Followers

Wednesday, 4 December 2013

Short Trip Langkawi - Part 1.

Hi & Assalammualaikum..

23 Nov 2013 (Sat), Jeti Kuala Kedah

Balik dari sanding abg iwan&faten kat dewan, terus siap2 beg baju semua nak pegi Langkawi..
Tiket feri pukul 5pm..
First trip pukul 340pm.. Diaorang dah pegi dulu..
Kitaorang yg tinggal second trip..
Shortrip ke langkawi ni 2 hari 1 malam je..

Nak jejalan naik cable car & melawat tempat2 best memang takde..
Sebab tujuan asal nak beli coklat je.. =D
Dah alang2 kat alor setar kan..
Tu yang masuk je Langkawi..
Tahun lepas dah pegi Padang besar..

Homestay ke Jeti Kuala Kedah lebih kurang 10-15 minit je..
Tengah otw tu, time tu kat traffic light..
Tetiba ada 2 biji motor tanya nak ke jeti ke..
Lepas tu diaorang escot pegi jeti..
Carik kan parking semua..
Kena la caj paking RM15 untuk sehari..


Memasing lepas kan penat dulu.. 
Parking jauh!


Sy bawak beg ni.. Boleh sandang & tarik..
Nampak je kecik.. Tapi segala benda sumbat angkut bawak pegi Langkawi..
Lepas tu menyesal sebab berat.. HAHAHA!!~


Teruja nak pegi Langkawi lagi.. HAKHAK!!~
Last pegi langkawi 2008 ke 2009.. Lupe dah..

Feri ni ada kesah nyeeeeeeeeee...

Pak Uda pegi beli tiket sehari sebelum..
Jadi dapat la seat depan sekali.. Seat 1-9..
Lepas tu duduk tingkat bawah..

Memula feri gerak ok lagi..
Dah lama-lama, melambung2 kitaorang kt bawah tu.. HAHAHA!!~
Semuaorang pening,mual.. Nasib baik tak muntah..
Diaorang yg first trip tu semua muntah..

Lagipon ombak besar time tu..
Sy duduk dalam tu rasa nak menjerit je..
Sebab terasa isik perut nak terkeluar.. Adoiilaa.. HUHUHU!!~

Harga untuk feri ni RM23 sehala..
Dari Jeti Kuala Kedah lebih kurang 1jam45minit macam tu..


Bergambar dulu sebelum naik feri..


Masuk duduk boleh lagi borak2..
Feri dah gerak, nak borak2 pon pening..
Dah nye, masing2 tido..
Menakutkan la naik feri ni.. Y__Y


Hoihh!! Tutup mulut sikit!




Bila rasa melambung je, sy pegang kuat2 tangan kakNgah.. HAHAHA!!~
Serammmmm..



Me+KakNgah+ Mak..

Dalam pukul 7lebih sampai dah Jeti Point Langkawi..
Yeyyyy!! Selamat sampai..
Sampai2 je, Pak Uda dah tunggu kat luar dengan van besar..
Muat2 je kitaorang yg second trip ni..
Terus nuju ke tempat menginap..

Sambung next entry..

Love, Rina Ellisa

No comments:

Post a Comment