Followers

Friday, 31 May 2013

Wedding Preparation : Idea of Corsage

 Hi & Assalammualaikum..

Lagi berapa minggu je adik ku akan di ijab Kabul dengan pilihan hati dia.
Tinggal sikit2 je lagi kerja packing2 doorgift dan keje kecik2..
Ika yang nak kawen, tetiba kakak dia pulak dtg mood nak kawen2.. HIKS!!~
Google2 pelamin dan macam2 lagi.. Best! :D


Ni kes salah email ke Ika Radiusite.. Malu!
Nak email ika teremail ika lain pulak.. HUHUHU!!~


Sebulan lepas email ika nak tempah button badge tak untuk family..
Sudahnye, sampai arini tak tempah2.. -.-'
Sebab takde keputusan..

Macam tak best pulak takde button/corsage kenduri nanti..
So, sy plan nak diy je corsage utk family..
Idea dari sy.. Bakal pengantin takleh pikir ape dah 2,3 minggu nak kawen..
Hope sempat lah corsage ni siap..
Nak yang simple2 je..

Love, Rina Ellisa 

Thursday, 30 May 2013

Wedding Preparation : Bestman..

Hi & Assalammualaikum..

Kalau nak suruh kawan2/sepupu perempuan pakai sedondon selalu kita panggil bridesmaid..
Kalau nak adik2 kecik pakai sedondon nak panggil ape? Panggil 'Bestman' aci tak?? :p



Sumber : Google

Alololo comil nye la diaorang ni..
Geng2 bas sekolah baru ada 3 orang kat umah tu.. Ameer. Areef & Ashiq..
Mane nak carik ramai2 camni??
Apa lagi.. Roger sepupu, sedara mara, anak buah utk pakai macam ni Wedding Ika nanti..
Pakai baju melayu warna warni, pakai songkok letak bulu2 tu.. Awwwww.. Comil! :)

Love, Rina Ellisa

Tuesday, 28 May 2013

#LirikLagu26 - Kehilangan

Hi & Assalammualaikum..
Ku coba ungkap tabir ini
Kisah antara kau dan aku
Terpisahkan oleh ruang dan waktu
Menyudutkanmu meninggalkanku
Ku merasa tlah kehilangan
Cintamu yang tlah lama hilang
Kau pergi jauh karena salahku
Yang tak pernah menganggap kamu ada
Asmara memisahkan kita
Mengingatkanku pada dirimu
Gelora mengingatkanku
Bahwa cintamu tlah merasuk jantungku
Sejujurnya ku tak bisa
Hidup tanpa ada kamu aku gila
Seandainya kamu bisa
Mengulang kembali lagi cinta kita
Takkan ku sia-siakan kamu lagi
Asmara memisahkan kita
Mengingatkanku pada dirimu
Gelora mengingatkanku
Bahwa cintamu tlah merasuk jantungku
Sejujurnya ku tak bisa
Hidup tanpa ada kamu aku gila
Seandainya kamu bisa
Mengulang kembali lagi cinta kita
Sejujurnya ku tak bisa
Hidup tanpa ada kamu aku gila
Takkan ku sia-siakan kamu lagi.
*Kehilangan - Firman*
Love, Rina Ellisa

Monday, 27 May 2013

Movie : Fast & Furious 6..

Hi & Assalammualaikum..


Terbaik cerita ni!
Episod yang sebelum2 ni tak tengok & tak layan..
FF6 ni wajib tengok sebab ramai yg cakap cite ni best & superb!!!

Kitaorang beli tiket wayang sehari sebelum..
Dah beratur baru nak beli, nasibnye dapat lah seat depan..
Tu pon kalau ade seat.. Kalau takde seat, melepas la..
Lagi2 cite ni baru kuar & best pulak..

Sesiapa nak tengok cite ni, kena beli sehari sebelum nak tengok k..
Utk elak dari frust.. HUHUHU!!~

Lagi seronok dapat makan meatball sambil tengok FF6 ni dalam panggung.. HAHAHA!!!~
Sempat je gi beli meatball jap..
Kalau tak dapat meatball, boleh panjang ooo muncungggg.. :p
Susah sangat nak dapat makan meatball lagi..
Bila datang je dah abeh.. Bila datang je tak bukak lagi.. Y___Y

Cerita ni best, terbaik, superb & hebat!
Walaupon ade part2 tak logik langsung.. HAHAHA!!~
10/10bintang untuk cerita ni..

Love, Rina Ellisa

Saturday, 25 May 2013

Festival Hari Belia Putrajaya 2013..

Hi & Assalammualaikum..

Tahun ni festival belia putrajaya dapat pegi sehari je..
Tahun lepas tiap2 hari pegi.. HUHUHU!!~
Ok lah daripada tak dapat pegi langsung..

