Followers

Saturday, 30 November 2013

Ijab Kabul Irwan & Faten.

Hi & Assalammualaikum..

22 Nov 2013 (Fri), Masjid Aman Simpang Kuala Alor Setar

Azan je kitaorang terus gerak pegi masjid..
Masjid pon dekat je dari homestay..


Ni la hantaran yg kitaorang gubah ramai2 malam tu..
Tema grey+purple..
Hantaran 5 dari pihak lelaki, 7@9 dari pihak perempuan..


Mas kahwin ni sy gubah.. 
Tetiba jadi handbouquet.. Sebab dah takde idea.. HIHIHI!!~
Cuma cantum kan kat bunga je..
Yang lipat2 duit buat kipas tu, maklong buat..
Letak sekejap je atas dulang tu..
Ni dulang kek..


Faten sebelum di ijabkabul kan.. :)
Cantek make up Faten..


 Abang iwan sebelum di ijabkabul juge.. :)


Yang sorang ni, belum masa nye lagi nak di nikah kan.. HEHEHHE!!~


Sementara tunggu tok kadi ceramah kat depan, bergambar2 dulu..


Memula kat belakang2 je kitaorang duduk, makin lama makin ke depan.. HUHUHU!!~



Abah sampai ngam2 time abang iwan nak nikah..



Sekali ada 4 pengantin nak di nikah kan masa  tu..
Automatik la masjid jadik ramai orang..
Jadi, kena take turn jugak lah nak di nikahkan..
Turn abang iwan no 3..
Faten pon tak tau ada jugak orang lain nak nikah hari tu..


Take note bakal B2B & saya jugak..
Plz make sure ur future husband pakai sock time nak nikah nanti..
Kalau tak, jadi macam dalam gambar ni.. Dok la pegang2 ibu jari kaki tu.. T.T
Kalau pakai sock baru la segak bergaya sikit kan..
Sy rasa tak kena la kalau tak pakai sock..


Sign dulu pape yang patut..
Cantik henna lukis faten tu..

Get ready nak di nikah kan dah..









Alhamdullilah dengan sekali lafaz je selesai.. :)


 Sah dah jadi suami isteri.. Yeyyyy!!!! =D


Congrats Faten!
Semoga berbahagia ke akhir hayat..
Sebelum kawen, ade jugak share2 cerita, tukar2 tips.. HIHI!!~
Dah kawen ni, boleh lagi tak kita share2 problem, cerita semua?? =D



Cant wait for next year.. WEEEE!!~ :p


Amek berkat sikit.. HIHIHI!!~
Congrats Abang Iwan & Faten.. 
Happy for you.. :)


Family besaq! :)

Lepas setel semua, kitaorang pegi umah pantin perempuan makan2..
Perantin pi shoot outdoor..


:)


:) 


Suka gambar ni, cantik..


Lepas ni turn kitaorang pulak.. YEYYYY!!!~ =D

Malam kitaorang pi pekena Nasi Kandar Royal plak..
Tu entry lain.. 

Love, Rina Ellisa

Friday, 29 November 2013

Wedding Trip Alor Setar - Day 2

Hi & Assalammualaikum..

22 Nov 2013 (Fri), Simpang Kuala Alor Setar

Abang iwan nikah hari jumaat lepas asar..
Jadi nya, pagi tu kitaorang macam free2 je tak buat pape..
Nak keluar pegi pekan rabu pon hujan jenis tak berhenti pulak pagi tu..
Duk je la umah tengok tv..

Breakfast pagi family pantin pompuan sedia kan..
Siap hantar kat homestay lagi.. Terbaik la!!
Menu pagi tu nasik lemak, cucur, milo & tea o..

Bangun2 je breakfast dah ada depan mata.. Best nyeeeee!!
Diaorang cakap, memang adat orang alor setar ek sedia kan breakfast semua..

Tengahari siap2 pulak pegi rumah diaorang..
Di sediakan jugak makan tengahari..
Menu ikan apa tah masak kari, sayur, kuih & macam2 lagi la..
Nak amek gambar pon tak sempat.. HUHUHU!!~

Hari kedua ni macam tak banyak amek2 gambar..
Rileks2 je kat ghumah sambil borak2 tengok tv..
Kat homestay ni takde astro.. Tapi chanel thailand dapat..

Balik dari makan tengahri tu, terus siap2 nak pegi masjid abang iwan nikah..
Masing2 pening nak pakai baju kelabu ke tak masa nikah tu..
Tema baju kaler kelabu masa pegi kedah..
Last2, baju kelabu pakai time sanding nanti.. HEHEHE!!~



Eh! Ni gambar semalam nye..
Tengah selfie kat cermin, tetiba mak eshat masuk.. 
Kan dah maluuuuuuuuuuuu!!! ^^

Next entry Ijab Kabul Abang Iwan & Faten pulak..

Love, Rina Ellisa

Wedding Trip Alor Setar- Day 1

Hi & Assalammualaikum..

