Followers

Monday, 6 May 2013

1st Time Mengundi, PRU13!

Hi & Assalammualaikum...

First time mengundi, teruja+nebes.. :D
Umur dah 24tahun, layak sangat dah mengundi..
Tapi kalau tak mendaftar, memang lah takdapat mengundi..

Pukul 7lebih dah ade kat bilik gerakan..
Breakfast dulu sebelum bertugas..
Sy bertugas sebagai jentera IT untuk parti pada hari mengundi..
1st time ni bertugas sebelum & semasa pilihan raya..
Teruja tau!


Saya dah mengundi!!!! :D
Sy mengundi kat Sek.Keb.Salak..
Sekolah lama masa sekolah rendah..
Rasa bangga ohkey jari bercalit aritu.. HUHUHU!!~
Mestilah gambar jari yg bercalit famous aritu kan..
Kat FB,twitter,instagram merata-rata org upload..

815pagi sy dah setel mengundi..
Sy saluran 4 & pengundi kat saluran 4 tak ramai lagi pagi tu..
Rasa dupdap nak masuk bilik mengundi..
Dah lepas check name, calit jari, dapat kertas undi, sampai kat meja nak pangkah (X) undi tetiba macam blank..
Rasa nampak tak nampak je ape yg ade kat kertas undi tu..
Tapi, insyaAllah sy pangkah kat tempat yg betul.. Harap2 tak rosak lah undi sy.. HIIHIHI!!~ :P


Kitaorang yg bertugas pagi2 dah mengundi..
Jumpa kawan2 baru..
Kebanyakan kitaorang adalah first time bertugas pada hari mengundi..


Tekun diaorang buat keje..
Tugas jentera IT key in no siri dalam data ikut masa yg di tetapkan..
Seronok baca no siri banyak2.. Naik juling mata tengok nombor.. HAHAHA!!~
Dan yang lagi best, makan tak henti2.. Memang terasa macam puteri betul lah..
Sikit2, puteri nak makan ape.. Puteri nak makan ape, cakap je.. Besttttt!!! :P

Pukul 9malam baru boleh balik..
Kena tunggu keputusan undi keluar & kena  key in keputusan utk tempat sy bertugas, baru boleh balik..
1 pengalaman yg sangat baru untuk sy..
Dapat usha2 senior,junior sekolah rendah,menengah datang undi.. WUHUUUU!!~
Tengok gelagat2 wanita2 bertugas raih2 undi..
Seronok!

Apa pon, tempat sy bertugas mase tu berjalan dengan lancar..
Rasa tenang je.. Tu yg kite nak..
Tapi syg, ade jugak yang datang lepas pukul 5 untuk mengundi..


sumber : SPR

Siapa pon menang, sy tak kesah..
Yang penting negeri, negara kita aman damai..
Dan yang penting, janji mesti ditepati! :D

Next pilihan raya, siapa yang tak mendaftar lagi tu, make sure pergi daftar dan keluar mengundi tau..
Jalankan tanggungjawab kita rakyat malaysia..
Jangan jadi rakyat yang tau mengomel tu ni, tapi tak mendaftar dan tak keluar mengundi!

Love, Rina Ellisa 

1 comment: