Followers

Monday, 30 September 2013

Day Trip To Bentong.

Hi & Assalammualaikum..

28 Sept 2013 (Saturday), Bentong Pahang

Last weekend day trip ke Bentong Pahang..
Kawan belajar eshat kat IKM kahwen..
Last diaorang jumpa lepas belajar tahun lepas kot..
Lepas tu tak jumpa dah.. Time kawan2 kahwen le baru nak jumpa..


Eshat & the geng with groom..
Happy yer dapat jumpa kawan2 & lecturer..


Oh sy pon nak selit jugak amek gambar dengan bride.. :)
Perantin dah tukar baju time ni..
Sanding pakai baju merah+hitam..
Tema diaorang merah + hitam..


Gambar be4 dengan perantin pulak..
Eshat dah kenapa pegang bunga tu?????

Lama gak diaorang ni melepak2 borak2 dengan perantin..
Maklum le lama dah tak jumpa..
Sian tinggal kan sy sorang2 main tab kat meja.. HUWAAA!!!~

Takpe2, lepak & borak la lama2..
Tau petang gi cuci mata tengok tudung.. HEKHEKHEK!!~


Bergambar kat pintu gerbang sat..
Diaorang kat belakang tu mana sempat je borak..
Asal boleh..


Oh abaikan dia kat sebelah kiri sy tu..
Dia memang berperangai pelik bak kata eshat.. HOHOHOHO!!~


5 orang je daripada berbelas budak2 class eshat yg ada haritu..
Eh 6 orang la.. Sorang lagi tengah snap gambar ni.. HAHAHA!!~
Yang lain2 tak dapat di kesan kat mana..
Ada yang otw, ada yg dari kuantan turun bangi amek tunang dulu la.. Sanggup ohkey sanggupppppp!!~


Candidddddddd!!~

Selamat Pengantin Baru Edy & Siti..
Semoga berbahagia ke anak cucu.. Ameen..
Majlis kitaorang nanti dipersilakan menghadir kan diri.. HEHEHEH!!~

Otw balik nak singgah makan durian bentong RM10 yg makan sampai puas tu..
Dah nak sampai tu, eshat elok je laju menonong bawak keta..
Nangis dalam tangisan jela terlepas kedai.. Y___Y

Love, Rina Ellisa

Sunday, 29 September 2013

Swimming, Marina Putrajaya..

Hi & Assalammualaikum..

27 Sept 2013 (Jumaat), Marina Putrajaya

Next plan hari jumaat, pergi swimming kat Marina Putrajaya..


Pinjam baju swimming Kak Yana..
Saiz dia lebih kurang saiz sy je..
Dan baju ni sangat cute! =D

Plan asal ramai2 nak pergi, last2 4 orang je pergi..
Akak2 yang lain ada benda2 yg tak dapat nak elak..
Takpe, next time kita pegi lagi..

Kak Dayah (Kanan) sure tak sure tingkat mana.. hihihi..

Bagi yg first time sampai sini, pening jugak nak ingat jalan masuk ke pool..
Kak Dayah pernah datang.. Dia pon ingat tak ingat.. HEHEHE!!~



Kalau jumpa lift ni, betol dah tu jalan masuk ke pool..


Bayar dulu sebelum masuk..
RM5 seorang.. Mandi la sampai puas..



Kawasan bilik persalinan yang bersih & luas..


Tempat mandi..


Locker letak baju2 boleh la..
Barang2 berharga jangan letak..
Sebab locker ni tak berkunci.. Bahaya..


Dah siap salin baju renang..
Rasa macam cicakwoman plak memula pakai.. HAHAHA!!~
Tapi serius baju ni cute..
Ala ala peplum baju ni..
Tapi sy pakai langsung tak nampak peplum dah.. Kurus sangat! :p



Pool ni open.. Lelaki perempuan boleh masuk..
Tapi di sebabkan jumaat tenghari, lelaki memang lah takde..
Semua nye perempuan2 saje..
Dalam paras dagu sy je..
Tak dalam sangat..


