Followers

Wednesday, 13 November 2013

Mini Convocation Muhammad Ameer Haqimi Mhd Jamil.

Hi & Assalammualaikum..

13 Nov 2013 (Wed), Sek. Keb. Salak Tinggi

Ameer, Along buat entry ni untuk Ameer baca dah besar nanti tau.. =D

Awal2 Ameer dah warning mak dengan sy..
Kalau mak dengan Along tak datang, ameer tak nak sekolah darjah satu..
Amboiiii.. Kemain tau.. :p

Jadi nya, sy pon halfday la aritu..
Cuti pon dah tak banyak.. Nak simpan cuti untuk tahun depan.. HEHEHE!!~


Dewan ni baru.. 
Time sy sekolah rendah kat sini dulu tahun 1996-2011, ni tapak class bertingkat..
Macam mana ek nak explain..
Semua dinding kayu je class tu..
Bawah class tu tanah & ada ruang la nak main kejar2 kat situ..
Kalau time subjek muzik, belajar la dalam class tu..
Main2 recorder,angklung la dulu dengan cikgu siapa tah nama dia..
Ingat lagi rambut cikgu tu panjang sampai bahu, lepas tu ade botak sikit kat tengah2.. HAHAHA!!~


Bangunan tu, tingkat bawah class sy masa darjah 1..
Ingat lagi mak dengan ayah tunggu kat luar class masa first day sekolah..
Dua pondok tu pon baru..
Ya Allah, teringat balik semua kenangan2 dulu..

Tempat parking kereta ni pon baru..
Dulu tanah ada rumput2 macam berbukit2 sikit kat sini..
Turun tangga ke bawah tu class masa darjah 2 melur ke mawar tah..
Wahahahhaha.. Ingat-ingat balik zaman2 sekolah rendah dulu rindu nyaaaaaaaaaaaaaa... =D


Dulu jawab UPSR kat bangunan ni belah bawah..
Tingkat atas bilik guru, pejabat & koperasi sekolah..

Banyak dah berubah sekolah.. Yela, zaman pon dah maju sekarang..
Tak kan la nak belajar dalam sekolah macam pondok2 plak kan..


Suka la tu mak & along ada.. :p
Tak lama tu, budak2 pra sekolah kena pergi class.. 
Cikgu nak siap2 kan pakai jubah..


Pelajar untuk Pra sekolah ada 50 orang kat sekolah ni..
1 class ada 25 orang camtu..
Ameer class Cemerlang..


Selak-selak la baca buku program ni..
Tak tau plak ameer dapat Anugerah Peningkatan Prestasi.. Alhamdullilah..
Mak cakap amek sijil pakai jubah je..
Tu sy macam seronok je nak datang tengok, amek gambar dia semua..


Pukul 3pm jugak lah baru majlis mula..
Lepas rasmi semua, ada persembahan pelajar2 sekolah tahun 3..
Teringat lagi masa pernah buat persembahan masa darjah 6 kot..
Cikgu pakai kan make up & dengan sangul semua..
Menari2 macam ni la lagu Noraniza Idris.. HIHIHI!!~


Ada macam2 award lagi.. Exspecialy untuk student tahun 6 la..
Diaorang yang dapat award, sy plak yang sebak..
Lagi sebak tengok diaorang salam cium mak ayah diaorang.. Y__Y
Sejuk perut mak dia mengandung kan.. Mesti bangga kan parents diaorang..

Lepas tu sapa yg dapat award, kena iring la dari belakang dewan.. 

Turn Ameer untuk amek sijil last2 sekali..


Ameer nama first kena sebut.. Jadi, dia la naik stage dulu..
Tengok dia ala alahai comil2 je pakai jubah senggih2 tepi pintu dewan tu..
Touching pulak tetiba tengok dia.. Besar dah dia.. :)

naik stage untuk amek sijil pra sekolah

Alaa alaa Ameer comil tau tak..
Along rasa sebak,happy dan semua nya lah pulak tengok pakai jubah macam ni.. Y__Y
Ni baru adik sendiri, belum anak lagi sok..
Mesti perasaan lagi teruja kan..


Amboi senyum2 ye dia.. :)



Peace..



Haaa nape termenung tu?


 Ain kembar ameer sama tahun.. :)

naik stage kali kedua untuk Anugerah Peningkatan Prestasi


Alaa sayang gambar ni gegar pulak..


Ok, gambar ni cantik...












Haa macam2 memek muka Ameer along amek gambar.. HIHIHI!!~
Dah besar nanti, tengok la ye.. =D


Ameer dengan Mak..
Eh kebetulan sama pulak colour baju mak dengan Ameer.. 


Ameer, Mak & Ain..


Along nak jugak bergambar dengan Ameer.. =D


Cikgu Azizah yg pakai cermin mata tu..
Dia ajar sy masa darjah satu..
Dia ingat lagi sy.. Soalan pertama tanya.. Dah kahwin? HIHIHI!!~
InsyaAllah nanti sy jemput cikgu ye..
Cikgu Azizah maintain je macam dulu..
Adik beradik sy dari sy sampai ke ameer dia ajar..
Lepas ni Areef & Ashiq pulak.. =D


Ameer depan class..


Beg hijau ni dapat sorang satu..
Ameer penah pakai kasut sekolah orang lain bawak balik umah..
Lepas tu kena marah dengan mak.. HAHAHA!!~



Areef & Ameer..
Areef ni susah sangat lah nak amek gambar..


Congrats Ameer!!


Along doa kan semoga Ameer berjaya di hari-hari yg akan datang..
Jadi orang yg berguna pada mak abah, family ye..
Along syg Ameer sampai bila-bila..
Muaxhhhh!! Love u!! =D

Love, Rina Ellisa

2 comments:

  1. Kak Nadia pun doakan Ameer berjaya besar nanti.
    Jangan lupa jasa baik mak dengan along. Y____Y.

    p.s : makin lama muka Ameer ni macam muka adib plak. Hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih kak Nadia.. :)

      Eh yeke?? Dah duduk sekali makcik.. Ada la iras sikit2.. :p

      Delete