Followers

Thursday, 6 June 2013

Tempah Baju Raya..

Hi & Assalammualaikum..

Lebih kurang sebulan lagi kan nak puasa..
Sibuk dah masing2 tempah baju raya kan kan kan.. :p
Sy pon dah start prepare sikit2 utk raya nanti..


First persediaan raya adalah tempeh baju melayu utk family..
Tiap2 tahun akan tukar2 baju melayu diaorang..
Hmm bukan lah nak membazir ke apa.. Cuma untuk raya ni sy akan spend lebih sikit untuk adik2, mak, atuk & nenek..
Alhamdullilah ada lagi rezeki utk diaorang semua..

Tiap2 tahun kitaorang akan ada supplier baju melayu..
Kak Faezah akan bawak balik contoh kain, dan pilih mane yg berkenan..
InsyaAllah sebelum puasa atau raya dapat lah baju melayu nanti..

Kak Faezah the best supplier sy pernah jumpa setakat ni..
Cakap je nak barang ape.. Dia boleh supply.. HIHIHI!!~
Beras, serunding, keropok lekor, baju melayu tu semua dalam poket dia je kalau nak carik murah2 ni..
Sorry kak, nurul promote akak sikit.. :))

Tahun ni tema baju raya warna BABY BLUE..
Suka warna ni sebab suka tengok baju sanding Irine nadia.. WEWEWE!!~
I is peminat Irine..
Eh! Irine bersalin anak perempuan dah kan..

Tapi tengok ramai pulak buat boria kenduri kawen bulan2 June ni.. HAHAHA!!~
Takpela, redho jela..

Dah total tempah baju melayu 9 pasang..


Sy ada jumpa tailor baru.. Ika tempah baju nikah dia kat akak ni..
Harga baju dia amek murah sebab dia menjahit kat rumah..
Dan yang best akak ni boleh siapkan cepat..
Sebab nak pakai dalam masa terdekat ni..
Mana2 tailor taknak amek dah tempahan utk pakai cepat..

Nak tau ok ke, selesa ke tak tunggu baju siap nanti..
Kalau semuanya ok, sy akan promote keh..

Done 2 checklist untuk raya.. Yeayyyy!!!

Love, Rina Ellisa

3 comments:

  1. akak sefamily beli siap je sbb malas nak g tempah2 ni. lgpun akak dah sarat, tinggal 6 minggu je lagi due date. irine dah bersalin ke? rasanya dia tunggu hari je tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. aah akak dah nak bersalin kan..

      irine dah bersalin semalam.. tengok IG dia kak..

      Delete