Followers

Monday, 22 July 2013

Iftar With Ema Bam Bee & Lelean..

Hi & Assalammualaikum..

Lin msg ajak berbuka kat rumah ema..
Masak-masak kat umah ema.. Waaaaaa.. Best jugak ni!
Di sebabkan ema baru kahwin, jadinya dia lah mula kan tradisi masak memasak jemput menjemput berbuka puasa kat rumah ni..

Seminggu jugaklah bincang nak masak ape..
Gaduh2 kat whatsapp buntu nak masak ape.. HAHAHAH!!~
Last sekali, ema masak sorang-sorang kat umah..
Sebab dia balik keje tengahari..
Sy & lin habis kerja petang..
Kita beli apa yang patut je..

Sy sampai pukul 6lebih lauk semua dah siap masak..
Tinggal masak nasik & buat air je..


Lauk aritu kari sotong, ikan masin perkasam, ayam goreng, tongkeng ayam & gulai udang..
Hebat lah ema pandai masak semua ni dah.. Syabas bebeh!!



Ema dah masak-masak, sy part beli kuih-kuih..
Kuih pelita 5biji RM3.. Popia basah 5biji RM2.. Kuih Seri muka seketul tu RM2.. Otak-otak 10keping RM6..
First time pergi bazar kat putrajaya.. Ikut nafsu semua benda nak beli..
Last2 ada kuih yg beli ni tak makan pon.. Y___Y

Lin pulak menu paling senang dia beli..
Beli cincau, soya & buah tembikai susu..
Tq lin! Dapat jugak minum soya cincau.. :p


Belum azan lagi dah tadah tangan nak baca doa.. HAHAHA!!~
Macam-macam perangai diaorang ni..
Ery je tak dapat berbuka sama..
Dia balik keje lambat..

Bila buat camni, rasa seronok sangat..
Yela, tak pernah buat camni berbuka kat umah masak-masak kan..

Dah makan-makan, eshat pergi keja, joe pon balik umah..
Sy & lin plan tido umah ema malam tu..
Dah lama tak borak-borak sebelum tido..
Dah terlentang depan tb, masing2 bergosip la..
Ade je cerita.. Bese lah perempuan kan.. :p

Pagi-pagi dekat pukul 5 ema dah ketang ketung kat dapur prepare sahur untuk kitaorang..
Rasa macam waaaaaaaaaa... ema masak sahur la.. HIHIHI!!~
Sahur simple2 je.. Goreng telur, makan dengan kicap.. Lauk udang, ikan masin ade lebih lagi..
Tu pon rasa sedap dah.. Happy dapat sahur dgn kawan-kawan..




Muka masing-masing baru bangun tido..
Sebelum balik, amek gambar dulu..
Malam borak2, memang takde nak amek2 gambar dah pon..
Gambar terpaksa edit.. Sebab ada orang tak mandi lagi dalam gambar ni.. HAHAHA!!~

Tq ema masak-masak utk berbuka & sahur untuk kitaorang..
Next year buat lagi.. :D

Love, Rina Ellisa

No comments:

Post a Comment