Followers

Tuesday, 20 August 2013

Happy Raya : Balik Kampung, 10 Syawal 1434H..

Hi & Assalammualaikum..

Weekend aritu baru dapat balik kampung, raya dengan Andung..
Ika dah balik sini, baru best berjalan..
Dapat balik 2 hari 1 malam je..

Day 1..

mamat ni poyo.. sikit2 amek gambar post kt wechat.. sikit2 amek video masuk keek.. Eyyuuuuuwww!!! HAHAHA!!~

Gerak balik kampung petang.. Tunggu adib balik kerja..
Sampai langat senja, pukul 730pm..
Turun je kereta Andung tanya..
Eshat mana, nape tak ikot..
Bukan nye nak tanya ika mane? mak mane? HUHUHU!!~
Mak, ika gerak lambat sikit.. Kitaorang gerak dulu..
Eshat kerja malam time tu, tak dapat ikot..

Sampai2 umah Andung terus makan nasik lemak..
Sambal nasik lemak Andung terbaik lah.. Ameer sampai 3 kali tambah nasik.. Mabeles sedap!

Lepas magrib siap2 semua, terus keluar beraya..
Beraya la selagi belum tido.. HUHUHU!!~


mikail (anak buah, anak sepupu).. dia ni cakap minang hebat!

me, baby & mikail.. baby suka sangat lasak2 dengan ika sekarang ni.. grrrrrr!!

Malam je 3 buah rumah beraya..
Rumah Nenek Mai(sedara, tapi tak sure hubungan camne)..
Rumah Angah Uni, mak sedara (akak arwah ayah)..
Dan rumah last rumah nenek soyah (sedara jugak, tapi tak sure hubungan camne)..
Tau sedara, tapi tak tau hubungan tu macam mane.. WEWEWE!!~

Borak2, makan2, sekali tak sedar dah pukul 12malam.. HAHAHA!!~



Balik tak terus tido..
Ameer, Ashiq & mikail terus tido.. Penat agaknye diaorang beraya..
Layan tb dulu.. Tengok cite hantu bonceng..
Kakak cousin (mak mikail) penakuittt.. Nak tengok, tapi takot.. Pe daaaaaa..
Borak2, gelak2, kol 2 baru tido..

Day 2..

Kalau balik kampong, pagi2 memang dah kena gegar dengan Andung.. HAHAHA!!~
Jangan harap lah nak bangun pukul 11 12 macam kat rumah kalau cuti sabtu ahad tu..
Bangun2 je sarapan semua dah siap..
Mandi, siap2, sarapan, lepas tu terus pegi ziarah kubur ayah..


Rasa dah lama tak datang ziarah ayah.. Y__Y
Sampai je, dari jauh nampak dah kubur ayah.. 
Walaupon 12tahun je dapat menagih kasih syg seorang ayah, sampai hari ni sy masih rindukan pelukan ayah.. SobssSobsss..
Selamat Hari Raya Ayah.. Moga roh di cucuri rahmat.. InsyaAllah, Amin..
AlFatihah..

Balik dari kubur, terus beraya..
Dalam 4 rumah je beraya..
Mak je pegi beraya rumah belakang, tepi, depan umah andung..
Kitaorang adik beradik masa kecik2 dulu lama jugak duduk kampong..
Tu mak ada jugak kawan2 dia kat sana..
Lepas arwah ayah meninggal, mak memang dah tak balik raya dah..
Tahun ni baru balik raya.. Lama jugak dah tak jumpa kawan2 dia..
Bila dah jumpa, masing2 borak tak ingat nak balik.. HIHIHI!!~ :D

Rumah 1st, Encik Salleh (kawan ayah)..
Umah dia belakang umah andung je.. Jalan kaki sampai..
Andung cakap dulu ada gambar encik salleh dengan ayah, tapi tak tau kat mana andung simpan..
Jumpa balik kitaorang, semua dah besar2.. Terkejut dia! :D

Rumah 2nd, Along Ani Darat (Andung panggil camntu)..
Sedara tak tau hubungan sedara macam mane.. KIHKIH!!~


Bergambar sebelum masuk rumah.. Time ni Ya Allah panas nye! T__T

Kakcik, Adib

Rumah 3rd, rumah mak angkat Adib (Cik Sal)..
Acik tu yang jaga adib masa kecik2 dulu, kalau mak pegi kerja..
Cik Sal ni bestfriend mak.. Borak pasal adib time kecik2 dulu je.. HOHOHO!!~

Rumah 4th, rumah nenek wie (sedara jugak)
Rumah nenek wie belakang umah andung je..
Nenek wie pon dah tak berapa sihat.. Jalan pon pakai tongkat..
Mata pon tak berapa nampak..
Dia cakap minang pon power!

Tu je sempat beraya.. Rumah kawan2 mak yang lain tak sempat nak ziarah..
InsyaAllah next time..

Tengahari dah gerak balik..
Mak dengan ika je gerak balik lambat..


Bergambar dengan Andung dulu sebelum balik..



Mak dengan Andung, dua orang yang sangat2 ku sayang..
Balik raya umah Andung tahun ni best & meriah..
Sebab merayau 1 kampung beraya..
Selagi ada rumah andung suruh beraya.. HAHAHA!!~
Tapi sy tak larat.. Surrender dulu!

Balik petang nak jumpa buah hati.. Rindu! HAHAHA!!~
Tak la.. Petang ni gi open house umah Umie..

Love, Rina Ellisa

No comments:

Post a Comment