Followers

Tuesday, 17 December 2013

Lunch Spaghetti.

Hi & Assalammualaikum..

13 Dis 2013 (Fri), Bandar Seri Ehsan

Saje cakap dengan Kak Faezah, teringin lah nak makan Spaghetti akak..
Ok, nanti kita beli barang2, jom masak kat umah akak.. 
YEYYYY!!!~

Sehari sebelum tu, Kak Faezah & Kak Nad pi beli barang-barang kat giant..
Hari jumaat tengahari rehat lama, jom la ramai-ramai kita masak kat umah kak Faezah..
Takde lah ramai mana.. 
Kitaorang ber4 je.. =D


Kupas bawang putih..
Tolong kupas je..
Yang masak spaghetti kak Faezah.. HIHIHI!!~


Ni bahan-bahan nak masak spaghetti..
Kena ada :-
Daging ayam kisar (Brand Ramly)
Bebola ayam (Brand Ayamas sedap), 
Sos prego Tradisional (Brand kimball)
Mushroom (Ayam Brand)
Bawang besar - 1 ulas
Tomata - 1 biji
Bawang putih - 1 biji besar
Cili bulat besar - 1 biji *tak tau apa nama cili tu
Mee Spaghetti - Takde dalam gambar


Tomato, bawang besar, bawang putih, mushroom, cili kena potong dadu..

Sy pernah try masak sekali spaghetti ni.. 
Tapi tak menjadi.. Sedih betol! HAHAHA!!~
Time sy masak tu, sy tak habis kan 1 botol sos prego kimball tu..
Boleh plak sy guna separuh botol je.. 
Memang la cair je colour nye.. 
Tak jadi warna oren macam kak Faezah buat ni.. HAHAHA!!~

Rupa nya kena habiskan 1 botol sos prego tu..
Sebab habis gunakan daging ayam kisar tu..
Laaaaa yke.. Baru cheq tau.. HIHIHI!!~
Takpe, lepas ni try buat lagi..



Taaraaaaaaaaaa!!
Siap dah spaghetti Kak Faezah..
Haihhh!!~ Sedap nye la nampak dalam gambar ni.. =D

Kak Faezah masak spaghetti ni letak 2 botol sos prego..
Patut lah nampak pekat je..
Ok dapat dah tips..


Ni lah menu tengahari kitaorang haritu..
Spaghetti & tembikai.. NyummNyummsss!!~

Sambil-sambil kak Faezah masak, sy tanya-tanya tips nak masak spaghetti ni..
Belajar dari sifu..


Tq kak Faezahhhhh!!!!
Lepas kempunan nurul nak makan spaghetti..
Nak tunggu masak sendiri tah bila.. HIHIHI!!~

Love, Rina Ellisa

9 comments:

  1. Hehehe...nnt nk mkn lg, bgtau jer..nnt bt lg..senang jer..hehehee..tu la..tgk gmbr ni terliur lak...nnt kte main masak2 lg...heehheeh...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe.. waaaahhh, anytime ke kak??? :p

      nanti kita masak2 lagi eh..

      Delete
    2. tu ler..anytime..hahahaha
      yes..nnt kte masak2 n lepak2 lagi..hahahaha

      Delete
  2. Look so Yummy! Mesti sedap kan. Seronok masak sama2 ni ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sedap awak.. hehe.. seronok sebab ade geng.. :p

      Delete
  3. cili bulat tu nama dia capsicum/lada benggala sy rasa. hmm..sedapnya lahaai. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ooo capsicum ke nama dia.. ok ok.. tq info! :)

      Delete