Followers

Sunday, 10 March 2013

Movie : Lawak Ke Der 2..

Hi & Assalammualaikum..

Im Back!!
Fuhhh~
Sorry lama menghilang.. Blog pon terabai..
Rindu sebenarnye nk blogging cam dulu..
Macam2 cerita lepas bertunang aritu.. Hmmmmm... Y__Y
Xpela.. Mana yg pahit2 tu biar sy simpan sendiri..
Yang sweet2 kita cite kat blog.. Aci tak?? HIHIHI!!

Weekend aritu adalah first date sebagai tunang.. WEWEWE!!~
Banyak2 kali ckp dengan Eshat, betul ke kita dah tunang ni.. BETUL KEEE???? *terpikir2*
WUHUHUHU!!

So, ari ahad eshat cuti keje.. Kitaorang plan ni pi tengok wayang..
Gile lame dah tak tengok wayang..
Keluar ghumah pon dah tengahari..
Cadangan nye nak lunch masak lemak cili api, tapi tutup pulak.. T__T
Pastu lunch je kt kedai makan biasa..
Eshat cam biasa menu tengahri dia mesti nak ada nasik campur.. *pasrah*

Lepas lunch terus gerak pi Mid Valley..
Masuk2 je parking, hujan lebatttttttt..

Dah lame tak jejak MidValley pon 1 hal gak..
Banyak benda dah berubah..
Smpai2 terus beli ticket wayang..
Sama ade nak tengok cite Rock OO atau LawakKeDer 2..
Tengok seat cite Rock OO macam dah nak penuh semua nye..


Then, pasrah jela tengok LawakKeDer2 pukul 7pm dapat seat 2 dari depan.. T__T
Dan cite ni 18tahun ke atas je ye leh tengok..


Dah beli tiket, pusing2 dulu Mid..
Mula lalu &snap gambo je depan Daiso..
Pastu lalu kali kedua baru masuk.. HIHIHI!!~
Besar lagi Daiso kt eCurve..
Kat Mid kecik jeeee..
Pi minum kt foodcourt dulu..
Foodcourt pon dah baru ooooo..


Roti bakar+telur separuh masak+tea tarik+sunquick je untuk minum petang kitaorang..
Harga pon ok kot.. *lupa nak tengok resit :P*
Dah habeih minum, terus gerak nk masuk panggung..

Tetibaaaaaaaaa................


Jumpa Nabil & Zira..
Diaorang tak tau lah dengan fanClub ke, ramai2 masa tu..
Nak tengok movie LawakKeDer2 kul 7pm tu..
Se panggung lah kita.. HIHIHI!!~

Pastu lepas bergmbar2, Nabil pon kasi poster..
Sape dapat poster leh dapat air, popcorn free.. :D
Dapat 2 set lagi tu.. Rezeki2..


Tengok, penuh kiri kanan dengan popcorn, air lagi..
Btw, Zira ni takde lah sombong.. Kita ajak bergmbar ok je.. Siap borak2 lagi..
Sy siap tanye.. "Baby tinggal dengan sape"
"Baby tinggal dengan nenek" :P
Uoll seat bape?
Tapi sadis, kitaorang dapat seat 2 dari depan.. Y__Y


Eshat pon nak bergmbar jugak dengan Nabil.. :D
Sama tinggi dah den tengok ekau berduo ni..

Pukul 7 je ramai2 masuk sekali dengan diaorang..
Nasib baik lah 2 seat dri depan tak mendongak sangat..
Seriusssssssssss!!
Cite lawak ke der 2 ni memang best gilerrrrrrrrrr!!!
Nasib baik lah kerusi wayang tu statik..
Kalau tak, konpom ramai jatuh kerusi gelak tak ingat dunia.. HAHAHA!!~

Mula tu, cam slow skit.. Tak bape lawak..
Sekali yg last, JOZAN keluar, hambekkkkkkkkkkkk!!!!!!
Gelak sampai menangis dengan lawak diaorang..
Kebas mulut gelak cam haper je memasing.. HAHAHAH!!~
Tak rugi tengok kt panggung..
Cite best & dapat tengok sekali cite LawakKeDer2 ni dgn pelakon nye sekali.. HEKHEK!!

Love, Rina Ellisa

16 comments:

  1. waduh panjang banget deh mauk baca sih...
    btw best tak cite LAWAK KE DER 2 tu??? :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha.. sorry2.. this is my on9 dairy.. Peaceeeeee :D

      best2.. pi la tengok.. sure pecah perut gelak.. :P

      Delete
    2. tadop pitih nok nengok waye nuh.. tggu kua yutub je kawe ni.. :)

      Delete
  2. lawak ke der2 best! harith sgt best!

    ReplyDelete
  3. Haishhh, sebelum bersalin ni, harus cari satu masa pi tengok wayang.
    Tak kisah lah cerita apapun, janji dapat tengok wayang.
    =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hihihi.. gi tengok kak seblum bersalin nanti :D

      Delete
  4. cantiknya isteri nabil :))
    dh lama xg midvel :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. cantik saila :D

      rina pon dh lame tak pi.. semlm bru dpt gi Y__Y

      Delete
  5. akak pun smlm tgk wayang dorg suh tgk lawak ke der tp akak dgn husband taknak sebab nak tgk Rock Oo untuk kali yg kedua haha. husband akak ckp Lawak Ke Der kita donwload jelah wahahha. cantikla bini nabil kan

    ReplyDelete
    Replies
    1. laaa tengok dua kali cite rock oo.. terbaik lah kak!! :D

      cantik kak bini Nabil.. Lemah lembut gittuw :P

      Delete
  6. comelnye zira...rina pon comel jugak.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. zira memang comil & lemah lembut :D

      Delete
  7. last year masa annual dinner ofis akak, nabil jadi pengacara. wife dia pun ada sekali. simple je diorg ni kan. sporting!

    ReplyDelete
    Replies
    1. yke kak.. aah diaorng simple & sporting.. takde hal lah nk amek gmbr byk2 kali dgn diaorang pon.. :P

      Delete