Followers

Monday, 30 December 2013

Nasi Royal Ampang.

Hi & Assalammualaikum..

27 Dec 2013 (Friday), Nasi Royal Ampang

Tekak teringin nak makan nasi royal..
Teringat ingat kesedapan nasi royal alor setar aritu.. 
Huwaaaaaaaaaaa!!! Y__Y

Lepastu, terus google..
KL kat mana ada nasik royal..
Jumpa kat blog Kathyjem.. 
Dia ada review..
Ok setel google kat mana ada, terus ajak eshat pegi makan..
Nasi royal ni jangan di pelawa, laju je dia..


Taraaaa nasi royal Ampang mari..
Kuah dia yang buat sedap tuuuuu..


Ha nah!
Makan dua orang, tapi ada extra lebih satu nasi..
Tu eshat punya..
Dia memang hantu nasi royal.. EKEKEKEK!!~ :p
Total untuk 3 pinggan, RM12.50 je..


Tempat nye pon bese-bese je..
Stalk kecik je tepi kolam renang tu..
Kat kawasan sini, macam foodcourt..
Nak order makanan lain pon ada..

Nak carik senang je..
Kalau tau Burger Bakar Abang Burn kat Taman Dagang tu, dekat-dekat je dengan food court situ..
Kalau Food Court Taman Dagang tu belah kiri, straight ke depan je..
Sampai jumpa masjid AlMustaqim belah kiri,park je tepi situ..
Lepas tu tengok seberang jalan, ada signboard MENTARA bercahaya warna merah besar belah atas..
Masuk je ke dalam..
Kalau jumpa orang ramai-ramai tu, situ lah..
Duduk dalam area Tiara Duta Apartment..
Ada kolam renang jugak kat situ..
Tapi berpagar lah..
Lepak makan tepi kolam, santai habis..
Best!

Mengagau jugak memula carik..
Rupa nye dekat je dengan Food Court Taman Dagang tu..
Apa pon takboleh.. HAHAHA!!~


Tea O & Laici Ais RM5..


Muka happy dapat nasi royal.. WEHUUUUU!!!~ =D

Tapi Nasi Royal Ampang ni tak kaw macam nasi royal Alor Setar la..
Yang kat kedah lagi terangkat sedapnya...
HAHAHA!!~

Malam tu roger ema,lin ajak lepak makan kat ampang..
Ema tak dapat join..
Lin pulak last-last minute baru lah datang dengan Joe..


Amek gambar dulu..
Susah giler nak jumpa budak sorang ni..


Ha manja-manja sikit..
Asyik Joe je manja-manja dengan ko lin..
Aku nak jugak.. HAHAHA!!~


Ok gambar last sebelum balik..
Lin sekarang main zumba je..
Nak kurus tang mana lagi tak tau lah dia ni..

Love, Rina Ellisa

No comments:

Post a Comment