Gaya macam masuk sukan olimpik..
Tapi hakikat nya, sy tak reti berenang ye.. HAHAHA!!~
Pepoyo je pakai baju renang ni.. :D



Macam alien pon adeeeeeee.. HAHAHA!!~


Ala-ala model tepi kolam macam dlm majalah mangga.. HAHAHA!!~

145pm dah naik siap2 mandi semua..
245pm masuk office balik..


Time ni mengigil sejuk..
Senyum lagi sebab nak bergambar.. HUHUHU!!~

Next time boleh pergi lagi..
Boleh belajar berenang dengan akak2 ni.. Diaorang pandai berenang beb..
Lagi2 kak sue.. Tak padan perut dah 8bulan mengandung..
1 pool dia berenang.. Hebat!

Tips kalau pegi swimming :-
1) Bawak shampoo & segala2 sabun - kalau tak, rambut badan akan bau yg tak menyenang kan
2) Bawak beg plastik - utk letak baju basah
3) Bawak hair dryer - sure2 rambut basah kan.. Nak cepat kering, pakai hair dryer setel

Tu je rasa yg perlu di bawak..
Yang lain2 tu mana yg rasa nak bawak, bawak la..

Love, Rina Ellisa

Saturday, 28 September 2013

Birthday Gift : Jubah Cotton

Hi & Assalammualaikum..



Thanks so much to my lovely mother..
Bagi jubah ni untuk hadiah harijadi..
Size ngam2.. Colour pon cantik marron black..
Lama dah teringin nak ada jubah cotton..
Mak macam tau2 je sy nak.. HIHIHI!!~


Jubah ni sangat selesa..
Kain tak tebal sangat, tak nipis sangat..
Jangan tanya macam mane nak beli..
Sebab mak pon beli kat kawan dia.. :D

Sy dah punggah2 balik shawl2 lama..
Mula nak pakai shawl balik..
Selalu kalau pakai shawl mesti nak pakai inner sekali..
Tapi kali ni inner takde dah.. HUHUHU!!~

Thank you so much mak..
I love u.. =D

Love, Rina Ellisa

Thursday, 26 September 2013

Wedding Preparation : DIY Magnet

Hi & Assalammualaikum..

Saje google carik tutorial felt rose..
Lepas tu terjumpa 1 blog link ni, dia review jual barang2 kraftangan..

Macam2 benda ada.. Comil2 lak tu..
Rasa nak beli je semua nye.. HAHAHA!!~
Tapi jangan tamak.. Beli mana yang perlu je.. :D

Dah lama sy carik magnet ni..
Dulu ade jugak google mana nak dapat.. Tapi frust tak jumpa.. Y__Y
Tapi kat SUS n d Felt Product & Tamu Jaja Kraf ada jual..
Rasa nak lompat sebab dah jumpa magnet ni.. HIHIHI!!~

Sy jumpa 2 jenis magnet ni..




25mm
RM5
10 pcs per pack




1.5cm
RM30
100pcs per pack

Kalau sape2 mencarik2 jugak magnet ni, ce tengok kat SUS n d Felt Product & Tamu Jaja Kraf..
Harga pon berpatutan..

Dah google benda lain, jumpa benda lain pulak..
Tapi, jumpa jugak tutorial felt rose..
Banyak version tutorial..
Tapi sy ikot yg senang2 je.. Watpe nak tension2 buat benda senang.. HUHUHU!!~

Nah link yang Tutorial Felt Rose
Tutorial 3 * Yang ni tutorial buat bunga rose guna crepe paper

Magnet ni dah jumpa, nak pikir buat ape dengan magnet ni.. *Toinkkk Toinnkkk Toinnnkkkk*

Love, Rina Ellisa

Wednesday, 25 September 2013

Lunch Date Rumah Kak Faezah.