21-24 Nov (Fri-Sun), Alor Setar Kedah

Kalau tengok entry Trip to Alor Setar tahun lepas simple je..
Tapi, tahun ni punye trip sy buat elok2, molek2..
Ada banyak part2 tau.. WEHUUU~

Nanti boleh tengok2 balik entry ni..
Kadang2 kalau datang sakit pelupa tu, eh macam tak ingat la pukul berapa bertolak sampai semua nye..
Jadik, boleh la refer blog kan..
Kalau baca balik, seronok.. Serius tak tipu! :P

Last weekend sy ke Alor Setar kedah untuk majlis nikah Abang eshat..
Rasa mcam sekejap je masa berlalu.. Rasa macam baru je pegi Alor Setar tahun lepas..
Tapi, hakikat nya.. Dah nak dekat setahun rupa nya..

Gerak dari putrajaya dalam pukul 10.20 pagi..
Pagi tu gerak dua kereta dulu (Family eshat & family pak uda dia)
Yang lain2 datang kemudian..

Pukul 130pm stop solat, makan kat RNR Sungai Perak..
Surau kat situ besar & selesa.. 
Stop dua ke tiga kali je trip aritu..


530pm sampai dah Alor Setar..
Alhamdullilah takde pape masa otw tu..
Jalan pon ok tak jem..



Gambar ni akak Rina je beriya gelak Ziqri.. Awak muka takde perasaan pon.. HIHIHI!!~





4 hari kat Kedah, Ziqri tak bape sihat sangat..
Sampai bengkak2 mata sakit.. Sian dia..

Sampai2 je, masing2 terus terjah bilik.. 
Main cop2 bilik mana nak.. WEHUUU!!~


Kitaorang duduk 3 hari 2 malam kat Inapan Kopmas Homestay ni..
Serius selesa rumah ni..
Luar nampak biasa je kan..
Dah duduk dalam tu, selesa bak anq! =D

Homestay ni 2 tingkat..
Kitaorang duduk tingkat bawah je..
Tingkat atas hostel budak sekolah..
Homestay ni ada 5 bilik, 2 bilik air..
Aircond, TV, peti ais, dapur semua ada..
Cuma dapur ada space untuk sinki je la..
Hall pon kecik je.. Sebab bilik2 semua besar-besar..


Sy 1 bilik dengan Mak, Kak Ngah & sorang sepupu eshat..
Dalam bilik ni ada 1 katil, 1 cermin panjang..


Ada 1 bilik yang ada 2 katil..
Bilik ni kasi maklong duduk..
Sebab family dia besar..
Family maklong pon sampai pukul 4 pagi rasa nya..


Round2 tengok bilik..
Bilik air siap ada signage utk perempuan & lelaki..
Tapi kitaorang masuk je mana2.. Dah ramai2, asal kosong je masuk mandi.. 
Kalau keluar bilik, bilik air je memang terus nampak lorong ni..
Kira ni laluan utama la..


Eh! nak jugak bergambar.. :p


Tu ada contact number.. Kalau2 nak ke Alor Setar, nak duduk homestay ke..
Highly recommended homestay ni.. Memang puas hati..
Harga untuk homestay ni sy tak tau..
Sebab semua nya di urus kan oleh family perempuan..

Malam kitaorang buat hantaran abang iwan..
Perjalanan jauh, tu yang buat hantaran kat homestay je..
Kang buat awal2, sampai je Alor Setar tercabut semua nye.. Nayeeee je!!
Tapi sayang tak amek gambar & video pong.. Sedih!


Lepas hantaran siap semua, baru lah boleh pakai inai..
Ni pon inai tiub mekah je.. Tapi sangat merah inai ni.. Cantik!
Pantin lelaki pakai inai kat umah family pantin pompuan..
Kitaorang kat homestay pakai sesaje je..
Malam first, cuma sy,mak & makcik je pakai..
Tengok2 esok nya, masing2 dah berinai semua.. AMBOII!!~

Makan malam, beli je makanan kat luar & makan kat umah..
Yang para lelaki pi pekena Nasi Royal dah.. 
Tak sabar katanyaaaaaaaaaa!!

Next entry Day 2.. 

Love, Rina Ellisa

Thursday, 28 November 2013

Give Away By Mila Kamal.

Hi & Assalammualaikum..

Di tag lagi oleh B2B, Cik Nadia..
Suka tau dia ni main2 giveaway..
Takpe, sementara tunggu entry pi Alor Setar siap, publish dulu giveaway ni.. =D

Giveaway kali ni, dari Mila Kamal..
Hadiah pon menarik jugak ni..

