Followers

Tuesday, 30 April 2013

Wedding Shira Kamal..

Hi & Assalammualaikum..

Wedding Shira 27 April 2013 kat Taman Cheras Perdana..
Shira Penolong ketua kelas 5teknik3.. *kalau tak silap la, lupa*
Dia sesorang yg rock2, kadang2 gi class tudung kedut2.. HIHIH!!~ :P
Sekali, senyap2 kad kawen smpai..
Alhamdullilah, sampai dah jodoh dia..


Kitaorang berenam je datang aritu..
Dari kiri Nisa, Saida, Mumtaz, Kas, Jane & Me..
Jane & Kas dah sampai dulu..
Sy smpai sekali dengan Mumtaz & Saida..
Fidot datang, tapi tak jumpa.. Dia datang awal..


Datang berenam, tapi riuh rendah meja macam satu kelas.. HAHAHA!!~
Kitaorang dulu masa skolah teknik, 1 class semua nya perempuan.. Lelaki takde..
So, kalau perempuan dah jumpa perempuan, macam2 gosip keluar.. :P
Dari cerita senior sampai lah cerita merepek merapu..
Seronok giler masing2 bercerita..



Cun, de vass da bomb memasing..
Walaupon dah 7tahun berlalu, masing2 badan still comey camtu je.. :D
Kadang2, macam tak caye dah abeh sekolah pon ade..


Sebelum balik, bergambar lagi..
Selagi tak balik, selagi tu stop dan bergambar.. :P

Apa pon, selamat pengantin baru shira & pasangan..
Moga berkekalan ke anak cucu, Amin..
Kau cantik aritu.. naik seri muka..
Happy for u myfriend..
Lepas ni trun sape pulak??
Kita tunggu kad kawen sape pulak sampai lepas ni.. :D

Love, Rina Ellisa

Baby Girl Jijie & Fiza..

Hi & Assalammualaikum..

Bulan ni je, 2 orang kawan dapat baby..
Dua2 baby girl pulak tu.. Yeaaayyyyyyy!!
Aini bersalin 15 April 2013..
Fiza bersalin 26 April 2013..
Masa Jijie msg bagitau tu, sebak pulak..
Sapa tak happy kawan2 dapat anak..


Puteri sulung Jijie & Fiza, Khayyirah Amaraa..
Mata sepet, rambut lebat.. :D



Bolatnye mata dia.. :)



Cant wait see u Amaraa..
Nanti Auntie Nurul kawen, awak mesti dah besar sikit kan.. NGEEE!!~

Tahniah Fiza & Jie.. Jijie jadi ayah dahh.. YEAYYYYY!!~
Fiza jage diri baik2.. Pantang elok2 na.. :D

Love, Rina Ellisa

Monday, 29 April 2013

Wedding Tam..

Hi & Assalammualaikum..

Last weekend, sy ada 3 invitation kawan2 kawen..
Dan nasib baik dapat attend tiga2 majlis tu..
Musim kawan2 kawen la sekarang ni..
Mana sempat & berkesempatan, sy datang..

Ni salah 1 undangan..
Majlis Tam hari ahad kat Taman Bunga Raya BBST..
Ade dua pengantin.. Kakak dia sanding sekali..


Kitaorang kawan dah lama..
Dari sekolah menengah lagi..
Kawan2 zaman muda mudi dulu.. HAHAHA!!~ *macam lah dah tue sangat*


Kemain senyum sengih si Tam ni ha..
Suka ye dah kawen.. :P


Oh, mahkota Raja Sehari nak tercabut.. Tidakkkkkkkkkkkk!!!~
Kat sini pon sempat candid kitaorang.. :P


Kawen jugak ko tam..


Ohhhhh MUA yg atas pelamin pon sempat touch up.. -.-'
Kacau tau orang nak amek2 gambo..
Nasib baik make up lawa..


Belakang tu Family Tam & wife dia..
Kitaorang pantang jumpa, amek gambar non stop.. :P


Kitaorang bertiga ema,me & lelean..
Berkawan pon dah lama.. :D
Pasni turn sape pulak.. Jenggg Jengggg Jenggg...


