Followers

Monday, 21 October 2013

Celebrated Birthday Jijie, Wondermama Bangsar Village..

Hi & Assalammualaikum..


19 Oct 2013 (Saturday), Wondermama Bangsar Village

Plan suprise kan birthday Jijie berjaya... Hooooyehhh!!~
Orang kuat arrange kat plan ni, mesti lah wife dia, Fiza..
Fiza bagitau dia nak cake macam mana, nak props apa, nak makan kat mana..
Dan sy tolong tempah kan cake, booking tempat makan & order ballon semua..
Kitaorang diskus on whatsapp je.. Fiza pon ok je kalau sy suggest tu ni.. Weee!!~
Best buat preparation suprise utk kawan2..
Seronok tengok diaorang terkejut.. :p
Sape nak suprise kan birthday bf/gf/family/wife/shuben ke..Meh2 open table diskus.. HIHIHI!!~

Memula plan nak makan kat Ombak steamboat Damansara..
Kat situ menu steamboat dan ade jugak makanan2 lain.. 
Sy google ada yg review cakap tak sedap..
Jadi macam dah 50-50 nak pegi..
Tanya fiza, kita try dinner kat Wondermama la.. 
Fiza pon kata ok..
Lagipon, dekat sikit daripada umah kitaorang..
Area damansara dah la tak bape reti sangat jalan nye.. HIKHIKHIK!!~

Eshat MU, Jijie Liverpool.. Oh tak geng lah diaorang.. HAHAHA!!

Sy baru tau secret recipe boleh tempah cake letak gambar.. HAHAHA!!~
Terus laju2 pegi SR nilai tempah cake birthday Jijie..
Sebab untuk tempah cake, kena 1 minggu awal..
Letak gambar caj RM25..


Ballon gas (Hellium Ballon) sy beli kat Glowing Party House Jalan Reko Kajang..
First time jugak beli ballon gas ni..
Sy jumpa GPH ni pon, main google je..
Sy google carik area bangi/kajang/putrajaya.. Sebab nanti senang nak amek.. 
Untuk ballon bulat kosong RM3 1 pc..
Yg ada tulisan 'i love u' RM4.60 ada, RM4.80 pon ada..
Sy order dulu siap2.. Dah otw pegi amek, baru diaorang tiup letak gas..
Untuk ballon ni tahan 8-9 jam macam tu kalau tanpa treatment..
Kalau letak treatment 2 atau 3 hari jugak tahan ballon ni..
Ni contact GPH..
17G, Jalan Reko Sentral 1, Reko Sentral Kajang
Contact No : 019-790 1445/018-2275 345
Contact la diaorang kalau nak order ballon gas..
Memang puas hati service diaorang..

nice ballon i love u tu.
Pukul 8lebih dah sampai Wondermama Bangsar..
Susah nak carik parking.. Malam minggu pulak kan.. Pusing 2 3 kali baru dapat parking..
Lagi 1 wondermama ni tersorok sikit..
Dia duduk sekali dengan bangunan besar mcam mall tu..

Dah la parking jauh dari kedai..
Tersipu sipu malu bawak ballon banyak2.. HAHAHAH!!~
Masuk kedai semuaorang pandang.. KIHKIH!!~
Dah duduk semua, baru lah perasan ada table lain jugak celebrated birthday & ada ballon kat meja diaorang..
So, tak bape malu sangat dah.. :p

Sampai, terus order makan dulu..
Eshat baru balik keje, tentu2 lapar dia tu..

Susah nak bentuk kan wide shawl ni.. GRRRRRR!!!
Sy order Wondermama Style Kampong Fried Rice (RM15.90)
Eshat order Beef Fried Rice (RM16.90)
Sebab dua dua lapar nasik, kitaorang order la nasik..
Nasik yg sy order tu ada petai..
Sy tak makan petai!
Dah lapar, bedal jela.. Tu pon makan tak abes! Y__Y

Air sy order Cham Ice with Kopi Jelly (RM8.50)
Eshat order Asam boy (RM7.90)
Air sy tak sedap jugak.. Huwaaaaaaaaa!! Y__Y
Asam boy jugak sedap.. Sudahnya, share berdua air tu.. HAHAHA!!~
Nak repeat makan lagi.. Nak try durian crepe, beef nachos, & nyonya laksa.. Nyumm nyummm..

Sorry gambar makanan & air tak banyak snap..
Camera tab sangat teruk kalau amek gambar malam.. Sedih!


Jijie & family sampai, order makan dulu..
Fiza order Wondermama Potato & Chicken Salad (RM15.90), Mango Juice (RM7.50)..
Jijie order Wondermama Style Kampong Fried Rice (RM15.90), Cappucino (RM11)..
Amin order 3 layer bandung (RM7.90)..

Duduk borak2 jap, tetiba staff WM bawak kan cake keluar..
Takde la tetiba sangat.. Sebab sy dah plan dengan diaorang, bila my friend dtg, nanti bawak cake keluar.. HIHIHI!!~
Siap nyanyi lagu Happy Birthday lagi..
Merah padam muka Jijie.. HAHAHA!!~
Pandai dia cover dengan Khairaaa.. Sebab time tu dia pegang anak dia..

Khairaa pon tak berapa sihat.. Dia demam..
Baru balik dari kampung raya haji aritu..
Sian dia..



Macam dah lame we olls berdua tak amek gambar sama-sama.. HIKHIK!!~


Birthday boy dengan princess Khairaa..
Khairaa dah nangis2 dah.. Nak tido agaknya..



Sebelum balik, amek gambar dulu..
Walaupon camera tab tak best, nak jugak amek gambar buat kenangan.. :)

Takdan nak pusing2 1 kedai nak amek gambar deco2 kedai..
Kedai ni cantik..
Kitaorang booking table luar.. Table luar seats macam kantin sekolah punye.. Unik!

Hope Fiza puas hati dengan suprise kita ni..
Nanti free2 kita lepak makan2 minum2, gossip2 lagi eh.. HIHIH!!~

To mybrotha, Happy bornday Jijie.. Semoga panjang umur & murah rezeki selalu..
Be a good daddy to Princess Khairaa & good shuben to my sista, Fiza.. :)
Semoga berbahagia hingga akhir hayat.. Amin.. :)

Love, Rina Ellisa

No comments:

Post a Comment