kena masak.. WHAHAHAH!!~
Konpom tak sesedap mak masak la.. :P


Otw ke air terjun..
Ohh best nye kalau dapat mandi air terjun pepagi kan..
Malangnya, tengahari jugak baru sampai..


Oh my man.. :D
Cam orang thailand pon ade dah u ni.. HAHAHA!!


Ok sampai dah...
Ni first time sampai ke air terjun lubuk manggis ni..
Tak penah tau pon tempat ni.. Name je kg kat Ulu Langat.. Kesiannnnn!!~
Tempat ni nampak cam baru.. Bersih lagi lah..
Terjamin lagi kebersihan nya..

Masuk kena bayar RM3 sorang..
Tengah paking, nanti dtg sorang pakcik akn collect duit..
Tapi Nad & Wan masuk free sajer.. Diaorang masuk dah tengahri kot.. Tu free..


Makcik Nad tu ada..
Walau pon dia sampai lambat, tetap ku tunggu awak makcik..
Makan dulu roti cicah sambal mak.. Berpeluh2 makan..
Kitaorang tak mandi pon.. Jadi penjaga beg2, suar2, suar2 kecik diaorang.. HAHAHA!!~
Sadisnya,  i TERpegang keh suar kecik tu!! -..-
Punca nye sebab nak alihkan canvas.. Tempat tak startegik langsung..
Dah le panas & jauh dari air..
Sudahnya, pecah perut gelak dengan Nad sebab suar kecik terkeluar..
Cam haperrrr je memasing gelak.. HAHAHAHA!!~


Diaorang sonok2 mandi kat bawah, kitaorang bergambar le kat atas..
Sambil gosip2, luahan perasan semua siap lah..
Sambil bergambar, sambil menitik2 peluh.. Haihhhhhhh!!


Oh lame sangat diaorang berendam..
430ptg baru naik.. Pfffftttt!!~
Dah lapar & penat lah tu..
Kalau tak, memang tak reti nak naik atas..


Ada yg dah naik, turn kitaorang lak turun air.. Tapi tak mandi pon..
Celup2 kaki dlm air je..
Sejuk & bestttttttttttttt..


Eshat & the geng.. Ketawa bersama, makan & minum bersama & mandi pon bersamaaaaaaaaaa...
Susah nk plan ajak sonok2 camni..
Kadang2 keje masing tak menentu..
Sabtu ahad pon keje..
Ada kesempatan masa, baru lah berseronok diaorang ni..
Dan last sekali, sy kagum dengan friendship diaorang..
Friendship lelaki ni lain macam skit.. Touching la bape puluh kali pon leh duk 1 table lepak2..
Ce pompuan, non hado.. Kan kan kan kan.. :P
Haaa.. Lom tengok lagi profile picture group whatsapp diaorang..
Pengsan kalau sy tunjuk kat sini.. HAHAHAHA!!~

Balik terus pegi makan.. Masing2 lapar..
Lepas makan, hambek semua nye tersandor.. Kenyangggggg :)

Nak tengok entry versi Cik Nad, klik SINI..
Gambar pon lebih kurang sama.. Sebab we oll share2 gmbar je.. :D

Love, Rina Ellisa

9 comments:

  1. Bahahahahaha Rina , kite tak habes habes lagi gelak pasal suar kecik Royal Blue tu. Nak pengsan pengsan dah gelak. :P

    Next time jom jalan jalan camni lagi. Sep duit sikit. Kan kan kannnn ?

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahaha.. gilakkkkk :P

      ok next time jimba lagi eh.. bawak maknn byk sikit.. Lau tak memang kebulur giler..

      hahahhaha :P

      memang sep sgt duit2 nye..

      Delete
  2. Replies
    1. hehehehe.. diaorang je seronok mndi2.. kitaorang pempuan dok atas jaga beg :P

      Delete
  3. ada sesapa tak pernah cakp rupa rina ade iras x-wife jimmy shanley..

    ReplyDelete
    Replies
    1. ha? takde kak.. akak la org 1st ckp.. hehehehehe :P

      Delete
  4. haha bengong terpegang seluar kecik. eeeeee :p

    ruginya tak mandi. korg piyed ke apa tak mandi haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahahahaha.. Nad gelak macam ape je kak.. :D

      kitaorang malas nk mndi kak.. leceh nk tukar baju semua.. hihihi.. rugi kan :P

      Delete
  5. wahh bestnya mandi air terjun.. :)

    ReplyDelete