Sebelum balik, salam2 peluk2 kiss2 dulu..
Cantik la make up dia.. Sy suka :D


Pelamin cantik, baju cantik, make up pon cantik..
Selamat Pengantin Baru Tam & Pasangan..
Semoga berkekalan ke anak cucu..
Jaga anak orang baik-baik ohkey..
Ko dah jadi laki orang dah.. Takleh nak jimba jimbit sangat..
Kitaorang kawen, ko wajib datang!

Love, Rina Ellisa

Sunday, 28 April 2013

Baby Girl Aini & Mustaqim..

Hi & Assalammualaikum..


Yeayyyy!!
Aini dah selamat bersalin 15 April 2013 aritu.. Dapat baby girl..
Dia bersalin sama date dengan Fasha Sanda.. Wahhhhh, sama gituuuuuuu ^^


Nomie eksited tanye aini pengalaman bersalin.. HEHEHE!!~
Comil je.. Dia pon tak lame lagi dapat baby jugak..


Gitu la bila ibu2 & bakal2 ibu borak.. :P
Berpantang, susu semua keluar.. Rasa comil je borak2 pasal tu..
Macam tak caye kawan2 sama2 class dulu, sama2 tidoq dalam class dulu dah ade anak.. Happy wehhhh.. :)

Tanganbaby tengah bersalin kulit

Taraaaaaaaaaaa!! Ni lah Baby Ballqiss Qisstiena..
Puteri sulung Aini & Mustaqim..
Bibir merah, hidung mancung.. Gerammm nye kat dia.. Rasa nak cium2 je.. HIHIHI!!~
Tak sabar nak pi tengok aini & baby ni..

Tahniah mek...
Selamat berpantang..
Hope ko & baby sihat2 je..
Peluk cium dari Auntie Elle untuk baby Ballqis.. MUAXXXHHHHHH!!!~

Love, Rina Ellisa

Saturday, 27 April 2013

Wedding Juliana & Pasangan..

Hi & Assalammualaikum..


Majlis kahwin Jue 7 April 2013 kat Bangi Lama..
Make up, baju cantik.. Purple+Yellow..
Tahniah Jue.. :)
Selamat Pengantin Baru Jue & Pasangan..
Moga kekal ke anak cucu.. Amin..

Love, Rina Ellisa 

Friday, 26 April 2013

Happy Bornday P&Dianss (Mac & April)..

Hi & Assalammualaikum..

Ni kali kedua P&D sambut birthday untuk staff..
Tapi kali ni untuk yg lahir bulan Mac & April pulak..
Alhamdullilah, banyak rezeki makanan arini..
Nyummm nyummm..


Potong kek dulu..



Tiup kek..



Akak-akak bergosip sesame.. HEKHEKHEK!!~ :P



Kak ekin vogue de vasss..
Pakai baju purple & make up lagi..
Cantik ohkey kak ekin arini.. :D



Aaaaaaa.. Perut dia dah besar.. :D


Cam biasa, sambut birthday kena bawak makanan masing2..
Tapi menu kali ni, nasi lemak, kuih2 banyak..
Macam2 ada.. Alhamdullilah..




Kek untuk bulan Mac & April 2013..
Tapi ada kesilapan teknikal, jadi kek bulan Feb & Mac.. Aiyooo..
Its ok, janji kek kan..
InsyaAllah next birthday akan sambut lagi..
Happy tummy kalau perut kenyang je.. :D


Happy birthday to you all..
Hope murah rezeki & di kurniakan kesihatan yang baik..
InsyaAllah, Amin..



Love, Rina Ellisa

Monday, 22 April 2013

Lunch Date, Secret Recipe KLIA..

Hi & Assalammualaikum..

Tengahari pegi MTB KLIA dgn akak2 opis..
Memasing ada hal..
Last sekali, lunch terus kat situ..


Kak Faezah & Kak Sue yang kekenyangan..




Sy & Kak Nad yang kekenyangan juge.. :D




Licin pinggan.. HAHAHAHA!!~



Kak Nad & Kak sue order kek ni..




Kak Dayah order ni..



Ni menu kak faezah..
Errrr.. tak tau la ape name menu ni..



Sebelum makan.. Cam biase amek2 gambar dulu..


Oh yea.. Kitaorang belanja kak sue kak 1 slice ni..
Birthday Kak Sue 15hb April aritu..
Happy Birthday Kak Sue..
Moga murah rezeki & di beri kesihatan yang baik-baik.. Amin..



