Followers

Sunday, 1 September 2013

Jamuan Raya.

Hi & Assalammualaikum..

30 Aug 2013 (Jumaat), HQ MAHB KLIA

Jamuan raya tahun ni buat sekali serentak.. 
Maksudnya, buat sekali semua department dlm 1 hari..
Macam tahun2 sebelum ni buat department by department..
Masing2 berebut la date nak buat bila..
Ada tu 1 hari sampai ade 2 @ 3 department buat sekali..
Seronok! Macam2 menu ada.. Perut pon kenyang.. HIHIHI!!~

Department kitaorang (Plan&Dev) sediakan menu Nasi Tomato..
Tu pon order kat cafe je.. Senang & pantas.. HUHU!!~
Tapi not bad jugak la.. Sedap ape nasi tomato cafeteria.. 
Department2 lain ada yang sediakan laksa, buah, segala macam mee, ada iceream & macam2 lagi lah.
Ada department yang sediakan kambing golek 2 ekor.. 
Habis licin kambing tu..
Sape pentegar kambing suka la..


Pagi2 dah turun lobby cafe hias2 booth.. 
Nanti ada pertandingan booth sape paling cantik..
Kira 1 hari office tutup lah takyah buat keje.. 
Kita makan sampai petang..
Booth kitaorang je ada payung.. 
Macam nak niaga kat pasar malam pon ada.. HIHIHI!!~
Semangat tau kitaorang.. 
Sekali tak menang.. WAHAHAHA!!~


Booth2 lain pon tak ketinggalan jugak nak hias2 booth diaorang..
Ada pegi amek daun pokok kelapa hias kat meja sekali..
Last2 booth diaorang menang.. Yeayyy!!


Taraaaaa!!
Siap dah booth kitaorang tema carca marba.. HIHIHIH!!~
Ni lah ahli2 jawatankuasa menyumbangkan idea & tenaga.. Syabas bebeh!!
Cuma makanan tak siap hidang lagi atas meja tu..
Nampak berserabut sikit..


Ok nasi tomato dah sampai..
Pai Tee tu menu tambahan kemudian.. Sape cepat dapat la.. Sebab benda nye sikit jer..
Nama makana kat hujung tu mesti lah nak gempak.. HAHAHA!!~


Dah siap semua2 set up booth, makanan semua, our Chairman, Managing Director, CFO, COO pon datang lawat2 booth..
Baru lah semua makan makan dan terus makan..


Satay..


Booth ice cream.. Letak pisang.. Oh sedap!


Booth corporate com.. Cantik!
Tak sempat nak amek gambar kat sini.. Y__Y


Ada band MAHB jugak..
Jamuan raya pasang le lagu raya..
Ni pegi karoke lagu tah pape.. 
Ingat ni karoke kat alamanda ke..Grrrrr!!
Pastu syiok sendiri nyanyi lagu jiwang2 lak tu.. 
Kalau nyanyi lagu raya best la jugak.. Duhh!


Gambar beramai-ramai..
Department kitaorang kena pakai baju colour biru.. Tak kesah la biru camne pon..
Tapi ade jugak yang tertinggal baju melayu.. Kesian..


Ni lah we olls gegurl airport planning..
Judy comil je kena pakai baju kurung & shawl tu.. HEHE!!~


With ayu & Maisarah.. Diaorang ni orang-orang kuat HR..

Dalam pukul 4pm, dah siap2 kemas booth.. 
Tapau makanan yang tak habis..
Naik opis, terus melepet penat.. HAHAHAHA!!~
Oh yea.. Ada cabutan bertuah.. 
Tapi no gaji sy tak luck la.. 
So, tak dapat la..
Tengok jela orang lain angkut hamper kulur kilir.. HIKHIK!!~


Ok, last..
Selamat Hari Raya Semuaaaaaaaa!!! =D

Love, Rina Ellisa

No comments:

Post a Comment