Followers

Friday, 6 December 2013

Short Trip Langkawi - Part 3.

Hi & Assalammualaikum..

24 Nov 2013 (Sun), Langkawi

Bangun pagi2, siap nak check out dah..
Sebelum balik, amek gambar dulu kat beranda..
View cantik jugak la..


 Puas la carik.. Mana la tasik dayang bunting..
Tasik tu kan kalau tengok dari laut kan macam perempuan mengandung tengah baring..
Semua bentuk sy tengok macam lebih kurang je.. HUHUHU!!~ 


Dengan mukri.. (Abang Ziqri)..


Pose lagik..


Dengan kakNgah pulak..


Dengan eshat pon nak jugek..
Kebetulan pakai baju sama..
Keluar bilik je.. Eh! Samaa laa bajuu kitaaaa.. ^^

Dah puas amek2 gambar, terus check out..
Carik sarapan & borong cekelat..
Yeyyyy!!!~


Tempat first yg di tuju, HIG..
Kalau pusing2 kat pekan Kuah tu, ade je kedai HIG ni..
Harga pon lebih kurang sama je..


Pusing2, nak ke tak beli coklat ni..
Last2 tak beli ponggg..


Cerek kuning.. HIKHIK!!~
Asal nampak benda kuning je menggila sesorang.. =D


Pisau kalerfull.. Santek!
Eshat cakap lambat lagi nak duduk umah sendiri..
Nanti beli..
Ok fine.. -__-'


Sudu kalerfull jugek..
Warna kuning santek nye!

Semua kedai HIG kitaorang masuk..
Barang2 pon lebih kurang sama je..
Sementara tunggu feri pukul 3, singgah masjid dulu..


Van putih ni la angkut kitaorang selama 2 hari 1 malam kat langkawi..
Oh ye! Ada 1 lagi kereta wira..
Tak cukup kalau semua nak masuk 1 van je..
Kena amek extra kereta juge..


Dah nak masuk jeti dah.. Nak balik dah..
3 plastik coklat tu yg ada orang kirim..
Coklat pepero la yg paling banyak beli..
Pepero sedap sampai jilat jari! WUHUUU!!~


Mak eshat beli beg ni.. RM99 rasa nya..
Malam tu kan kitaorang round2 kat pantai cenang..
Sy saje la tanye.. Yg kecik je diaorang jual RM125.. Mahal!
Yang mak eshat beli ni yang besar punya..
Murah & berbaloi-baloi..



Masing2 takot bawak lebih coklat..
Takot tak lepas time kastam check.. WUHUHU!!~
Sekali tak de pape.. Lepas je semua..
Mak eshat beli kuali.. Siap sorok2 dalam beg baju lagi.. HIHIH!!~


Happy nye semua.. ^__^
Nak masuk feri dah..


Bergambar lagi..
Belakang tu helang.. Nampak tak?? :p


Dalam feri dah, Tiket pukul 3pm..
Masa balik, feri behave sikit.. Tak melambung2 dah kitaorang dalam tu.. HIHIHI!!~
Masing2 dah siap2 plastik, siap tido pon ada..
Pagi tu pon breakfast sikit2 je.. Takot makanan keluar balik..
Takot muntah.. 

Feri balik ni ok sikit dari feri dari Kuala Kedah ke Langkawi..
Sebab kitaorang amek tingkat atas..Seat start 84 camtu..
Duduk atas takla rasa ombak sangat..
Nasib baik balik tu, takde sape pon muntah..
Alhamdullilah..

Sampai jeti kuala kedah dalam pukul 5 camtu..
Ramai giler orang..
Berplastik2 bawak coklat..

Sampai Alor setar, amek barang2 kat homestay dulu..
Lepas tu singgah beli ikan perkasam kat Pekan Rabu..
Makan malam siap2..
Pukul 8lebih baru kitaorang gerak balik putrajaya..
150am sampai umah..

Jadi, habis dah la entry wedding trip & short trip family eshat utk di abadi kan dalam blog picisan sy ni..
Tahun depan sambung entry wedding trip lagi..

#happymoment

Love, Rina Ellisa

2 comments:

  1. Nampak peppero akak...hehehe..tba2..thanks sbb tlg belikan coklat kat akak...

    ReplyDelete