Followers

Thursday, 3 October 2013

Wedding Preparation GroomToBe : Hunting Kain Nikah

Hi & Assalammualaikum..

29 Sept 2013 (Ahad), Jakel Jalan TAR KL

Sesi mencari kain nikah untuk Groom To Be setel!
Alhamdullilah urusan yang sangat mudah..

Alkisah nya, kitaorang ada deposit RM50 masa awal tahun bertarikh 19/1/2013 (Lupa nak amek gambar resit)..
Plan asal nak beli baju nikah set lengkap perempuan lelaki untuk letak atas dulang time bertunang..
Dah balik umah, terpikir jenis lace yg di deposit tu tak berapa cantik. 
Biasa2 je..
So, biar je deposit tu kat Jakel.. 
Nanti beli kain nikah..

Tu pergi jugak jakel, beli kain nikah untuk eshat..
Rugi oooo kalau burn camtu je RM50..

Tanye staff kat situ, yang mana ok utk baju melayu..
Ada macam2 jenis.. 
Dan macam2 harga.. 
Pilih la dengan bijak.. HUHUHU!!~


Ada yang RM25/35 semeter.. 
Tapi jenis kain biasa je.. Keras sikit..
Ada yang RM48 semeter.. 
Jenis kain ni lembut sikit & jatuh..



Bincang punya bincang, pikir nye pikir, amek yang RM48 semeter..
Kain colour Off White.. 
Katanya sesuai utk buat nikah..
Sy boleh terlupa bawak kain baju nikah sy.. -___-!
Nasib baik ada snap gambar.. 
Tunjuk kat salesgirl tu, dia cakap tu colour off white..
Redho jela kalau colour kain larik sikit2.. Y___Y


Eshat tinggi, so kena beli 5 meter untuk dia..
Kain ni bidang 45"..
Memula dapat RM43 je.. 
Tawar menawar lagi dapat RM40 semeter..
Ke boleh dapat murah lagi????? HUHUHUU!!~
Total RM200..
Tolak dah bayar deposit RM50, so bayar RM150 saje..
Memang cakap dengan eshat budget RM150 je utk kain nikah dia..
Upah tempah belakang cerita..


Carik kitaorang.. HEHEHEHE!!~



Tarik nafas dalam-dalam, then tekan lah no pin kad bank tu.. HIHIHIHI!!~
Dalam wallet eshat ada seratus je.. 
Nasib baik boleh guna kad bank..
Kad bank ye.. 
Bukan kad kredit.. HOHOHO!!~



Next step, set date pegi hantar tempah baju nikah eshat..
Dah la susah nak cuti brader sorang ni..
Sabar kan aje la..

Love, Rina Ellisa

No comments:

Post a Comment