Followers

Saturday, 7 December 2013

Engagement Day Nadia & Wan..

Hi & Assalammualaikum..

30 Nov 2013 (Sat), Kg Pandan KL

Hari itu dalam sejarah.. 
Nad dah bertunang dengan Wan.. Yeyyyyy!!!~ =D


Tepek gambar selfie dulu.. EKEKEK!!~ :p
Orang belakang tu stressss.. Sebab banyak keje nak kena buat.. HAHAHA!!~
Kebetulan eDay nadWan selang sehari dengan majlis abang eshat kat putrajaya..
Memang la busy busy day je mamat ni..
Dapat larik kejap je ke majlis nadWan..


Rombongan gerak pukul 2..
Hujan lebat time ni..
Nasib baik masuk KL je tak ujan..
Kitaorang sampai je tengok kereta bersusun masuk lobby nak amek bawak hantaran.. 

Otw nak ke rumah atuk nad lebih kurang sejam jugak la dari putrajaya..
Sebab konvoi ramai-ramai.. Nak gerak sekali semua..
Kang sesat barat pulak la bawak hantaran NadWan.. =D


Sampai je terus salam peluk cium mama Nad, terus masuk bilik jumpa makcik sorang ni..
Awak sangat cantik haritu makcik.. Kita suka!! =D

Borak2 jap nak hilangkan neves makcik sorang ni..  
Baru awak rasa macam mana kita rasa dulu.. HAHAHA!!~
Bukan nad je neves time tu, dengan sy sekali neves.. Over tau!! =D

Tak lama pon diaorang bincang kat luar.. Tak sampai pon setengah jam..
Nad dah kena panggil keluar nak sarung cincin..


Taraaaaaaa...
Dah di sarungkan cincin dah..
Congrats makcik!!!! =D


Kena dera cium lama sikit tangan bakal mak mertua tu.. =D


Kiss2, hug2..


Selamat dah di tunangkan dengan pilihan buah hati dia.. ECEWAHHH!!! =D


Hantaran Nad untuk wan..


Hantaran Wan untuk nad..


Awak cantik haritu.. 
Berseri-seri muka =D 


Nad dengan mama dia..
Mama dia awet muda..


 Alalalala suweett nye..


Turn kitaorang pulak bergambar..
Dah bergambar tak nak bangun.. HAHAHA!!~


Show off sikit cincin tunang masing2.. HAHAHA!!~
Kitaorang bertiga dah jadik tunang orang.. =D


Bunga tangan Nad pon cantik & de vasss ohkey..
Like it!!~


Nad dengan family Wan..


Nad & family dia..


Nad & Cik Sarah..
Sarah ni tunang kepada kawan Eshat & Wan..
Sekarang jadik kawan kitaorang pulak dah.. HAHAHA!!~
Sesama kaki DIY, sesama nak kaweng dah tahun depan.. =D


Sy & Nad..
Masuk2 je bilik, kena jerit dengan makcik ni..
Sebab colour baju sy sama dengan colour baju dia.. HAHAHAHA!!~
Sy pon dah blur2 kena bebel dengan makcik ni..
Ampun makcik..
Kita takde baju colour gelap/ hitam nak sedondon dengan boys yg bawak dulangsss.. :[
Nak pakai baju ape pon bergadoh2 dengan Eshat.. HAHAHA!!~
Last2, pakai jela baju colour ni..

Tapi takpe.. Kita tak overshadow awk pon..
Awak paling da vass da bomm aritu.. HIHIHIH!!~ =D


Awak dah tunang makcik..
Kite tak caya lagi sampai ariniiiiiiiiiii... Y___Y


Haaa nah!!

Gambar zoom sikit.. EKEKEK!!~
Santek lipstick pink u.. Like it!!



Kisss dia sikit!


Kisss lagi.. HAHAHA!!~


Mula dah buat muka pelik dia makcik ni..


Dengan mama Nad..


Si pembawa dulang yg gagah lagi ganteng... EKEKEK!!~
Ni kawan2 eshat & wan..


3 couple.. Semua dah bertunang.. EWAHHH!!~
Yang penting, sarah & ejat jalan dulu next year.. =D


Tunang2 orang sudaa.. WHAHAHA!!


Selagi tak balik, selagi tu la bergambar..
Lepas tu, baru lah beransur balik..
Ejat & sarah pon ada hal..
Sy & eshat pon kena balik awal..
Banyak benda kena buat kat umah..
Tak tenteram mamat tu nak bersuka ria dengan kawan2 dia..
Tepon asyik berbunyik je..

doorgift

Sempat je amek bunga rose kat hantaran Wan.. HIHIHI!!~
Sy dapat 3 botol doorgift ni.. TQ makcik!!


Hadiah birthday & hadiah tunang untuk Nad..
Sorry kalau tak seberapa..
Tapi ikhlas dari hati tau.. =D

To NadWan,
Sorry makcik kita tak dapat nak stay lama dengan awak.. 
Sorry sangat2.. :(
Apa pon, selamat menjalani kehidupan "berdarah manis" lepas ni..
Kuat kan hati & kuatkan semangat.. 
Yang penting kena sabar dalam apa pon keadaan..
Bergaduh tu perlu.. Tapi kalau boleh elak kan selalu..
Dari situ la kita tau nak tackle partner kita camne..
Dari situ kita belajar apa yg kita tak tau..
Manusia mana tak buat silap kan..
Belajar dari kesilapan tu perlu..

Last, enjoy ur wedding preparation pulak lepas ni..
Majlis eDay awak sangat perfect bagi kita.. Thumbs up awak!
Kite sayang awak sampai bila-bila..
Nanti free2, kita jumpa borak-borak sampai puas k..
#Hugggsss

Love, Rina Ellisa

2 comments:

  1. Kita baca entry ni kita sengih sengih. Tak faham. Hahaha.
    Thanks awak for coming , sorry kalau ada apa apa yang kurang. :)
    Rindu nak gocip gocip ngan awak , especially PANDORA tu. Muahahaa.

    ReplyDelete
    Replies
    1. apa yang awak tak paham makcik?? hahaha..

      eh awak tu dah jadi tunang orang tau.. Sila la paham.. hahaha..

      Delete