Followers

Saturday, 16 November 2013

Kawasaki Ninja..

Hi & Assalammualaikum..

8 Nov 2013, Friday

*Tak tau la apa sebenarnye nama motor ni*

Sy dapat tau eshat nak beli motor ni sehari sebelum moto ni keluar..
Tu pon mak dia bagitau.. 
Kebetulan jumpa mak dia..
Kalau tak, tau2 je dah ade depan mata je.. --'
Lagi sakit hati kan!

Cerita nye macam ni..
Sebulan dua ni dia memang ada cerita pasal moto2 besar ni..
Sy tak sangka plak dia memang beli betol2..
Memang buat kerja gila 6 bulan lagi nak kahwin, beli moto baru & besar gedabak plak tu!
Kusss semangat!! >__<

Ada sekali tu, tetiba je ada quotation moto dalam beg dia..
Siap ada note kira2 installment, deposit semua la..
Sy buat tak tau jela.. Sebab ingat kan dia sesaje tanye ke kat orang kedai moto tu..

8 Nov 2013, motor ni pon keluar..
Dah la minggu tu sy moody je.. Sindrom PMS datang..
Pantang salah sikit, eshat lah selalu kena.. HUHUHUHU!!~
Lagi2 bila tak bagitau nak keluar moto baru..
Rasa macam nak bunuh diri pon ada.. 
Kenapa tak bagitau???? KENAPA???? KENAPAAA????
HAHAHAHA!!~
Mood time tu tak betol.. Macam tu la.. Tetiba jadi singa lapar! :p

Sehari sebelum motor keluar (hari khamis), kereta hantar service bengkel..
Lepas hantar keta masuk bengkel, eshat hantar la sy balik umah naik motor..
Laaaa.. Rupa nya last sy naik motor LC tu..
Berapa kali je naik moto LC tu.. SObsssSobsss!!~
Sekarang dah berpindah tuan dah..


Ni haaa motor nye..
Dah la mata sepet.. Lepas tu jangan nak garang sangat lah mata tu.. --'
Lepas tu dah la besar gedabak.. GRRRR!!~
Lepas tu kemain dah kongsi sayang dengan kita dah sekarang ni.. Y___Y
How dare u!!!

Sy malas nak tnye pape lagi lepas motor ni keluar.. 
Sebab tak cool lagi.. Biar cool dulu, nanti2 kita soal selidik semua nyaaaaaaaaaaaaa...
Eshat pon tak berani nak cite pape.. KIHKIHKIH!!~


Rupa motor nye lebih kurang macam ni la..
Tak tau la model apa..
Cuba tengok seat tu.. Tinggi kan?
Besar tak besar??


Pengalaman Pertama!

13 Nov 2013, sy ada event kt Garden Mall..
Ajak eshat pegi.. Lepas tu gedik2 la nak naik motor baru dia..
Yela, takot lambat sampai kalau naik keta..
Padahal lambat jugak sampai.. HAHAHA!!~
Bayang kan dari Salak Tinggi-Putrajaya pon dah terasa jauh..
Apatah lagi Putrajaya-Mid Valley-Salak Tinggi..
Terasa lama nya atas moto... :O

First time ni nak tengok dekat2, nak naik..
Sebelum ni tengok dari jauh je.. Geramm je tengok time tu.. HUHUHUHU!!~
Sekarang ni tengok dah ok sikit dah.. Kalau tak, membara je tengok si mata sepet ni!!

Mintak eshat amek kat rumah petang tu..
Mula2 tengok.. Aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!
Seat belakang tinggi nye... :O
Naik pon takleh angkat kaki naik camtu je..
Kena naik betol2.. Alahaii...

Sekali dia pecut, Ya Allah!! 
Rasa nak tercabut helmet!! 
Gila lajuuuu oiiiiiiiii moto tuuuuuuuuuuuuuu!!! :O
Dah la sy pakai helmet SGV biasa tu.. Angin masuk, macam mana tak bergegarrrrr.. HAHAHA!!~
Last2 tukar.. sy pakai helmet full face tu, eshat pakai helmet SGV tu..
Jatuh standard biker pakai helmet SGV.. HAHAHHAHAHAH!!~
Dah tukar pakai, baru la amaaaaann rasa nya..
Tak dengar pon angin masuk.. KIHKIH!!~
Tapi kalau muka gatal ke apa, tahan la nak garu..

