Followers

Friday, 29 November 2013

Wedding Trip Alor Setar- Day 1

Hi & Assalammualaikum..

21-24 Nov (Fri-Sun), Alor Setar Kedah

Kalau tengok entry Trip to Alor Setar tahun lepas simple je..
Tapi, tahun ni punye trip sy buat elok2, molek2..
Ada banyak part2 tau.. WEHUUU~

Nanti boleh tengok2 balik entry ni..
Kadang2 kalau datang sakit pelupa tu, eh macam tak ingat la pukul berapa bertolak sampai semua nye..
Jadik, boleh la refer blog kan..
Kalau baca balik, seronok.. Serius tak tipu! :P

Last weekend sy ke Alor Setar kedah untuk majlis nikah Abang eshat..
Rasa mcam sekejap je masa berlalu.. Rasa macam baru je pegi Alor Setar tahun lepas..
Tapi, hakikat nya.. Dah nak dekat setahun rupa nya..

Gerak dari putrajaya dalam pukul 10.20 pagi..
Pagi tu gerak dua kereta dulu (Family eshat & family pak uda dia)
Yang lain2 datang kemudian..

Pukul 130pm stop solat, makan kat RNR Sungai Perak..
Surau kat situ besar & selesa.. 
Stop dua ke tiga kali je trip aritu..


530pm sampai dah Alor Setar..
Alhamdullilah takde pape masa otw tu..
Jalan pon ok tak jem..



Gambar ni akak Rina je beriya gelak Ziqri.. Awak muka takde perasaan pon.. HIHIHI!!~





4 hari kat Kedah, Ziqri tak bape sihat sangat..
Sampai bengkak2 mata sakit.. Sian dia..

Sampai2 je, masing2 terus terjah bilik.. 
Main cop2 bilik mana nak.. WEHUUU!!~


Kitaorang duduk 3 hari 2 malam kat Inapan Kopmas Homestay ni..
Serius selesa rumah ni..
Luar nampak biasa je kan..
Dah duduk dalam tu, selesa bak anq! =D

Homestay ni 2 tingkat..
Kitaorang duduk tingkat bawah je..
Tingkat atas hostel budak sekolah..
Homestay ni ada 5 bilik, 2 bilik air..
Aircond, TV, peti ais, dapur semua ada..
Cuma dapur ada space untuk sinki je la..
Hall pon kecik je.. Sebab bilik2 semua besar-besar..


Sy 1 bilik dengan Mak, Kak Ngah & sorang sepupu eshat..
Dalam bilik ni ada 1 katil, 1 cermin panjang..


Ada 1 bilik yang ada 2 katil..
Bilik ni kasi maklong duduk..
Sebab family dia besar..
Family maklong pon sampai pukul 4 pagi rasa nya..


Round2 tengok bilik..
Bilik air siap ada signage utk perempuan & lelaki..
Tapi kitaorang masuk je mana2.. Dah ramai2, asal kosong je masuk mandi.. 
Kalau keluar bilik, bilik air je memang terus nampak lorong ni..
Kira ni laluan utama la..


Eh! nak jugak bergambar.. :p


Tu ada contact number.. Kalau2 nak ke Alor Setar, nak duduk homestay ke..
Highly recommended homestay ni.. Memang puas hati..
Harga untuk homestay ni sy tak tau..
Sebab semua nya di urus kan oleh family perempuan..

Malam kitaorang buat hantaran abang iwan..
Perjalanan jauh, tu yang buat hantaran kat homestay je..
Kang buat awal2, sampai je Alor Setar tercabut semua nye.. Nayeeee je!!
Tapi sayang tak amek gambar & video pong.. Sedih!


Lepas hantaran siap semua, baru lah boleh pakai inai..
Ni pon inai tiub mekah je.. Tapi sangat merah inai ni.. Cantik!
Pantin lelaki pakai inai kat umah family pantin pompuan..
Kitaorang kat homestay pakai sesaje je..
Malam first, cuma sy,mak & makcik je pakai..
Tengok2 esok nya, masing2 dah berinai semua.. AMBOII!!~

Makan malam, beli je makanan kat luar & makan kat umah..
Yang para lelaki pi pekena Nasi Royal dah.. 
Tak sabar katanyaaaaaaaaaa!!

Next entry Day 2.. 

Love, Rina Ellisa

No comments:

Post a Comment