Balik dari kenduri kat Gombak, terus pegi festival belia tu..
Tapi, singgah alamanda dulu.. Beli barang kat Watson..
Dan sementara redup sikit cuaca..
Sekarang musim panas yg sangat2 panas.. T__T


Otw nak ke precinct 2, tetiba nampak pelangi..
Terujaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!! :D
Ke bukan sy sorang je nampak pelangi hari sabtu petang tu..
Ke ade sesiapa yg nampak jugak??
Bertahun dah tak nampak pelangi.. Tu yg teruja lebih..
Jerit2 dalam keta.. HUHUHU!!~


Eshat suka pegi hari belia ni, sebab nk tengok booth2 camni lah..
Suka tengok kereta kebal la.. Dia try la ape semua yg boleh cuba kat booth2 tu.. :p
Dia suke benda2 camni..
Kemain kalau dapat offer nak pegi terus..
Tinggal I sorang2 kat sini.. SobsssSobsss.. Y___Y



Lepas gian dia tengok booth2 askar & lain2 tu, turn sy pulak..
Kena la fair kan.. Baru bahagia hidup.. Gituuuuwww.. HAHHAHAH!!~
Tak singgah banyak booth.. Hari pon dah malam.. Penat dah..
Dapat singgah booth yang ada pedicure, memang lama la kat sini..

Tengok syiok2 buat pedicure, tetiba black out pulak..
Apa pon tak boleh.. HAHAHAH!!~
Express pedicure ni jangan lah mengharap mendapat kepuasan 100%
Harga pon murah je rm15..
Dia potong kan kuku & kilatkan kan je..
Nak lebih2, sila pegi kedai terus ye..

Tak dapat singgah booth2 blogger yang jual2 aritu..
Tak dapat jalan2 booth jom heboh..
Tapi, dapat rembat 1 cadar tidoq.. Yeayyyyy!!!
Eshat beli tshirt opsssDaulat 1.. Dia kan suka benda2 camtu..



Sebelum pergi festival, tengahri ke Wedding kawan sekolah teknik eshat dulu kat Gombak..
Agak susah jugak nak carik dewan MPS tu.. Sesat iollssss.. HAHAHAH!!..
Rupa nye, pusing2 kat situ jugak..
Apa pon, tahniah korang..
Semoga kekal hingga ke akhir hayat.. Amin..

Love, Rina Ellisa

Tuesday, 21 May 2013

Suprise Birthday for My Fiance..

Hi & Assalammualaikum..

Seminggu sebelum birthday Eshat, dah plan dgn Kak Ngah nak suprise kek birthday utk dia..
Mula2 nak suprise kan kat umah.. Pastu mak cakap nak belanja eshat makan..
So, plan dengan kak Ngah suprise kan dia kt luar..

5.30 sharp sy terus punch out balik..
Balik umah siap2 mandi, cantik2, wangi2.. HIKHIK!!~
Nak suprise kan orang tersayang kan.. :p

Terus pegi putrajaya amek kek birthday..
Sy tempah kek rainbow..
2 bulan awal tempah kek ni..
Klik SINI kalau nak tempah..
Senang & puas hati deal dgn Kak Ina..
Sy email dia design camne sy nak, request nak lilin nombor..
Sampai hari nak amek kek, semua nye dah tersedia.. Alhamdullillah..
Nasib baik senang carik umah kak ina..
First time jugak la masuk Presint 17..
Kak Ina msg direction, tau2 sampai dah..
Ok, setel bab kek..

Otw amek kek, sempat lagi tiup belom dalam keta.. HAHAHA!!~

Whatsapp kak Ngah, bagitau semua jumpa kat mana..
Sejam jugak lah tunggu diaorang sampai.. HAHAHHA!!~
Time tu nebes takyah cakap la..
First time nak suprise kan eshat depan family dia.. :O

Bila kak Ngah call bagitau dah sampai Village View Bangi..
Lagi laju jantung ni berdebar..
Tangan seram sejuk dah..
Camne lah jap lagi ni.. HUHUHUH!!~

Sampai je parking, tangan shake lagi.. Seram sejuk.. HAHAHA!!~
Lama jugak lah kat parking...
Nak kuar kan kek.. Nak pasang lilin..
Jalan slow2 ke restaurant.. Sebab takut lilin padam..

Masuk je dalam, mengagau carik diaorang duduk mana..
Sy tak malu time tu, cuma tangan seram sejuk..
Rasa tak nampak sesapa pon kat kedai makan tu... :p

Sekali........
Surprise tak menjadi sangat..
Sebabbbbbbbbbbbbbbbbbb..
Kebetulan eshat tengah tukar seat dengan mak dia..
Time tukar seat tu lah kantoi dia nampak sy bawak kek.. HAHAHHAHA!!~

Mula2 dia cakap, sape lah yg jalan bawak kek tu..
2, 3 kali tengok..
Sekali tunang awk sendiri la eshat oiiiiii.. :)


Supriseeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee!!!!!
Hope u enjoy dgn suprise ni.. :D
Sampai2 je kat meja, eshat gelak2.. HAHAHHAA!!~
Terkejut lah tu.. Tak sangka la tu I datang..