Helmet full face tu eshat baru beli 1 je untuk dia..
Nanti nak beli kan untuk sy plak.. 
Takpela babe.. I taknak helmet, glove semua tu.. I nak PANDORA je.. WAHAHAHA!!~
I tobat taknak naik lagi.. Serammmmmmmmm!!! Y___Y

First time naik, rasa lain sangat.. Sy tak biasa kot..
Bila eshat layan kat selekoh, Ya Allah rasa sy baring atas jalan tu.. Y___Y
Asal nampak selekoh kat depan, sy dah berzikir2 dah atas moto..
Rasa nyawa dah kat hujung tanduk je..
Kalau la kita jatuh ni..........
Terseret-seret kulit atas jalan.. Haaaa.. Kemain imaginasi tinggi!!
Sy dah jerit2 atas moto takot..
Eshat siap pesan, kalau nak bising2 takot ke apa, kita naik keta je..
Haaaa.. Nak sangat naik motor kan.. Rasa kannnnnnn!!

Dah la seat tinggi, lepas tu keras lak tu.. Sakit montot cheq!! Y___Y
Tobat taknak naik lagi dah lepas ni.. Huwaaaaaaaaa!!
U naik la sorang2 motor tu..

Esoknya, hamekkk.. Badan sy sakit2 dah..
Leher, tangan, kaki, montot sakit-sakitttttt.. Y___Y
Tobat la taknak naik lagi..
Cukup la sekali je..

Dah dengar2 nak join club dah tu..
Lepas ni ada je la aktiviti nya..
Haihhh laaaa... Nak buat macam mana..
Dah ada buah hati baru.. :'(


Tapi apa pon, plzzzz la take care Eshat..
Sape tak sayang tunang oiii.. HAHAHA!!~
Tolak campur lebih kurang 6 bulan je lagi nak kahwin ni..
>___<

Love, Rina Ellisa

8 comments:

  1. Hahahaha , dan Wan pun dah sebok sebok pasal moto.
    Stress okay , tapi naseb baik kita memang suka moto. Kekeke!
    Selamat menjadi minah bikers kental awak.

    ReplyDelete
    Replies
    1. errrrrrr.. tak kuasa la nak jadi bikers kental awak oiii.. Y__Y

      Delete
  2. hahaha..nurul bagi tau kat eshat husband akak cakap nanti bole geng ngn dia..pastu join la club apetah nama dia kat fb sepang bikers kot utk Kawasaki ninja 250..husband akak pon moto sama ngn eshat tapi eshat model baru..pasni nanti sibuk lar nak join TT lar apelah konvoi la..tu belom lagi nak beli helmet full face yg harga yer mengeramkan jiwa..pastu nanti da lama2 kang tetiba kang bersuara nak upgrade CC dr 250 ke 600';(..nyampah tol dengar grrrrrr!!!skrg nie plak laki akak sibuk nak tukar ekzoz (eh betul ke eja) moto yg bising sikit pastu da siap book nak beli fullface helmet rege yang bole gelang emas..grrrrrrr..gerammmmmmmm....hahahahahaha

    ReplyDelete
  3. hahahahahaha... Y__Y
    Sama-sama lah kita bertabah hati kak ana.. Memang meruntun jiwa dan raga.. GRRRRR!!
    Nurul dah warning awal2, nak make up moto ke apa ke, bagi lepas kahwin dulu..
    Lepas tu, nak make up macam mana pon sila kan lah..
    Tapi dah melampau2 sangat, ada cara nye nanti.. WHAHAHAHAH!!! :p

    ReplyDelete
  4. tunang pon ada hati gak nk bli moto besa2 camni..tp kita tahan byk kali dah..xtau la klu dia nk bli diam2 gakk..hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yke.. tu la.. lelaki kan.. kalau dia dah minat, kita takleh watpe dah.. :p

      Delete
  5. practise make perfect..hehehehe! best la rina layan motor laju ni..dont worry,lepas ni kena pakai acsesories yang sesuai k takde la rasa nak jatuh lah,masuk angin lah..hehehehehe!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Uwaaaaa... takot saila nak naik lagi.. Y__Y
      Rina rela naik bus lagi.. huhuhu..

      Delete