Followers

Monday, 13 May 2013

Wedding Preparation : Kursus Kahwin, Precint 9 Putrajaya..

Hi & Assalammualaikum..

11 & 12 May 2013, kitaorang selesai dah kursus pra perkahwinan..
Saje pilih kat putrajaya.. Dekat sikit.. Takde lah terkejar2..
Walaupon umah eshat dekat je dengan tempat kursus, pon kitaorang boleh sampai lambat.. T___T
Eshat pegi dgn geng2 dia.. Sy lah sorang2 perempuan.. HUKHUK!!~

Alhamdullillah.. Walaupon nampak benda ni senang..
Walaupon kursus kahwin je.. Kalau takde sijil kursus kahwin, takleh kahwin ye..
Nak carik masa yg sesuai tu sangat lah susah..
Ni pon, lepas hari pertama kursus, malam eshat kena keje..
Hari kedua, sian tengok eshat tak cukup tido.. :'(


Hari pertama, kursus start pukul 2petang hingga 6petang..
Kol 130ptg nak kena ada sebab kena register semua..
Bayaran masih lagi RM80 untuk 2hari..
Utk hari pertama makanan tak di sediakan..
Hari kedua baru lah ada..

Bawah tempat kursus byk kedai makan..
So, don't worry kalau nak carik makanan kat mane..



Modul-modul dalam kursus ni best..
Penceramah pon best..
Sikit pon tak rasa mengantuk dalam class..
Gelak tak henti2.. Sampai sakit2 perut gelak..
Dalam class, ustaz & ustazah cerita open..
Takde nak sembunyi2.. Nak carik ilmu kan.. Watpe nak malu..

Nak share 1 benda ni..
Makan lah pisang selalu.. Pisang menghasilkan vitamin yang boleh menceriakan kita :)

Harap2, apa yg kitaorang dgr mase kursus akan jdi panduan bila dah kahwin nanti..
Best gi kursus kahwin.. Rasa macam tak cukup 2hari carik ilmu dgn ustaz & ustazah..
Ni contact no : 012 294 3040..
Kalau sape2 nak pergi kursus kat putrajaya, boleh contact..

Lega.. 1 checklist DONE.. ^^
Alhamdullillah..

Love, Rina Ellisa

1 comment:

  1. yg penting kalau attend kursus camnie penceramah best.sbb satu hari kita kena dok mendengar.wahhhh dah setel urusan kursus.lepas nie boleh pergi ke next step pulak

    ReplyDelete