Followers

Friday, 28 June 2013

Wedding Eka Rusdan & Nizam Kassim - Part 1

Hi & Assalammualaikum..

Dengan sekali lafaz je ika sah dah jadi wife orang..
Sebak, sedih, happy dan macam2 lagi perasaan time tu..
Syukur Ya Allah dengan takdir & penentuan mu..
Kau sampai kan dulu jodoh utk adik ku..

Masa berjalan terlalu cepat.. Rombongan lelaki sampai, lepas tu rombongan tok kadi pon sampai..
Tapi makan mase jugak tok kadi bagi ceramah.. HEHEHHE!!~
Dalam setengah jam ade..


Adib adik lelaki sulung kitaorang yang wali kan Ika nikah malam tu..
Start dari Tok Kadi suh isik borak nikah tangan adib dah seram sejuk.. Macam lah dia nak nikah.. HAHAHA!!~
Masa duduk sebelah bakal abang ipar, baju belakang dia dah basah habeh sebab berpeluh..
Over tau Adib! HAHAHA!!

Dia takut tok kadi soal macam2 kat dia..
Padahal masa baca serah wali tu, tok kadi suruh selawat je..
Dia punya neves kalah Nizam.. :D

Tengok balik video Adib baca kan tu, sebak je rasa..
Tak sangka besar dah adik2 ku..
Dah ada tanggungjawab & tau tanggungjawab pada keluarga.. Syukur!
Time Adib baca tu pakai mic.. Sy duduk kat luar layan sedara mara sebelah arwah ayah..
Mak sedara tanya, Adib ke tu.. Time tu ya Allah.. Sebak sangat2.. Nak mengalir airmata dah.. Tahan je.. Y__Y


Saat akhir sebelum di ijab kabul..
Mula2 mak takde kat sebelah ika..
Tak lama lepas tu, ika panggil mak duduk sebelah..


Alhamdullilah, lebih kurang 920malam dengan sekali lafaz je.. Sah dah diaorang suami isteri.. Syukur! :D


Lapang rasa nya dada tengok Ika dah ade orang jaga.. :)


Pelamin DIY sendiri je..
Membazir kalau nak sewa..
Guna balik benda2 yang adik.. Jimat!


Bersama mak tercinta kami.. :)


Tak cukup ni kitaorang adik beradik..


Sempat je.. HUUHUUHU!!~

Lepas je nikah, salam2 sedara mara..
Terus naik pelamin utk berinai..
Meriah malam tu ada kompang, DJ.. Best best!!


Kawen dah adik sy.. :)


Sempat je kena panggil merenjis.. HEEE!!~
Tetiba tengah tengok ika bersanding, duk borak2 dengan sepupu sebelah arwah ayah..
Dia pegi bukak cerita pasal ayah, mau tak keluar airmata sy.. Y___Y
Tak pasal2 mengalir je airmata keluar.. HUHUHU!!~
Terus larik masuk dalam bilik pengantin nangis.. :p
Pastu jane masuk pujuk.. HEHEHE!!~

Ohyea! Jane datang malam ika nikah tu..
Dia dapat tengok ika nikah & berinai..
Sorry beb aku nangis depan kau.. Maluuuuuuuu!!! :P


Gambar kami sekeluarga..
Bertambah ahli keluarga.. Yeayyyy!!!
Cuma ayah tiri je takde.. Dia busy kat penanggah..

Malam tu mak & sedara mara yg lain tidur pukul 3,4 pagi stanby barang2 nak masak utk esok nya..
Malam tu sy sempat setel kan cucuk bungga manggar, balut hadiah cabutan bertuah..
Pastu terus tidur.. Zzzzzzzzzzzzz!!!~

Esok nye majlis bersanding pulak......

Love, Rina Ellisa

2 comments:

  1. alaa....elle bce pun dah nges ni..cmne?? klau ada dgn nina mst nges skali...ishhh..nyampahhh la!!! :'( naluri kte sme kan sayang,,.rindu plak tbe2..hurmmm

    ReplyDelete
    Replies
    1. heeee.. kalau elle dgn nina, konpom2 kita nangis duet nti..hehehehhe...

      nina pon rindu elle.. bila la kita dapat jumpa lagi kan..
      InsyaAllah raya ni kita jumpa eh.. :)

      Delete