Followers

Tuesday, 18 June 2013

Wedding Cousin Eshat..

Hi & Assalammualaikum..

Last weekend pegi kenduri cousin eshat (lelaki) kat KL..
Pepagi dah bangun. Sebab nak pegi awal..
Tak kan la majlis start kol 1130, 11pagi baru nak bangun siap2 semua..
So, pepagi ahad marathon bangun ramai2 pakai cantik2, makan lauk kenduri.. HIKS!

Sampai dewan awal..
Eshat bawak nenek ziarah orang meninggal..
Kebetulan pagi tu sedara sebelah pengantin perempuan meninggal..

Dah sampai awal, sempat la jugak pusing2 dewan tengok apa ada..
Cuci2 mata sikit.. :p


Pelamin yg simple & nice..
FYI, pelamin ni di pilih sendiri oleh cousin eshat tau.. Pandai dia pilih.. Citarasa terbaik!!
Lampu2 kat belakang pelamin tu boleh tukar2 colournye.. Kejap biru, kejap merah, kejap putih..


Pintu masuk..
Dewan ni sangat selesa.. Yang penting tak panas sebab ada aircond.. HUHUHU!!~


Dalam 12lebih pengantin pon sampai..
Pengantin lelaki segak & pengantin perempuan cantik.. :)



Baju pengantin macam princess sgt.. I like!!~


Potong kek..


Eshat sempat je merenjis-renjis..


Tugas rasmi gegurl aritu bagi doorgift..
Dari tenghari smpai petang la berdiri tepi pintu, hulur2 bagi tetamu doorgift.. Best!!~
Yg lagi best camera klikk klikkk je snap gambar kitaorg tgah busy2 bagi kat tetamu.. :D


Finally jumpa jugak Faten (FSIL)..
Selalu whatsap wechat je.. Kali ni dapat jumpa borak2.. :)
Hujung tahun pi Alor Setaq lagi.. Kenduri kawen sebelah Faten.. Yeayyyy!!


Time2 kenduri kendara ni la time nak kenal2 dgn family sebelah sana..
"yang ni abang iwan punya, yang tu eshat punya..." WEWEWEWE!!~
Malu malu malu.. ^^


Eshat ramai cousin lelaki dari perempuan..
Yg perempuan ada kakngah,baby (hujung sebelah kanan) & ada 1 2 lagi sy tak tau name.. :p
InsyaAllah soon akan bertambah la gegirl dalam family dia..


Bersama-sama cousin beliau..
Eshat sempat carik baju peach.. Sebab nak ikot tema kan..
Sy takde baju peach, dapat tudung oren ala-ala pon peach okey la..
Thank B beli kan tudung super gojes tu.. Dan nampak i lagi gojes.. Cewahhhhh!!! HAHAHA!!~


Special guest Zainal Abidin.. Sy kenal muka, tapi tak tau nama..
Tanya eshat, free2 kena sembur sebab tak tau nama.. HUHUHU!!~
Memula nak masuk pintu je, pakcik eshat (bapa pengantin) suka tak tau nak cakap camne..
Dia punya reaksi kawan dia datang tu, happy gile!! HAHAHA!!~
Dulu Zainal Abidin ni satu sekolah dgn pakcik eshat..

Dia nak balik, memasing tunggu depan pintu nak bergambar.. HUHUHU!!~


And last gambar family mesti ada.. Baru best buat kenangan kan..
Tak complete semua ni.. Atuk nenek takde, duduk kat luar..
Tahniah to u cousin.. Bride & groom yg comil!!

InsyaAllah lepas ni kenduri abg iwan (abg eshat), kenduri sepupu dia tunang, kawen..
Lepas tu kenduri kitaorang pulak..
Cant wait bebeh!!!~ :D

Love, Rina Ellisa

No comments:

Post a Comment