Hi & Assalammualaikum..

20 Sept 2013 (Jumaat), Bandar Seri Ehsan

Lepas rumah Kak Ana, rumah Kak Sue, sekarang rumah kak Faezah jugak..
Menu rumah kak Faezah Lamb Chop,Chicken Chop, Spaghetti & Murtabak Creaker..
Woahhh!! Terbaik la..


Lamb/Chicken sedang di masak..
Guna benda alah tu cepat masak..


Lamb & Chicken Chop siap..
Sedap!




Oh terbayang2 spaghetti dah ni.. Y__Y
Dapdap nye..
Sy start belajar makan benda ni dengan Kak Faezah la..
Rasa sedap nye.. HIHIHI!!~



One of my favorite jugak, Murtabak Creaker..
Sedap giler benda ni.. Nyummmm!!!
Siap tapau bawak balik office.. HIHIHI!!~


Macam2 ada.. Dapdap..

Alaaa.. Kak Nad gegar pulak.. -__-!
Sebelum balik, amek2 gambo dulu.. HEHEHEH!!~
Tq kak Faezah jamu kitaorang makan sedap-sedap..
Nanti bawak lagi spaghetti datang office eh eh eh.. HIHIHI!!~

Habis dah tawaf kita pegi beraya makan rumah ke rumah..
Raya tahun depan kita buat lagi ye..
InsyaAllah, nanti mai raya umah nurul pulak..
Nurul masak2 pulak eh.. HIHIHI!!~

Love, Rina Ellisa

Tuesday, 24 September 2013

Lunch Birthday

Hi & Assalammualaikum..

23 Sept 2013 (Isnin), Aqilsha Nasi Ayam


Lunch hour, officemates belanja makan..
Celebrated utk birthday girl.. HIHIHI!!~



Happy sangat muka birthday girl.. :p
Dari pagi sampai malam makan tak sudah2.. Happy tummy!!! ^^



Makan kat Aqilsha Nasi Ayam ni best..
Sebab bawah pokok, berangin angin je.. WUHUHU!!~
Kuah Laksa pekat & banyak.. Nasi ayam pon ok..
Coconut shake pon terbaik kat sini..
Boleh try sape nak try..
Gerai ni tepi jalan besar otw nak ke Pekan Salak Lama..
Harga pon mampu milik.. HIKHIKHIK!!~

Dah kenyang semua, jom la balik office..
Balik ngedik2 nak naik keta baru Kak Cha.. HAHAHA!!~



Birthday card from p&d Team..

Thanks all!! :D

Love, Rina Ellisa

Monday, 23 September 2013

Happy Bornday Rina Ellisa.

Hi & Assalammualaikum..

22 Sept 2013 (Ahad), Ukay Perdana

23 Sept 2013, Happy sweet 24 to me!! HEHEHE!!~ :D

Weekend aritu fiza ajak lepak..
Dia dah pindah KL.. Seronok la nak lepak2 lepas ni..
Boleh jumpa princess Khaira selalu.. Yeyyyy!!


Sebelum jumpa Fiza&Jijie nak lepak, eshat nak makan dulu..
So, makan la kat gerai2 sebelah petronas kat Ampang tu..
Yg sedihnya, makanan kat sini tak sedap.. Y__Y
Nasik mantah.. Tertarik nak masuk sebab tomyam bawah tu ada api2.. HAHAHA!!~
Pon boleh cam gini.. Adoiii la.. Sekali makanan tak sedap..

Lepas makan, terus datang umah Fiza&Jijie kat Ukay Perdana..
Memula ajak lepak kedai je tengok bola kol 11pm..
Last2 tah apa Fiza&Jijie on call dengan eshat, terus tengok bola kat umah plak..

First time masuk Ukay Perdana.. Seram berbukit.. HAHAHA!!~
Terus tanye diaorang, tak seram ke duduk sini.. Rumah2 kedai tepi2 tu macam rumah kedai tinggal..


