Followers

Sunday, 29 September 2013

Swimming, Marina Putrajaya..

Hi & Assalammualaikum..

27 Sept 2013 (Jumaat), Marina Putrajaya

Next plan hari jumaat, pergi swimming kat Marina Putrajaya..


Pinjam baju swimming Kak Yana..
Saiz dia lebih kurang saiz sy je..
Dan baju ni sangat cute! =D

Plan asal ramai2 nak pergi, last2 4 orang je pergi..
Akak2 yang lain ada benda2 yg tak dapat nak elak..
Takpe, next time kita pegi lagi..

Kak Dayah (Kanan) sure tak sure tingkat mana.. hihihi..

Bagi yg first time sampai sini, pening jugak nak ingat jalan masuk ke pool..
Kak Dayah pernah datang.. Dia pon ingat tak ingat.. HEHEHE!!~



Kalau jumpa lift ni, betol dah tu jalan masuk ke pool..


Bayar dulu sebelum masuk..
RM5 seorang.. Mandi la sampai puas..



Kawasan bilik persalinan yang bersih & luas..


Tempat mandi..


Locker letak baju2 boleh la..
Barang2 berharga jangan letak..
Sebab locker ni tak berkunci.. Bahaya..


Dah siap salin baju renang..
Rasa macam cicakwoman plak memula pakai.. HAHAHA!!~
Tapi serius baju ni cute..
Ala ala peplum baju ni..
Tapi sy pakai langsung tak nampak peplum dah.. Kurus sangat! :p



Pool ni open.. Lelaki perempuan boleh masuk..
Tapi di sebabkan jumaat tenghari, lelaki memang lah takde..
Semua nye perempuan2 saje..
Dalam paras dagu sy je..
Tak dalam sangat..


Gaya macam masuk sukan olimpik..
Tapi hakikat nya, sy tak reti berenang ye.. HAHAHA!!~
Pepoyo je pakai baju renang ni.. :D



Macam alien pon adeeeeeee.. HAHAHA!!~


Ala-ala model tepi kolam macam dlm majalah mangga.. HAHAHA!!~

145pm dah naik siap2 mandi semua..
245pm masuk office balik..


Time ni mengigil sejuk..
Senyum lagi sebab nak bergambar.. HUHUHU!!~

Next time boleh pergi lagi..
Boleh belajar berenang dengan akak2 ni.. Diaorang pandai berenang beb..
Lagi2 kak sue.. Tak padan perut dah 8bulan mengandung..
1 pool dia berenang.. Hebat!

Tips kalau pegi swimming :-
1) Bawak shampoo & segala2 sabun - kalau tak, rambut badan akan bau yg tak menyenang kan
2) Bawak beg plastik - utk letak baju basah
3) Bawak hair dryer - sure2 rambut basah kan.. Nak cepat kering, pakai hair dryer setel

Tu je rasa yg perlu di bawak..
Yang lain2 tu mana yg rasa nak bawak, bawak la..

Love, Rina Ellisa

4 comments:

  1. Replies
    1. takpe kak.. nanti kita pegi lagi eh..
      tak jauh pon.. ok kak?

      Delete
  2. Bahahahahaha ! Cicakwoman la makcik. :P
    Kita pon tak reti berenang weh , kalau takat pinggang tu boleh lagi kot.
    Kalau level dada , berenang di tepian jelah mampuuuuu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ok dah tukar.. hahahaha..

      kita pon memula dok tepi tepi je.. lama2 skit dah konfident, baru ke tengah.. hahaha..

      Delete