Followers

Tuesday, 29 October 2013

Dinner, Bollyglitz 2013..

Hi & Assalammualaikum..

26 Oct 2013 (Sat), PICC Putrajaya

Lebih kurang 3 minggu kitaorang buat persiapan nak pegi dinner.. Semangat tau!
Takde la persiapan apa pon.. 
Cuma beli saree/punjabi, tempah saree, carik gelang, pakai inai semua..
Bukan selalu babe company buat dinner.. Kena la all out.. Gittuwwww!!~ HAHAHA!!~

2tahun lepas company buat dinner kat SACC Shah Alam..
Tahun 2013 ni buat kat Putrajaya pulak.. 
So, fair lagi bagi staff yg duduk dekat2 dengan office ni..
Sebelum ni kitaorang yg kena turun jauh2.. Tahun ni sape yg duduk jauh2 plak turun sini..

Gigih tau kitaorang ni yg pakai saree carik tutorial kat utube la..
Tanye antie kedai yg kitaorang beli saree tu la..
Kalau tak pakai saree, tak kan ade nak explore semua tu..
Dah explore baru lah tau.. 

530-600 janji jumpa kat surau PICC dengan officemates..
Lepas magrib, terus siap kat situ.. Semangat tau kitaorang.. HAHAHA!!~
Sy dengan Kak Aida pakai sareee.. Haaaa hamek kau.. Bising gile bersiap kat surau.. HAHAHA!!~
Sikit2 kak Aida macam mana pakai saree niiiiiiiii.. Kak Aida jerit dari jauh je.. Sy lilit la sendiri.. 
Kak Aida pon tak kuasa nak melayan sy pakai.. Pakai la kau sendiri.. HAHAHA!!~
Mengadakan nak pakai saree sangat! =D

Semua orang dah pegi ballroom, tinggal kitaorang duaorang kat surau lagi.. Tak siap2 lagi..
Sekali masuk ballroom, semua dah penuh.. 
Nan hado la kak Aida oii nak lalu carpet merah.. HAHAHA!!~
Nasib baik seat nak cop siap2.. Kalau tak, nangis la duduk kat lantai.. KIHKIH!!~


Menu  malam tu ada..
Sotong ala "Long Poh", Kari Ayam Berkentang, Ikan Masak Masam Manis, Udang Goreng Mentega, Kambing Masala, Sayur Campur..
Air Kopi/Teh & Orange..
Dessert Aiskrim, Puding Mangga & Jambu air..
Catering dari Sama Sama Hotel KLIA..
Makanan sedap.. Sy suka kalau makanan dari Sama Sama Hotel KLIA..



Dah start time ni..
VIP pon dah duduk kat meja..


My officemates dengan Dato' AC Mizal..
AC Mizal host malam tu..
Seronok gak dia.. Lawak pon lawak..

Artis jemputan malam tu sape lagi kalau bukan Anuar Jain!!!!!
Grrrrrrr!! Sorry tak minat la dia.. -.-'




Malam tu dia nyanyi 5 lagu.. 
Semua lagu dia tangkap leleh je.. Alahai.. Tak kena tema betol la..
Nyanyi la lagu bollywood ke.. Tak sporting betul.. *Eh! Banyak complain lak :p*
Tapi dasyat la diaorang yg minat kat Anuar Jain.. Fanatik betol..

Ada sorang makcik(gambar takleh letak, bahaya!) ni.. 
Dia naik stage time Anuar Jain nyanyi.. Dia punya fefeeling atas stage tak tahan betol.. HAHAHA!!~
Kitaorang kat bawah ni menjerit tengok dia.. Menjerit takot dia cium Anuar Jain.. EKEKKEE!!~
Dia punya tenung Anuat Jain, uuuhaiiiiii.. Kemain tau makcik ni!!!

yang kat belakang tu dah kenapa????

Time ni Anuar Jain dah turun bawah.. Kena serbu la dia.. Apa lagi..
Sebab ramai gile nak bergambar dengan dia..
Kalau tak peluk tak sah.. Ishhh Ishhh..
Uollss ni kan.. Dasyat tau..

Pemenang best dress yg pegang hadiah tu..


Ni finalist untuk best dress malam tu..
Best Dress Male pemenang nye dari department kitaorang..
Cayalah.. 2 kali berturut-turut dah menang..

So, kat bawah ni gambar2 malam dinner aritu..
Asal sorang pose, camera ready nak snap, automatik memasing datang serbu.. HAHAHA!!~
Dah beratus gambar agaknye malam tu..


Kak Maria, Me & Kak Yana


Kak Faezah, Me, Kak Maria & Kak Aisha

 Selagi majlis lom start, selagi tu bergambar..

Kak Aida
Sy make up sendiri je malam tu..
Terkial-kial la nak pakai bulu mata pelesu.. HAHAHA!!~ 
Kak Aida ni dia memang MUA.. 
No wonder la make up dia cantik..

My officemates

 Uolls glowing2, glitters tau..

carik mana saya??

Gambar ni sy nampak tangan je melambai-lambai.. Sedih!! HAHAHA!!~



Tengok, asal dan je bergambar.. HIHHIHI!!~
Time ni VIP otw nak masuk dah kot.. =D


Sempat lagi kitaorang bergambar kat pintu masuk..




Sy first time pakai saree ni..
Nak tau sy beli kat mane & berapa harga semua, boleh klik SINI ..
Sy ada buat entry sebelum ni..
Nak selamat pakai saree ni, kena banyak tempat kena pin..
Kang tak pasal2 je tengah jalan2 terlucut saree.. HAHAHA!!~




Kekonon pose macam model kat banner kat stage tu.. EKEKKE!!~


Sebelum balik, amek gambar dulu kat stage..
Time ni best! Sebab semua lighting ke arah kitaorang.. WUHUUU!!!~~


Bergambar ramai-ramai kat luar..
Tak semua ada time ni.. Ada yg dah balik..


Candid.. =D
Uolls sporting la.. Yeeeeahhhh!!!~


Pose lagi..


Me with our GM..

And last posing dengan kak Aida..
Layan jela gambar kat bawah ni.. =D





Tu lah cerita malam dinner aritu..
Nombor bertuah takde luck.. So, tak dapat lah lucky draw..
Tapi doorgift dapat pendrive 4GB..

Sekarang tengah pikir.. 
Apa nak buat dengan saree ni..
Nak simpan ke, nak buat baju kurung moden ke, nak pakai masa malam berinai ke, nak sewa kan ke???
Sebab, lepas ni memang tak pakai dah sareee ni..

Tunggu nak hantar dobi je saree ni.. Bau india tak hilang-hilang lagi.. Y__Y

Love, Rina Ellisa

6 comments:

  1. eh best nya majlis macam ni . pakai tema bollywood semua nya .. tringin gak nak pakai saree tapi sampai skrg tak tercapai ^_6

    ReplyDelete
  2. Hahahaha kita sukeeee sari tuuu ! Kalau kita ada event. Mohon pinjam. Wakakaka. :P

    ReplyDelete
  3. Baju kak aida tu cantik juga. Shocking pink.

    ReplyDelete
  4. woww..cantik! kalau utk long lasting punya kegunaan buat kurung moden la kak. tapi kalau guna utk berinai pun cantik. unik gitu.

    ReplyDelete
  5. sporting nye ofismate rinaa :D

    ReplyDelete