Followers

Saturday, 10 August 2013

Sebelum Raya..

Hi  & Assalammualaikum..

2 hari sebelum raya..

Sy masih kerja lagi..
Tapi orang2 kat opis dah start cuti..
Mana yg balik kg jauh2 tu, dah balik awal.. Nak elak jalan jem..

Petang eshat amek lepas kerja..
Niat nak berbuka puasa kat luar je..
Buka puasa sama2 last sebelum dia balik kg & raya..
Pusing2 nilai tak tau nak buka puasa kat mana..
Last2 balik umah sy, buka kat umah je..

Park kereta, naik motor terus pergi bazar ramadhan..
First time naik motor dengan eshat selama 8tahun kitaorang kenal..
Giler macam sawan mamat tu bawak motor..
Depan ipd sepang tu dia pegi speed lajuuuuuuuuuuuuuu!!! Giler betol!
Sy dah la takot naik motor sekarang..
Dulu2 je minah rempit bawak motor..
Sejak2 dah tergolek jatuh motor, terus fobia nak bawak motor.. HAHAHA!!~

Malam lepas berbuka, main bunga api then eshat terus balik kampung..
Dalam pukul 10lebih dia sampai kg dah.. Alhamdullilah..

1 hari sebelum raya..

Bangun pagi dengan tak mandi, dengan tak sahur terus kemas rumah mak sorang-sorang..
Adib keje lagi.. Ika pon dah sibuk2 kemas2 baju nak balik kg suami dia..
Jadi, kena la kemas umah sorang2.. SobssSobsss..

Bukak langsir, basuh langsir, sapu sawang, basuh mangkuk kuih, basuh cawan, basuh pinggan..
Petang baru sempat iron semua baju2 raya family..
Malam get ready juadah utk orang datang takbir raya..

Sementara tunggu orang datang takbir raya, main bunga api dulu dengan adik2..

video


Orang datang takbir raya, sy akan duduk dalam bilik..
Lepas tu meleleh airmata sorang2 dalam bilik.. Sedih dengar takbir raya.. Y___Y
Time2 tu lah terasa sangat2 arwah ayah ada sama-sama malam tu..

Tahun ni last buat persiapan raya utk mak & kat rumah mak..
Tahun depan tak dapat dah agaknye tolong mak semua..
Nurul, Adib, Aidil pulak take over semua nya..

Bab2 masak memasak, mak lah chef terhebat kat dapur..
Sy bab2 kemas umah je.. :D

Love, Rina Ellisa

No comments:

Post a Comment