Dan ni menu sy..
Lasagne Beef..
Nikmat nye dapat makan ni..
Lame dah ngidam nak makan.. HUHUHU!!~



Ni gambar sebelum makan sebenarnye..
Otw nak naik ke Level 5, Main Terminal Building KLIA..
Balik office perut kenyang.. HEHEHE!!~

Love, Rina Ellisa

Sunday, 21 April 2013

Pusat Akuatik Darul Ehsan, Shah Alam...

Hi & Assalammualaikum..

Plan last2 minit nak pi swimming ni..
Lepas pegi Alamanda ahad aritu, terus cabut pegi Shah Alam..
Eshat nak swimming.. Sy tak mandi.. Sebab tak bawak baju.. Y__Y


Nasib baik bukak pegi hari ahad..
Ramai gilerrr orang.. :O
Eshat dah bape kali pegi sini..
Lepas keje, petang dia datang la sini dgn kawan2 tempat keje dia..
Sy je first time sampai sini.. HUHUHU!!~

Tiket aritu RM3.50 untuk dewasa..
Mandi ke tak, tetap kena bayar..
Kalau jadi penonton pon kena bayor jugak..



Ni kolam terbuka..
Tapi berpanas la sikit..
Kat belah hujung sana budak2 boleh la main..






Yang belah dalam kolam tertutup..
Takde la panas sangat kalau berendam..
Tapi dalamnye.. 2meter ade kot..
Kat sini tak ramai sangat orang..


Kemain suke ye dapat berenang..
Tapi baru berenang sikit dah sompot.. HAHAHA!!~
Sian eshat, swimming sorang2 boring.. Takde geng..
Lain kali kita datang lagi na.. Nanti i beli baju swimming ohkey!! :D
  

Me sorang2 dok tepi kolam dgn dress mereban2.. Snap2 gambar.. WUHUHUHU!!~
Oh yea.. Ada 3 orang beradik ni tengah belajar berenang.. Dasyat diaorang..
Macam2 diaorang buat.. Buat kuak lentang dan macam2 lagi la..
Melopong sesorang tengok diaorang 3 beradik tu.. :D
Tetiba berangan ade anak nanti, hantar anak2 pi class berenang.. HIHIHIHI!!~

Love, Rina Ellisa

Friday, 19 April 2013

Khamis Malam Jumaat!

Hi & Assalammualaikum..

Malam tadi ikot mak.. Ada sesi perkenalan calon..
Kan nak dekat PRU13 ni kan..
Best pulak ramai2, dapat makan free lagi..
Sampai2 je terus makan dulu.. Balik keje tak makan lagi..


Dengan mak saya.. :)
Semangat tau mak i nyanyi sambil2 kibar2 bendera..
Mak pakai tudung merah, sy pakai tudung pink.. Jadi nya?? Paham2 sendiri sudahhh.. WUHUHUHU!!~



Tengah syiok2 nyanyi, tetiba lalu dak ekin..
Lamaaaa giler tak jumpa dia.. Last jumpa time sekolah dulu la..
Kitaorang 1 sekolah teknik.. Tapi class lain2..
Dan kebetulan my makcik kenal mak dia.. Jadinya, kitaorang secara tak langsung boleh kenal & berkawan..

Dulu masa sekolah, kadang2 balik asrama tumpang ekin..
Pastu mama dia bekalkan makanan sekali..
Rasa macam baru je semalam abeh skolah.. Rindu moment time skolah2 dulu..
Bila dah jumpa, macam2 cerita keluar.. HAHAHA!!~

Ok, nanti jangan lupe mengundi yea 5 May 2013 ni..
Jalankan tanggungjawab kita rakyat malaysia.. :D
Sy first time nak mengundi ni.. Semangat & tak sabar ni.. HEHEHEHE!!~

Love, Rina Ellisa

Thursday, 18 April 2013

New Look..

Hi & Assalammualaikum..

