Followers

Sunday, 1 December 2013

Nasi Kandar Royale Alor Setar.

Hi & Assalammualaikum..

22 Nov 2013 (Fri), Nasi Royale Alor Setar

Lepas makan2 lepas abang iwan nikah, balik homestay sembahyang mandi solat semua..
Lepas tu terus siap nak pi pekena Nasi Kandar Royal..
Abah ajak ramai-ramai gi makan..
Dari homestay dekat je.. Tak sampai 5minit pon..

First time ni sy nak merasa nasi royal..
Apa yang special sangat pon tak tau la..
Eshat cakap, jgn u tak makan dah lah..
Jangan tengok time dia cedok2 nasik & lauk tu..

Kat kepala dah pikir, errrrr mesti bulu2 tangan mamak tu banyak..
Mesti peluh mencurah2 ke ladang.. 
Sampai camtu sekali sy pikir.. WAHAHAHA!!~


Restoran Nasi Lemak Royale Hijau Kuning??
Name ade perkataan nasi lemak tu??
Nape tak panggil nasi lemak royale je??
Haihhhhh.. Banyak betul tanda tanya la..
Banyak betul awan kepul2 atas kepala ku.. HUKHUK!!~

Sampai je, tengok orang beratur panjang..
Tak pernah putus pon orang beratur..
Ade je orang..
Melayu ada, cina ada..
Tengok diaorang sekeliling tengah makan, penuh2 pinggan..
Dasyat ni.. HAHAHA!!~


Rupa nya nasi nye warna kuning..
Lauk boleh pilih nak apa..
Udang ada, ayam ada.. Telur asin ada, bendi rebus ada..
Harga pon not bad..

Kalau tengok dia ceduk kuah2 tu, sape yg pembersih tu, tak selera la tengok kot..
Sebab kuah nye menceceh ke bawah..
Kitaorang tengok je mamak ni amek makanan semua.
Sekali dia calit ibu jari dia kat nasik sambil lalu..
Eshat cakap tu yang buat sedap.. EEEEEEEEE!!!~
Hahahahhaha!!~

Sy amek nasi, ayam goreng & telur asin..
Lepas tu melempah ruah kuah dia..
Rasa pedas2 sikit..SODAP!!!!


Eshat kekenyangan dengan tambah nasik je 1 pinggan..
Dia 2 malam turut2 pekena nasi royal ni..


Nasi Kandar Royal terbaik!!!
Serius sedap!
Memang rasa nak repeat esok nye.. HAHAHA!!~ 
Eshat cakap jangan tido sambil cium2 jari dah la.. #niOver


Faten & abang pon..
Makan sekali dengan pantin baru kitaorang malam tu.. #happymomentbebeh


Lepas makan, balik homestay jap hantar nasi royal bungkus..
Pastu terus jalan2 kat dataran masjid zahir ni..
Last sy datang sini tahun 2011 rasa nye.. Time tu study UUM..
1 subject diaorang bawak datang UUM belajar kat situ..


Boring kat sini.. Takde pape.. Banyak mat2 motorrrr..
Amek gambar kat background cantik pon serupa takyah amek gambar.. 
Sebab tak nampak sangat diri ku di situ.. HUKHUK!!~
Last2, terus balik homestay krohhhh krooohhhhh!!~

Love, Rina Ellisa

4 comments: