Followers

Thursday, 11 July 2013

Iftar Day 1.

Hi & Assalammualaikum..

Hari ni hari kedua dah kita puasa..
Semalam berbuka puasa simple2 je..
Mak masak, lepas tu ika beli kuih sikit2..
Bulan puasa ni pukul 430 dah balik..
Tapi semalam, balik umah, buat benda wajib dulu.. Lepas tu terus tidooooooo..
Terlepas nak tolong mak masak..
Terlajak tido.. Y___Y
Bangun, mandi2 terus turun umah nenek utk berbuka..

Tahun ni akan berbuka kat umah nenek lagi tiap2 hari..
Nenek pon dah tak larat sangat nak masak.. Jadi, kita masak sekali lah kat umah nenek..
Takde lah nenek berbuka puasa dengan atuk duaorang je..
Tu pon tengok sedara depan umah ramai2 anak dia balik buka sama, nenek dah touching2 dah.. :(
Kitaorang yang duduk dekat dgn nenek, wajib teman nenek & atuk berbuka..



Menu semalam simple je..
Ada gulai ikan masak lemak cili api, ikan goreng, sayur, salad, sambal kentang cili padi, ada rendang ayam, ikan masin, kuih2 sikit & bubur..
Bubur takde pulak dalam gambar, sebab tengah masak.. Pantin baru masak.. WUHUUU!!~
Salad yang sedap tu.. Rasa fresh je makan.. Sy pengemar tegar Salad!!

Tahun ni lagi best puasa sebab ada orang baru dalam family kitaorang..
Tapi tahun ni ika dah raya kat umah mak mertua dia.. SobsSobssss.. :(

Love, Rina Ellisa

No comments:

Post a Comment