Yehuuuuuuuuuuuuuu!!~
Cermin mata baru.. :D
Berbulan-bulan pakai cermin mata di salotip dua2 belah tangkai.. Sian kan..
Cermin mata lama ok lagi lens nya.. Cuma tangkai je patah sebelah sebab Ashiq buat main..
Sy tak perasan dia main.. Mungkin dia masuk bilik sy senyap2 time tu..
Tau2 je tengok dah patah.. Y___Y

Sementara buat cermin mata baru, eshat pon salotip la tangkai guna tep hitam..
Kalau pakai takboleh bukak.. Sebab takleh katup tangkai nak letak dalam beg.. Y__Y

Awal bulan April aritu Uniqlo baru bukak kat Alamanda..
Tengok ada frame cantik2 jugak..
Sy beli la satu.. Harga RM24.. Harga promosi time tu, sebab baru bukak kan..
Harga biasa dalam 30lebih..
Lepas tu, pegi Kedai Cermin Mata Almizan Kajang untuk tempah lense..
Cermin mata yg pinkish2 tu sy tempah kat situ jugak.. Cuma RM40 je kalau tak silap la..


Baju kuning tu owner kedai Almizan.. Bagus dia.. Share macam2 benda dgn kitaorang..
Check2 mata, tengok2 power lense dah naik.. Dari 25 naik ke 125.. :O
Patut le cermin mata lame dah tak bape clear dah..
Owner tu share dgn kitaorang nape boleh rabun..
Dia share camne nak tau domain mata kita..
Tetiba we olls teruja dapat tau domain mata masing2.. HAHAHA!!~

Lepas dapat nasihat dari owner kedai tu, terus la tempah lense yg tahan utk hadap tv, komputer & fon..
Takde dah nak pinkish2 ke.. No colour2 dah lense.. SobsssSobsss.. Y__Y
Dalam seminggu dah siap..
Eshat pon check mata jugak..
Mata dia ok je.. Takde pape masalah pon.. So, jgn mengada2 nak pakai cermin mata ke apa ye..


Tadaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!~
Sy dan cermin mata baru.. :D
Harga cermin mata ni, tak sampai RM200 pon..
Beli frame kt uniqlo RM24 + lense RM150..
Dapat harga member untuk lense..

Love, Rina Ellisa

Wednesday, 17 April 2013

Appoinment Dentist 12 April 2013..

Hi & Assalammualaikum..




Sudanye printscreen saje gambar & post via bloggeroid..
Kalau tak, tah bile nak update pasal appoinment dentist aritu.. Y__Y

12April, jumaat sy jumpa doc gigi lagi..
Last month terskip jumpa.. HIKHIKHIK..
Bulan ni kena jumpa yea..
Kalau tak, lagi lagi lambat bukak braces kang..

Appoinment kali dalam 20minit camtu..
Lama jugak.. Selalu 5 1- minit je.. Tukar powerchain, doc cakap sikit2 & terus chaw bayar semua..
Tapi kali ni doc tukar wire tebal sikit..
Dan kena hakis sikit gigi taring belah kanan..
Sebab terlebih runcing kalau di bandingkan dengan taring sebelah kiri..
So doc kena hakis kan sikit untuk nampak sama..
Ngilu masa gigi kena hakis tu..

Actually, lepas hakis takdelah nampak sama gigi taring tu..
Just hakis sikit je.. Tapi bagi sy ada la sikit lain nye gigi ku.. HUKHUKHUK!!!~

Aritu tukar powerchain colour purple..
Tak tau dah nak pakai colour ape.. Pusing2 colour tu jugak..
Kalau takde pape, lagi 6 bulan bukak dah braces..
Itu pon kalau tiap2 bulan datang jumpa doctor gigi.. HIHIHI!!~

Mintak permission doc nak record video time dia tukar kan semua benda2 tu..
Tapi doc tak bagi.. Dia takut sy letak video kat blog.. HAHAHA!!
Doctor gigi i tahu tau blog ni.. :P
Xpe2, nanti last2 nak bukak braces nanti, kita try pujuk doc lagi nak amek video & amek gambar..

Lepas jumpa doc aritu & tukar wire tebal sikit.. Gigi memang akan sakit..
Tapi kali ni sakit nye lagi lama.. Sampai ke arini gigi sakit lagi..
Nak makan takboleh kunyah..
Makan, kunyah sikit pastu telan..
Cepat lapar kalau makan makanan tak bape nak hancur ni.. Y___Y

Next appoinment tak tau ape lagi doc nak buat dgn gigi ku... HUKHUK!!~
Tak sabar nak bukak, lepas tu dah boleh kawen.. YEAYYYYYYY!!! :D

Love, Rina Ellisa

Romantika Eira Syazira & Azad..