Thank you kak Ngah tolong rina suprise kan birthday eshat..
Tanpa kak ngah tak menjadi suprise ni.. :)




Thanks mak, KakNgah & Abg Iwan celebrated sesame birthday eshat tahun ni.. :)


Time kasi hadiah pulak..
Comil tak kasi ballon camtu.. HAHAHAH!!~
Last2 minute jumpe ballon tu..
Hadiah tu biarlah rahsia.. :p
Hope u suke ye hadiah tu..



Dapat jugak beli rainbow kek ni..

Surprise tahun ni tak menjadi lagi..
Sebab kantoiii di hujung-hujung suprise..
Tapi, eshat tak syak pape pon pasal suprise ni.. Tu yg best!!!
Birthday tahun lepas pon kantoi kat hujung2 suprise.. :D

Happy Birthday my fiancé..
Semoga di murah kan rezeki banyak-banyak untuk kita..
Thanks sebab ada dengan I apa jua keadaan pon..
Thanks melayan kerenah I ni yg kadang2 luar kawalan u.. :p
Dan semoga cepat2 kita kawen..
I love u!!!

Love, Rina Ellisa

Sunday, 19 May 2013

Meatball, Burger Bakar Abang Burn Nilai...

Hi & Assalammualaikum..



Akhirnya, dapat jugak makan meatball..
Nak makan meatball ikea tah bile... Sobsobssss.. T__T

Kan tengah bommm kebabommm sekarang ni.. HUHUHU!!~
Banyak cawangan BBAB ni..
Sy pergi yang kat nilai..
Dekat je dengan rumah..
Nak makan burger abang burn lom teringin lagi nak cuba..
Cuma nak meatball dia je.. :)

Meatball ni RM9.90 untuk 10pcs..
Pastu ada cheezy wedges.. Sedap!
Nanti boleh repeat makan lagi.. :p

Love, Rina Ellisa

Friday, 17 May 2013

Happy Birthday my fiance, Irsyad :)

Hi & Assalammualaikum...



Hari ni 17May, birthday myfiance & my future husband..
Happy to u B!!!

Nextyear insyaAllah, celebrated sesame husband and wife eh.. :)
I love u forever and ever..
Hope ape kita rancang di permudahkan segalanya, Amin..

Love, Rina Ellisa

Wednesday, 15 May 2013

Wedding Preparation : Wedding Theme Ocean..

Hi & Assalammualaikum..

Blogwalking, tetiba stop kat satu blog ni..
Dia review bersanding kat tepi pantai..
Klik SINI..

Best nye bersanding kat tepi pantai..
Air laut biru..
Angin sempoi2..
Pasir putih yang cantik..
Tabur bunga-bunga fresh atas-atas pasir...
Deko cantik-cantik..
Arghhhhhhhhhhhhhhhhhh!!!
Mula dah berangan-angan ni.. HIKHIKHIK!!~ :p

TAPIIIIIIIIII..
Mane nak carik air laut biru cantik dekat area sepang ni?
Family ku kasi ke?? nak bersanding kekonon ala-ala omputih ni haaa..
Sekarang pon dok pikir lagi nak bersanding kat mana..
Kena tau cuaca time tu.. Musim hujan ke?
Kena ade back up plan kalau hujan, ribut ke..

Jadinya, mula la jari ligat google Wedding Theme Ocean ni..










Cantiknya.. Y___Y
Kalau lah dapat bersanding tepi pantai, bahagia nye hidup.. HIHIHIHI!!~
Kalau diy sendiri & buat post wedding pon best kan..
Idea datangggggggggggg!!! Ting!!! Ting!!! Ting!!!

Tak dapat bersanding, post wedding pon jadilah..
Agak2 kasitau eshat nak bersanding/post wedding kat pantai dia setuju tak dgn idea I ni.. :p

Love, Rina Ellisa

Monday, 13 May 2013

Wedding Preparation : Kursus Kahwin, Precint 9 Putrajaya..

Hi & Assalammualaikum..

