Followers

Sunday, 3 November 2013

Wedding Preparation : DIY Bunga Telur Part 1

Hi & Assalammualaikum..
 
Haritu pegi SBReben beli barang2 nak DIY bunga telur letak kat tepi pelamin..
 
 

Barang2 nak DIY bunga telur adalah..
1) Paper Crepe (untuk bunga)
2) Lidi Satay (RM1.80 per paket)
3) Reben (Rm0.60 1 gulung)
4) Dawai no.24 (untuk ikat reben & bunga crepe)
5) Tape hijau (nak lilit lidi satay)
6) Kain net (untuk letak telur)
7) Dawai silver/gold (untuk lilit hujung kain net)

Sebelum nak buat bunga telur ni, sy google dulu tutorial...
Macam2 cara sy jumpa..
Sy tak lah ikut 100%..
Ada jugak ikut kepala sendiri je buat.. HAHAHA!!~
Ni antara tutorial nya..

Sy nak buat tutorial sendiri letak kat blog tak reti la..
Tak tau nak explain camne.. HIHIHI!!~
Kalau sesape nak tuto, klik je link sy dah bagi tu..
Sorry guys, sy tak membantu.. Y___Y


Public holiday semalam, dapat lah siap kan 23batang.. Yehuuuuu!!!~
Tunjuk mak, nenek, atuk, diaorang suka & cakap cantik.. =D
Jimat duit dah nak beli bunga telur..


 
Untuk bunga crepe, sy guna balik masa untuk hantaran bertunang dulu..
Ada warna biru & kuning..
Dari terbiar tak tau nak buat apa, tu dapat idea nak buat bunga telur..


Simpan siap2 dalam kotak..
Sok nak dekat majlis kita keluarkan balik..
Betul2kan dia punya bunga yg dah kemek2 tu.. :p
Bercinta nak siapkan 100batang ni.. Fuhhhh!!~

Love, Rina Ellisa

No comments:

Post a Comment