1st prize : RM300 voucher for HANTARAN deco
2nd prize : RM150 voucher HAND BOUQUET (fresh flowers/artifical)
3rd prize : RM80 voucher HAND BOUQUET (fresh flowers/artifical)

Voucher untuk hantaran deco & hand bouquet.. WOWWW!!~
Jom cuba nasib..
Kalau dapat, Alhamdullilah rezeki nak kawen.. =D

Cara-cara nak join ialah :-

1) LIKE OUR FAN PAGE AAWD
DONE

2) BE OUR FOLLOWERS
FOR BOTH BLOG
DONE

3) WRITING AS SIMPLE AS YOU CAN ABOUT 
AZMAH AHMAD WEDDING DECOR
&
ATTACH ANY DESIGN of PELAMIN/HANDBOUQUET/HANTARAN FROM OUR COLLECTION as reference
(boleh search di FB kami & Instagram AAWD)
IN YOUR BLOG
DONE


Suka pelamin mini untuk nikah ni..
Simple & just nice..
Macam ala-ala taman macam tu..
Memang masuk dalam checklist wedding sy nak bantal nikah, table & tirai belakang pelamin tu..
Lagi2 guna carpet bulu-bulu warna putih tu..
Cantik nye! Y__Y


Yang ni pon tak kurang hebat nye jugak..
Menggurangkan penggunaan barang2..
Yang buatkan pelamin ni lengkap di mata sy adalah hiasan tirai belakang pelamin & carpet bulu-bulu tu..
Di hiaskan lagi dengan bantal & table nikah tu..
Perfecto! =D




Oih! Pelamin yellow + white ni pon mengancam la.. T____T



And last, handbouquet ni cantik & simple je..


4) TAG RAKAN BLOG KORANG , 3 ORANG PON DH CUKUP =)

5) EMAIL LINK ENTRY TU DEKAT azahmad.weddingdecor@gmail.com
ATAU 
TINGGALKAN LINK ENTRY ANDA DI RUANGAN COMMENT
DONE

22 NOVEMBER 2013 HINGGA 22 DECEMBER 2013
PEMENANG AKAN DIUMUMKAN PADA 1st JANUARY 2014 MENERUSI LAMAN FAN PAGE FB KAMI / INSTAGRAM & BLOG

HADIAH BOLEH DITUNTUT UNTUK MAJLIS DI TAHUN 2014 SAHAJA

*** VOUCHER TIDAK TERMASUK PENGHANTARAN***

Good luck sape yang join tu!
*^___^

Love, Rina Ellisa

Wednesday, 27 November 2013

Souvenir - Kopi Tenom Sabah & Koala Australia.

Hi & Assalammualaikum..

Dua benda ni dari officemates..
Hujung2 tahun ni musim2 orang pi jejalan..
Kitaorang yg tak berjalan ni, dapat jugak souvenir.. HIHIHI!!~


Sedap ke kopi ni???
Sy bukan hantu kopi..
Tapi, boleh jugak try kopi tenom ni..


Mesti warna kuning jadi pilihan.. HUHU!!~

Thank you uolls!
*^__^

Love, Rina Ellisa

Tuesday, 26 November 2013

Teaser - Ijab Kabul Irwan & Faten.

Hi & Assalammualaikum..

22 Nov 2013 (Fri), Masjid Aman Simpang Kuala, Alor Setar

Congrats Abang Iwan & Faten!
Gambar banyak.. Tunggu sorting dulu mana yg paling ok & cun ye.. =D

Love, Rina Ellisa

Monday, 25 November 2013

1st Give Away by WE.

Hi & Assalammualaikum..

Sy di tag oleh Cik sFaezah..
Macam best je hadiah nye..
Dapat Candy Buffet/Candy Bar bernilai RM250 + Rainbow Cake..
Wowww!!! 
Menarik..
Kalau dapat, alhamdullillah rezeki nak kahwin.. =D

suka banner WE ni.. simple & nice je..

First, Happy 1st Anniversary WE & Husband!!!
Semoga berbahagia hingga ke anak cucu & semoga bisnes WE maju jaya.. Amin.. 
*^__^

WE buat Giveaway ni sempena first anniversary dia..
Hadiah pon menarik jugak ni..
Walaupon Candy Buffet ni takde dalam checklist wedding sy, tapi kalau dapat alhamdullilah.. =D

Ok, lets go cikidaut apa yg WE nak dalam give away dia..

Syarat-Syarat:

1) Follow Blog Tentang WE & Dia 
2) Sila like Fan Page : WElicious Candy Buffet & Desserts
3) Buat entry "1st Give Away by WE" & link ke entry ni.
4) Bagi cadangan tagline yang korang rasa sesuai dengan WElicious Candy Buffet & Desserts dan cadangan candy buffet/candy bar idaman korang. Tak kisah lah untuk wedding, birthday, aqiqah,housewarming  or pape event.
5) Kalau rajin tag la kawan2 ye. Lagi ramai lagi meriah kan,
6) Tinggalkan link di bahagian komen entry ini.
7) GA bermula 16.11.2013 - 30.11.13 tepat jam 12 tengah malam. =)


Syarat 1 : DONE
Syarat 2 : DONE
Syarat 3 : DONE
Syarat 4 : Tagline for WElicious Candy Buffet & Desserts 
"WE makes your day sweet & meaningfull"
Syarat 5 : Sy tag B2B la ye..
Syarat 6 : DONE

Candy Buffet Idaman
Di sebabkan sy ni hantu kuning, of course la candy buffet set kuning jadi idaman.. HIHI!!~



Mint green + Yellow


Mint green + Yellow + Green


Yellow + Black


Haaa colour last ni tema masa tunang aritu.. Yellow + Electric Blue

GA mula dari 16 Nov - 30 Nov 2013..

Hope menarik la tagline & entry ni untuk WE.. =D

Love, Rina Ellisa