Lepak2 tunggu bola start pukul 11pm..
Bola pukul 11, kol bape nak balik.. Sok nye keje.. =__=!!

Masuk toilet nak shishi..
Keluar2 je, tengok eshat, jiji & the geng takde..
Tinggal fiza je sorang..
Tanye fiza, diaorang pegi mana.. Fiza cakap diaorang kat luar..


Kat corridor tengah standbay nak suprise konon nye..
Kalau la jatuh kek ni dari tingkat 10 lebur semua.. KIHKIHKIH!!~

Sekali tetiba lampu padam.. Kipas pon padam..
Eshat datang bawak kek.. HEHEHEHE!!~
Ramai2 diaorang nyanyi lagu birthday..
Sweeet sangat tau uolls ni!!!! :D
Terharu i..


Meaceh myfiance for suprise..
Kita sukaaaaaaaaaaaaaa.. :D


Hehehe.. Muka terkejut, muka happy.. :D


Comot pulak tepi mulut sebab kena suap kek.. EKEKEKE!!~



Duduk bersimpuh sangat.. Padahal dalam hati dupdapdupdap sebab kena suprise.. =D


Dalam keadaan separuh sedar lagi ni.. HAHAHA!!~


Ni time dah sedar sepenuhnya.. Sebab kena potong kek.. :D


My birthday cake..
Suka number 2 4 tu.. hehehehe :P


Bola habis je, Princess Khaira bangun..
Dia pon sama2 celebrated birthday Aunty Nurul..
Sampai2 je, dia tengah tido.. Tak dapat gomol2 dia..
Pandai ye bangun midnight, tau aunty datang.. Eh!! HEHEHE!!~


Million thanks to my lovely sista, Fiza..
Sebab dia yg suprise kan semua ni..
Dia cakap, first pindah KL, dia carik kedai kek dulu..
Terharu nya... Y___Y
Tq wish birthday yg sangat touching..

Apapon, Alhamdullilah.. Masih lagi di panjang kan umur..
Thanks god, mysuper mom, siblings, grandma, grandpa, myfiance, my Future family in law, my beautiful friends..
Sebab selalu ada mengisi ruang2 dalam hidup sy..
Selalu ada dalam apa jua keadaan sekali pon..
Tq for wish & doa kalian semua..
May Allah bless us always..
Moga segala persiapan sy di permudahkan olehNya.. Amin Ya Rabb..
Hugsss & Kiss untuk semua!!!

Love, Rina Ellisa

Saturday, 21 September 2013

Welcome to FNGALLERY2013

Hi & Assalammualaikum..


Meh ramai2 tengok instagram FNGALLERY2013.. HEEE!!~ :p

Sy tolong kawan promote kan IG FNGALLERY 2013 ni..
Dia minat nak berbisnes.. Tapi tak nak mula dari mana..
So, sy create kan IG ni.. Tolong kawan-kawan mana yang mampu..

FNGALLERY2013 ni akan menjual barang2 pre order & ready made..
Antaranya handbag2 original dari overseas..
Handbag dari overseas ni, akan amek pre order..
50% dari pada harga sebenarnya kena bayar dulu..
Pasal kualiti orginal beg ni jangan risau..
Kawan sy selalu beli beg dari sana..
So, dia tau la kualiti sana macam mana..

Untuk barang-barang ready made coming soon..
Antara nya tudung.. Nanti barang2 dah sampai, sy akan post kat IG FNGALLERY2013..
Dan juga akan share kat blog ni..

Tapi, 3 handbag kat bawah ni ready stock..

Original Zara/Blue Colour/Ready Stock

Original Zara/Black Colour/Ready Stock

Original Nine West/Ready stock


Sapa nak, email sy rina_ellisa@yahoo.com

Nak tengok lagi, search instagram FNGALLERY2013..

Happy shopping guys!! :D

Love, Rina Ellisa