Followers

Tuesday, 3 September 2013

Movie Review : Tanda Putera.

Hi & Assalammualaikum..

1 Sept 2013 (Ahad), GSC Alamanda Putrajaya


Tak jadi pegi Tweet Up kat seremban, terus plan nak pi tengok Tanda Putera..
Beli on9 untuk 6 orang..
Sampai GSC scan bar code kat iphone sepupu eshat, terus masuk wayang..
Canggih OOoooo.. HAHAHA!!~
Biasa le, sy selalu beli tiket kat kaunter je..
Tu peerak sikit..HEKHEK!!~


Wayang pukul 445pm..
Balik kenduri sempat lagi singgah beli durian..
Balik umah anta durian dulu, terus chaw pergi Alamanda..

Masuk2 je wayang, cerita dah start... Y__Y
Memula tengok serabut.. Sebab tengah bab perang 13mei tu..
Dah duduk lame sikit, tanye eshat sikit jalan cite.. Baru paham..

Overall cerita ni memang best & sedih..
Sedih sangat..
Sampai berlawan2 tarik hinggus dengan kakNgah kat sebelah.. HAHAHA!!~
Keluar wayang, mata kakngah merah sebab nangis.. :p
Bab Tun Razak meninggal tu  yang sedih..
Dia sakit2 pon masih pikirkan macam mana nak bagi negara ni aman dulu..

Pelakon2 cite ni pon best..
Ada Rusdi Ramli (Tun Razak), ZizanNin (Tun Ismail), Linda Hashim (Neno,wife Tun Ismail), Faezah Elai (Rha, wife Tun Razak)..
Ada Ida nerina, sharifah shahirah, Norman Hakim dan ramai lagi pelakon2 yang best..

Orang2 sebaya umur dengan mak ayah kita pon ada tengok cite ni..
Tau pon sebab time nak keluar tu.. Nampak la diaorang kat pintu keluar tu...
Mesti diaorang lagi semangat nak tengok kot kan.. :p

Sy rasa, sesiapa tak pegi tengok lagi, pergi lah tengok..
Sape yang jiwa nye patriotik sangat, mesti teruja tengok cite ni.. Macam eshat.. HUHUHU!!~

Kita takde zaman2 pemerintah pemimpin2 kita dulu..
Tak rasa susahnya macam mane diaorang dulu nak mempertahankan negara kita ni aman..
Sedar tak? Apa sumbangan kita pada negara.. Y__Y

Hmmm..
Tetiba rasa nak tau lagi pasal 13mei & zaman2 pemerintah Tun Razak & Tun Ismail dulu..
Walaupon dah belajar time2 sekolah menengah dulu, sekarang tak ingat dah..
Kalau tak tengok cite ni, memang tak akan refresh balik nak ingat.. :p

Love, Rina Ellisa

1 comment:

  1. kan. akak pun control cun je taknak nangis haha

    ReplyDelete