Followers

Thursday, 18 April 2013

New Look..

Hi & Assalammualaikum..

Yehuuuuuuuuuuuuuu!!~
Cermin mata baru.. :D
Berbulan-bulan pakai cermin mata di salotip dua2 belah tangkai.. Sian kan..
Cermin mata lama ok lagi lens nya.. Cuma tangkai je patah sebelah sebab Ashiq buat main..
Sy tak perasan dia main.. Mungkin dia masuk bilik sy senyap2 time tu..
Tau2 je tengok dah patah.. Y___Y

Sementara buat cermin mata baru, eshat pon salotip la tangkai guna tep hitam..
Kalau pakai takboleh bukak.. Sebab takleh katup tangkai nak letak dalam beg.. Y__Y

Awal bulan April aritu Uniqlo baru bukak kat Alamanda..
Tengok ada frame cantik2 jugak..
Sy beli la satu.. Harga RM24.. Harga promosi time tu, sebab baru bukak kan..
Harga biasa dalam 30lebih..
Lepas tu, pegi Kedai Cermin Mata Almizan Kajang untuk tempah lense..
Cermin mata yg pinkish2 tu sy tempah kat situ jugak.. Cuma RM40 je kalau tak silap la..


Baju kuning tu owner kedai Almizan.. Bagus dia.. Share macam2 benda dgn kitaorang..
Check2 mata, tengok2 power lense dah naik.. Dari 25 naik ke 125.. :O
Patut le cermin mata lame dah tak bape clear dah..
Owner tu share dgn kitaorang nape boleh rabun..
Dia share camne nak tau domain mata kita..
Tetiba we olls teruja dapat tau domain mata masing2.. HAHAHA!!~

Lepas dapat nasihat dari owner kedai tu, terus la tempah lense yg tahan utk hadap tv, komputer & fon..
Takde dah nak pinkish2 ke.. No colour2 dah lense.. SobsssSobsss.. Y__Y
Dalam seminggu dah siap..
Eshat pon check mata jugak..
Mata dia ok je.. Takde pape masalah pon.. So, jgn mengada2 nak pakai cermin mata ke apa ye..


Tadaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!~
Sy dan cermin mata baru.. :D
Harga cermin mata ni, tak sampai RM200 pon..
Beli frame kt uniqlo RM24 + lense RM150..
Dapat harga member untuk lense..

Love, Rina Ellisa

No comments:

Post a Comment