Hi & Assalammualaikum..

Romantika ialah program astro setiap selasa 9malam..
Semalam tengok pasangan Eira & Azad..
Episod sebelum2 ni sy sempat tengok Lisdawati & Fauzi, Dr Syeikh Muszaphar & Dr Halina dan Sheila Rusly..
Partner yg lain2, tak sempat tengok..
Dan tak sabar sebenarnya nak tengok Ayu Raudah pulak.. WEHUUUUU!~ :P
Dapat tengok ulangan pun takpela..



Episod Eira Syazira & Azad ada majlis cukur jambul anak diaorang, Amarra Sofea Rose..
Nama anak diaorang pon dah de vasssss.. Sweet.. Lebat nye rambut anak dia..
Boleh tak time nak gunting rambut anak dia boleh gunting takde.. Haru betollll.. HAHAHA..
Azad azad.. Lawak betoi la dia..
Lepas tu baru kisah honeymoon diaorang kat Penang..
Suka tengok diaorang berdua.. Sweet je.. :D
Azad jenis yang suka melawak2, Eira pulak jenis yg gelak besar je.. Sy sukeeeeeeeeee... ^^

Tapi part mak Azad nasihat kat diaorang dua, kat situ dah sebak dah..
Azad & Eira dah meleleh airmata, sy dok bertakung airmata hadap tv.. T___T
Manja je Eira dgn mak mertua dia.. Best best best..

Masa diaorang honeymoon kat penang tu best nya..
Makan nasik kandar, pusing2 pantai..
Dgn tetiba ku rasa nak pegi Penang pulak dah.. :P
Pusing2 penang lagi.. Dulu pegi tak sempat round abeh penang..

Sy suka tengok cite ni sebab romantik gitu..
Diaorang cerita camne diaorang boleh kenal & macam2 lagi..
Kalau nak tengok romantika ni, stay tuned setiap selasa 9malam yea..
Tapi kalau sape rasa meluat/menyampah ke dgn artis/selebriti yg jadi pasangan romantika tu takyah tengok la..
Tambah2 dosa je kutuk diaorang.. Padahal diaorang ok je happy2 dalam tv tu.. HUHUHUHU!!~

Love, Rina Ellisa

Tuesday, 16 April 2013

Alexander Wang Bag..

Hi & Assalammualaikum..

Dulu-dulu rajin la beli bag..
Sekarang macam jarang-jarang dah beli..
Beli pon setahun sekali..
Sejak2 ni, rasa nak handbag baru la..
Pastu sesaje usha kat instagram..
Berkenan la satu bag ni..
Tak la original, tapi cantik la kat mata sendiri..
Tak mampu lagi nk beli yg original.. Y___Y

Whatsapp la dengan seorang penjual bag ni..
Dah tanya tu ni, sy pon bank in la duit tanda nak beli..
Sy bank in hari jumaat lepas.. Jumaat malam tanye bila nak pos..
Dia cakap ari sabtu dia pos.. Sebab busy bukak booth.. Ok fine..
Hari isnin tanye dah pos lom, sekali dia jawab "BAG SOLD OUT"
APAAAAAAAAAAAAA??????
Rasa nak nangis, marah, bengang & semua nya la..
Bengang tak???
Ke dia dah jual bag yg sy nak time dia bukak booth tu????? -..-


Bag ni yg sy nak tu.. Y____Y


Cantik.. Suka nyaaaaaaaaaaaaaaaaaaa...
Hari2 bukak blog Shea Rasol tengok bag dia pakai ni.. T____T


Hmmmmmm... T____T
Nak bag ni..

Bila tanye, tak restock ke bag tu..
Dia cakap tak.. Ok, hampa lagi... Y____Y
Nasib baik duit dah refund balik..
Sesape tau tak kat mana ade jual bag camni?


Nak beli bag furla ni, pk dua tiga empat lima kali..
Mengugat jugak bag ni.. Colourfull lagi..
Ratus ratusan bag ni.. Y___Y
Simpan duit kawen lagi baguih.. :D

Love, Rina Ellisa