Followers

Monday, 5 August 2013

Iftar, Hulu Langat..

Hi & Assalammualaikum..

Akhirnya, berkumpul jugak ramai-ramai kat umah Andung utk berbuka puasa..
Sampai pukul 4 lebih mak terus masak gulai ayam faveret Eshat..
Kemain tau.. 
Siap request nak mak masak kan.. HEHEHE!!~



1.Sambal Tempoyak
Faveret kitaorang semua..
Anak cucu cicit andung kalau balik langat, akan tanya sambal tempoyak ni..
Kalau tak rasa andung masak, tak lengkap lah kalau kitaorang balik langat..

2. Pecal
Kacang panjang rebus makan dengan kuah kacang..
Mak, andung je makan.. Kitaorang semua tak suka..

3. Sambal ikan keli
Sedap! Ratah makan tepi2 tulang.. Nyum2..

4. Murtabak
Ika beli kat mane tak tau.. Sedap jugak..

5. Gulai ayam masak lemak..
Eshat makan sikit je.. Sebab petang tu tekak dia dah start sakit.. Y__Y

6. Kuih Jongkong..
First time makan kuih ni.. Sedap!
Faveret mak kuih ni..
3bungkus mak makan.. 
Kitaorang first time makan macam nak tak nak je..
Dah rasa sekali nak lagi..

Nak pergi bazar petang tu.. Tapi eshat dah start demam..
Lagi pon cuaca petang tu panas nya.. Berbahang sangat..
Dapat mandi sebelum berbuka best nye..



Melepak dulu sementara tunggu waktu berbuka..
Masing2 muka letih je.. HUHUHU!!~

Amirul Ashiq Haidar yang banyak pe'el dah sekarang..

Macam biasa, andung mesti tapaukan sambal tempoyak balik..
Dan bawak balik durian sebijik.. 
Tah dari pokok mane jatuh depan umah andung..

Love, Rina Ellisa

No comments:

Post a Comment