Followers

Sunday, 11 August 2013

Happy Raya : 1 Syawal 1434H.

Hi & Assalammualaikum..

Selamat Hari Raya Semua :)

Lepas salam raya kat rumah dengan family, salam raya dengan nenek atuk & sedara mara..
Naik umah balik tengok tv sampai ke malam..
4 hari cuti raya habiskan masa tengok tv dan layan tetamu datang rumah.. HAHAHA!!~

Tak best nak jalan raya Ika takde..
Tak best nak jalan raya mak on of demam..
Tak best nak jalan raya sebab cuaca panas terik!!

Hmmm..

Apa pon, tetap raya..
Bergambar dengan family tetap ada..

Ok, lets cikidauut gambar di pagi raya..


Pagi2 dah bangun adik-adik ku sayang ni..
Tak sabar nak pakai baju baru..
Areef macam biasa tiap2 pagi raya dia akan buat perangai dulu.. 
Golek terlentang 1 umah, baru dia puas..




Salam raya dengan mak.. :)


Adik-adik kecik ku bersalam raya.. Comel sangat..
Tak sabar nak angpau raya sebenarnya.. HAHAHA!!~
Budak budak kan.. Biasa lah..


Dengan kakcik.. Dah biasa tudung ku tudung dia jua.. HEHEHE!!~
Pejam celik, pejam celik.. Eh! Besar dah kakcik.. Dah 13tahun dah..

Kakcik, Mak & Me..

Ika takde dalam gambar ni.. SobssSobsss..




Dan last sekali gambar sy sekeluarga.. :)


Nenek & atuk bersalam raya..

My hero..

Tudung ku, tudung mu jua kakcik.. :)

Atuk layan kan aje kitaorang menyelit nak bergambar.. HIHI!!

Ameer, Me & Ashiq

Raya tahun lepas sakit, tahun ni nasib baik ok takde pape..

Cousin, Kak Lin

Sepupu datang beraya kat rumah


Baby on call dengan Angah Ika..
Berebut2 diaorang 3 orang tu nak bercakap dengan Ika.. HEHEHE!!~
Ika tahun ni beraya umah mak mertua dia kat rembau..
Pagi2 lagi dah whatsapp gambar kitaorang kat dia..
Amek gambar sikit, whatsapp kat dia..
Amek gambar atuk nenek, terus bagi kat dia.. Kata cucu nenek atuk.. HAHAHA!!~



Ha ni gambar raya ika & suami nya..
Takde sedondon lagi dah dengan kitaorang sekeluarga..
Orang ade family baru kata kan.. :)



Dan last outfit di pagi raya.. Taraaaaaaaaaaaaaa!!!
Dapat jugak pakai tudung ala ala Sheila Rusly kan.. HUHUHU!!~
Kakcik jadi perunding fesyen tak bertauliah sy..
Sikit2 tanya.. Kakcik ok tak along pakai inner neck ni.. 
Kakcik ok tak along pakai tudung ni..
Tah2 kakcik pon ye kan je.. 
Sebab malas nak layan.. HAHAHA!!~

Kalau ikotkan baju raya melayu untuk adik2 lelaki warna baby blue jugak..
Tapi takde rezki tahun ni.. 
Warna baby blue tengah in tahun ni & stock cepat habis.. Uwaaaa!!~
Takpe lah.. 
Kita recycle balik baju melayu raya 2tahun lepas..
Mix & Match kan colour dengan baju kurung kitaorang..
Cuma baju melayu adik2 kecik je kena beli.. 
Sebab baju diaorang tah mana mak simpan..

Yang best raya tahun ni ada tunang & last beraya bujang.. HAHAHA!!~

p/s : Tunggu ika balik sini, nak balik raya umah andung, nak pergi ziarah kubur ayah.. :(

Love, Rina Ellisa

11 comments:

  1. Selamat hari raya makcik !! Nanti kite datang raya eh. Nak sambal mak. :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. Selamat Hari Raya Makcik!!! :)

      Nak datang roger2 dulu keh.. Boleh masak2 nanti..

      Delete
    2. Haha boleh boleh. InshaAllah nnt kite nak dtg kite wasep eh. :D

      Delete
  2. Selamat Hari Raya... Maaf Zahir Batin Rina.. :)

    ReplyDelete
  3. selamat hari raya rina maaf zahir batin :)

    cantik sangat adik akak ni :)

    ReplyDelete
  4. selamat hari raya rina! wah besnya semua sedondon..jeles sbb akk xdpt nak merasa sedondon2 ni..hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Selamat Hari Raya Kak Rina :)

      Heee.. Ni pon sebab adik2 ikot je kepala sy nak sedondon2 ni kak..

      Dah ade family sok, taknak dah kot ikot.. Ngeee :D

      Delete
  5. Sama lah kita Rina. Bila ada yang dah kawin terus tamo ikut tema famili dah.
    Even sedih redho kan je lah sbb masing2 dah ado keluarga kennn

    Selamat hari raya dear!
    =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Selamat Hari Raya Kak Ain :)

      Aah kak.. Dah ada family sendiri, ikot citarasa sendiri dah kan.. :D

      Delete