Followers

Wednesday, 3 April 2013

English Class..

Hi & Assalammualaikum..

Start awal tahun aritu kitaorang (me & officemates) yg lain2 ade join class BI..
Just for fun class ni..
Tapi dalam masa yg sama nk improve kan kitaorang nye BI..
Kalau setakat speaking puChuKang bleh la.. HAHAHAHA!!~

Jumaat tengahari kan rehat lama, so kitaorang amek time tu lah untuk pegi class BI..
Kadang2, waktu lunch korban kan masa sikit..


Dan buku ni sebagai panduan..
Kitaorang dapat sorang satu & sponsor by our bos..
See, betapa supportive nye bos kitaorang nk kitaorang join class BI ni.. Buku pon dia sponsor.. Thanks Cik Ina.. :D

So, nak taknak je belajar.. Nak seribu daya, tak nak seribu dalih.. Gituwwwwww..
Class ni pon free je.. Sebab cikgu yg ajar pon antara kitaorang2 jugak..
Tapi, cikgu mesti lah hebat english nya.. :D

Topik class aritu "Nouns"
Baru tau ape beza 'ADVISE' & ADVICE..
Kalau ikotkan sebutan nye sama kan, tapi kalau dalam penulisan/perbualan/percakapan membawa maksud lain..
Tu lah salah satu yg sy dapat daripada class aritu..
Next kita belajar benda lain pulak..

Love, Rina Ellisa

12 comments:

  1. WAH .. ai is sukaaa ! almaklumlaa BI kita nk berterabur macam nak bagi ayam makan je , minat juga nak join-join class mcmni cuma tak berkesempatan je lagi ..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hihihi.. kita BI belasah je cik ara :P

      tu yg jdi BI bahasa pasar la..

      Delete
  2. Assalamualaikum awak. bestnya belajar free. hehehe. baguslah bos awak tu. good luck :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. wsalam.. thanks sheila..

      jom sama2 kita belajar.. :D

      Delete
  3. suka...sy pon nk repair sy nya BI :)

    ReplyDelete
  4. Alahai...tak sempat attend class asyik sakit je

    ReplyDelete
  5. xpe kak.. lain kali kita masuk class sesme yea :D

    ReplyDelete
  6. ade ke rina?? xpenah tau pun..kalau tau akak sebok nak join..ehehehhe

    ReplyDelete
  7. that's great! even commonly nowadays so many people speak in English.. tapi bukan semuanya proper right? at least u ada keinginan utk belajar! hebat!

    ReplyDelete
  8. mmg pandai isi masa lapang betul awak ni.

    ReplyDelete