Followers

Wednesday, 24 July 2013

Iftar with Abah's Family..

Hi & Assalammualaikum..

Ahad lepas berbuka puasa kitaorang adik beradik eshat kat umah abah dia kat senawang..
Dan first time jugak sy jumpa abah eshat.. :)

Masa otw tu, macam2 fikir..
Takot, nervous semua ada.. Eshat cerita abah dia garang..
Tapi, dah kenal abah dia, takde lah garang pon.. HAHAHA!!~
Abah eshat ok & cool je macam eshat.. :D

Ingatkan adik beradik eshat je.. Sekali adik beradik abah dia pon ada..
Dan first time jugak jumpa sedara mara sebelah abah..
Semua nya ok & happening family diaorang.. Best!

Sampai senawang pukul 7lebih..
Salam-salam & kenal-kenal sedara then terus berbuka..
Tak sempat nak tolong pape..

Masa berbuka duduk satu meja dengan Abah, kakngah, abang, faten & nenek..
Rasa macam seronok nye ada Abah.. Weeeee!!~
Sorry.. Sy terlalu excited ada abah baru.. :p
Time makan tak kena tanya pape..
Lepas makan, duduk lepak depan tv, mula lah sesi suai kenal dengan Abah.. :D
Tapi faten lagi banyak kena tanya dengan sedara diaorang.. HAHAHA!!~



Antie & cousin-cousin..
Diaorang ni suka bergambar.. Kejap-kejap bergambar, kejap-kejap bergambar.. :D



Ni kali kedua jumpa nenek eshat.. First dulu masa lepas kenduri bertandang ika kat rembau, terus balik kampung sebelah abah..
Alhamdullilah nenek sihat lagi boleh berjalan..
Cuma dengan atuk tak sempat nak bergambar..




Ni adik bongsu eshat.. Takde istilah eshat anak bongsu lagi.. HAHAHA!!~
Mula-mula langsung taknak Aliff dengan kitaorang..
Dah lama-lama, nak balik dah baru lah nak bergambar semua..
Siap buat peace lagi.. Dia macam nak dekat tapi malu..
Nsem dia, kalah eshat! HAHAHA!!




Huwaaaa.. gambar tak cantik.. Dah edit pon jadi macam ni.. Y__Y
Ni antie Mala.. First time jugak jumpa.. Antie ok & rasa tak kekok bila borak-borak dengan dia..
Sampai tersasul panggil 'Akak'... NGEEEEE!!~



Dah sedara mara ramai, kalau tak kena buli tak sah kan..
Antie-antie request nak nescafe tarik..
Ke dapur lah sy & faten buat apa yang patut..
Tapi yang buat air faten.. Sy tolong prepare kan cawan je.. HEKHEKHEK!!~
Dan Antie Mala tolong tambah-tambah rasa air.. HAHAHA!!~
Nasib baik sedap air faten buat.. :D



Dan sebelum balik, bergambar dengan family abah..
Thanks Antie mala masak lauk-lauk semua..
Terutama ketam masak gulai..
Siap tapaukan bawak balik rumah..
Sy sampai umah pukul 1pagi terus sahur & sambung makan ketam sambil2 pejam2 mata layan.. HAHAHA!!~
Haaa betapa sedapnya lauk antie mala masak.. :D
Thanks jamu sy & faten dengan makanan yg sedap-sedap..

p/s : gambar makanan tak amek.. Sebab first time jumpa family abah, jadi macam segan silu nak jadi tak malu amek-amek gambar makanan.. HEKHEK!!~ :p

Love, Rina Ellisa

3 comments:

  1. alolo mesti segan and nervous kan. besar jugak keluarga eshat best mesti meriah huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha.. nerves smpai macam2 pikir kak.. :p

      Delete
  2. Aunty Mala tu mak tiri Eshat ke wak ?
    Btw , memang ensem adik bongsu Atok. Hahahaha. :D

    ReplyDelete