Followers

Wednesday, 17 April 2013

Appoinment Dentist 12 April 2013..

Hi & Assalammualaikum..




Sudanye printscreen saje gambar & post via bloggeroid..
Kalau tak, tah bile nak update pasal appoinment dentist aritu.. Y__Y

12April, jumaat sy jumpa doc gigi lagi..
Last month terskip jumpa.. HIKHIKHIK..
Bulan ni kena jumpa yea..
Kalau tak, lagi lagi lambat bukak braces kang..

Appoinment kali dalam 20minit camtu..
Lama jugak.. Selalu 5 1- minit je.. Tukar powerchain, doc cakap sikit2 & terus chaw bayar semua..
Tapi kali ni doc tukar wire tebal sikit..
Dan kena hakis sikit gigi taring belah kanan..
Sebab terlebih runcing kalau di bandingkan dengan taring sebelah kiri..
So doc kena hakis kan sikit untuk nampak sama..
Ngilu masa gigi kena hakis tu..

Actually, lepas hakis takdelah nampak sama gigi taring tu..
Just hakis sikit je.. Tapi bagi sy ada la sikit lain nye gigi ku.. HUKHUKHUK!!!~

Aritu tukar powerchain colour purple..
Tak tau dah nak pakai colour ape.. Pusing2 colour tu jugak..
Kalau takde pape, lagi 6 bulan bukak dah braces..
Itu pon kalau tiap2 bulan datang jumpa doctor gigi.. HIHIHI!!~

Mintak permission doc nak record video time dia tukar kan semua benda2 tu..
Tapi doc tak bagi.. Dia takut sy letak video kat blog.. HAHAHA!!
Doctor gigi i tahu tau blog ni.. :P
Xpe2, nanti last2 nak bukak braces nanti, kita try pujuk doc lagi nak amek video & amek gambar..

Lepas jumpa doc aritu & tukar wire tebal sikit.. Gigi memang akan sakit..
Tapi kali ni sakit nye lagi lama.. Sampai ke arini gigi sakit lagi..
Nak makan takboleh kunyah..
Makan, kunyah sikit pastu telan..
Cepat lapar kalau makan makanan tak bape nak hancur ni.. Y___Y

Next appoinment tak tau ape lagi doc nak buat dgn gigi ku... HUKHUK!!~
Tak sabar nak bukak, lepas tu dah boleh kawen.. YEAYYYYYYY!!! :D

Love, Rina Ellisa

3 comments: