Followers

Thursday, 25 July 2013

Borong Kerepek..

Hi & Assalammualaikum..

Sekarang ni masing-masing dah sibuk buat persiapan raya kan..
Lebih kurang dua minggu je lagi nak raya..

Kebiasaan nya tiap-tiap tahun kitaorang (sy&akak-akak opismate) akan borong kerepek kat banting..
Dekat-dekat nak raya baru pergi..
Beli awal-awal kang, mesti tak sempat sampai raya dah habeh.. HAHAHA!!~

Tempat 1 : Kak Ina Ent.







Dekat sini aneka kerepek kurang sikit..
Tapi biskut-biskut raya banyak pilihan & murah..
Kat sini kerepek pisang pon takde.. Y__Y


Tempat 2 : Kerepek Umi House









Haaaaa...
Yang kat sini macam-macam jenis kerepek ada..
Cuma biskut je biasa-biasa kat sini..

Kerepek kacang dal 1/2 kilo kat sini dapat RM5..
Kat Kak Ina Ent tu dapat RM6.. Cuma mahal RM1 je..

Nak datang sini pon boleh sesat..
Yela.. Datang sini pon setahun sekali je.. Raya je baru datang.. :p



Belakang tu tempat dia proses-proses kerepek..


1 plastik ni sy punya..
Kacang dal 1 kilo, roda 1/2 kilo, kerepek bayam 1kilo, kerepek ubi pedas 1/2 kilo,
Total RM32..


Sebelah tu ada rumah ni tengah buat..
Besar sangat-sangat umah ni.. Kagum tengok..
Akak-akak opis ni cakap, ni rumah owner makcik kerepek tu..
Last year datang takde lagi umah ni..

Kalau nak datang beli kerepek, baik pergi kerepek Umi House kat Labuhan Dagang Banting ni..
Macam-macam pilihan ada..
Dan yang best ialah murah.. :D

Love, Rina Ellisa

1 comment:

  1. Kite penah jugak borong kerepek. Tapi dekat Sepang. Nak ke Golden Palm Tree dah jalan die tu. Nama tempat tu. TAK INGAT ! :P

    ReplyDelete