11 & 12 May 2013, kitaorang selesai dah kursus pra perkahwinan..
Saje pilih kat putrajaya.. Dekat sikit.. Takde lah terkejar2..
Walaupon umah eshat dekat je dengan tempat kursus, pon kitaorang boleh sampai lambat.. T___T
Eshat pegi dgn geng2 dia.. Sy lah sorang2 perempuan.. HUKHUK!!~

Alhamdullillah.. Walaupon nampak benda ni senang..
Walaupon kursus kahwin je.. Kalau takde sijil kursus kahwin, takleh kahwin ye..
Nak carik masa yg sesuai tu sangat lah susah..
Ni pon, lepas hari pertama kursus, malam eshat kena keje..
Hari kedua, sian tengok eshat tak cukup tido.. :'(


Hari pertama, kursus start pukul 2petang hingga 6petang..
Kol 130ptg nak kena ada sebab kena register semua..
Bayaran masih lagi RM80 untuk 2hari..
Utk hari pertama makanan tak di sediakan..
Hari kedua baru lah ada..

Bawah tempat kursus byk kedai makan..
So, don't worry kalau nak carik makanan kat mane..



Modul-modul dalam kursus ni best..
Penceramah pon best..
Sikit pon tak rasa mengantuk dalam class..
Gelak tak henti2.. Sampai sakit2 perut gelak..
Dalam class, ustaz & ustazah cerita open..
Takde nak sembunyi2.. Nak carik ilmu kan.. Watpe nak malu..

Nak share 1 benda ni..
Makan lah pisang selalu.. Pisang menghasilkan vitamin yang boleh menceriakan kita :)

Harap2, apa yg kitaorang dgr mase kursus akan jdi panduan bila dah kahwin nanti..
Best gi kursus kahwin.. Rasa macam tak cukup 2hari carik ilmu dgn ustaz & ustazah..
Ni contact no : 012 294 3040..
Kalau sape2 nak pergi kursus kat putrajaya, boleh contact..

Lega.. 1 checklist DONE.. ^^
Alhamdullillah..

Love, Rina Ellisa

Sunday, 12 May 2013

Selamat Hari Ibu..

Hi & Assalammualaikum...



Moga sy tabah,cekal & kuat semangat macam 4 wanita hebat ni yg sentiasa ada dlm hidup sy.. Amin..
Selamat Hari Ibu Mak, Nenek, Andung & bakal mak mertua sy.. :))

Love, Rina Ellisa

Saturday, 11 May 2013

Wedding Zatil & Hassan..

Hi & Assalammualaikum..

Petang balik dari umah Elle, siap2 balik Langat pulak..
Sedara ayah nikah malam tu..
Sampai2 je, baru nak mula majlis..
Nasib baik sempat..



Tatik (Zatil) kawan masa kecik2 dulu.. Kitaorang sebaya..
Dulu main same2.. Baca buku sesame kat umah dia..
  

My beautiful friend :)
Tahniah Tatik..


Ika yang tak lame lagi nak naik pelamin jugak..
Yeayyyyy!!!


Hantaran untuk lelaki..


 Hantaran untuk Tatik..


Andung ku sayang..


Mak, kak Sheila, mikail (anak kak Sheila) & andung..
Masa ni kat umah atas.. Sementara tunggu di ijab Kabul kan..

Tahniah Tatik & Hassan..
Selamat menjalani kehidupan rumah tangga & bahagia hingga ke syurga.. Amin..

Love, Rina Ellisa

Friday, 10 May 2013

Eshat of to Pulau Perhentian..

Hi & Assalammualaikum..

First sekali, sorry B.. I sengaja curik picture2 u kat IG.. HAHAHA!!~ :p

1-4 May 2013 Eshat & the geng ke Pulau Perhentian..
Actually, diaorang dah plan lame nak bercuti ni..
Dan kebetulan clash dengan date elle kawen..
So, terpaksa la sy pegi wedding elle sorang2 tanpa tunang di sisi.. SobsSobss..


Maka bermula perjalanan diaorang pukul 10mlm..
Pergi 2 kereta..


Singgah rehat kat Hentian Gua Musang..


Oh, sampai dah mereka..


Happynye mereka..


Atas bot..


Sampai chalet..


Eshat siap order sambal cili api kt mak..
Pedas gilerrrrrrrrrrss dia cakap.. HAHAHA!!~
Sekali, bekas sambal ni diaorang tertinggal kat bot.. Apa pon takleh daaaaa...


Tertonggeng kat celah2 batu..
Kemain.. HAHAHA!!~


Menikmati air kelapa..


Patut la u balik sini kulit bertukar.. Y__Y
Kemain baring kekonon ekau tu mat salleh ke nak berjemur.. HAHAHHA!!~


Aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!! Cantiknya..


Mereka gumbira..


dapdap Nye bekpes kt sne..


Diaorang otw balik KL dah..
Alhamdullilah selamat pergi dan balik..


Souvenir from my fiancé.. Thanks so much b! :)
Walaupon hati tak tentu arah dia kat sane, rindu tu tuhan je tau camne.. Hukhuk!!~ Y__Y

Love, Rina Ellisa