Followers

Sunday, 13 October 2013

Hunting Saree.

Hi & Assalammualaikum..

11 Oct 2013, Friday

Hujung Oct ni, ada dinner company.. Tema Bollywood lak tu..
Terus semua macam meroyan mana nak carik Saree, punjabi.. HAHAHA!!~
Yg sy tau ada 2 tempat nak carik sari.. Kat klang & pekan nilai..
Nak pegi klang macam jauh je.. Baik pegi nilai je.. Dekat sikit..

Memula pegi, survey2 harga dulu dengan officemates..
Second time pegi terus beli sari..
Masuk2 je kedai, terus nampak kain sari tergantung2.. Colour cantik nyeeeeeeeee..
Tak pikir panjang dah, terus rembat 1 colour ni..
1 design ada 4 jenis colour je.. So, takde lah kalau terbeli colour sama ke apa..
Bia design sama takpe, jangan colour sama..
Mau tak berjalan langsung time dinner sebab colour sari sama dengan orang lain.. HAHAHA!!~


Dah suka dengan kain saree tergantung2 yg nampak dari luar tu, terus bawak pegi jumpa tailor..
Tailor ni dalam kedai tu jugak..
Dia akan amek 1 meter kain hujung saree untuk buat blouse (baju bahagian dalam sari)..
Selalu orang india pakai saree kan nampak perut & pusat.. Sy pakai tak kan la nak nampak tu.. Nak matiiiii!! HAHAHAH!!~
Dia ukur semua, seminggu je boleh siap..
Harap2 cantik la blouse tu.. HUHUHU!!~


Resit bahasa india ke tamil pon tak tau la.. HUHUHUH!!~
Yang tau, buat blouse ni RM35 je..
Kalau nak tau kedai ni kat mana, kat resit ni ada alamat..



Kak Ana beli punjabi.. Dari taknak beli pape, terbeli jugak ye kak.. :p
Kak Ana just tambah lengan je..


Harga sebenar sari nee RM248.. Tapi ada diskaun nak depavali kot.. Dapat la RM85.90 je..
Try mintak murah lagi, tak dapek pon.. HUKHUKHUK!!~
Gelang bling2 RM10.90, Blouse RM35.. Total RM131.80.. Fuhhh!!!~
Harga saree dah lebih kurang sama tiket moto GP eshat nak pegi je..
Baik sy beli sari dari beli tiket moto GP tu.. HAHAHAH!!~


Saree sy lebih kurang camni la colournye..
Nak jadi cantik macam model dalam gambar ni boleh??? WHAHAHAHA!!~

Cantik design saree ni
Mintak2 nanti hari nak pegi dinner tu, menjadi lah saree sy nak pakai tu..
Kang lilit punya lilit, terus terbelit diri sendiri.. Terus keras kat situ.. HAHAHAH!!~
Nanti nak pegi amek blouse, nak mintak orang kedai tu ajarkan sekali camne nak pakai saree..
Nak record siap2.. HUHUHU!!~

Saree dah ada, blouse utk saree dah ada, kasut dah ada, tudung pon dah ada..
Lets go kita melaram pi dinner.. HAHAHAHAHAH!!~ =D

Love, Rina Ellisa

2 comments:

  1. Amboii ! Kita pun teringin nak pakai sari.
    Wakakakaka. :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. Amboi2.. bukan selalu pakai pon.. hihihihi..

      Delete