Followers

Thursday, 12 December 2013

Wedding Preparation : Baju Nikah Part 1.

Hi & Assalammualaikum..

11.12.2013, Wednesday

Cantik kan date ni semalam..
Date tu jugak Jovian & Nina, Che ta & Zain nikah..
Best sape yg tunang/nikah/dapat baby date tu kan..

Lebih kurang 4 bulan je lagi..
Progress tersangat lah slow.. --"
Semalam kan public, konon nye nak buat lah kerja-kerja DIY..
Tapi tak pon.. 
Penyakit M tu menguasai diri semalam..
Last2, amek2 gambar je project2 DIY tu..
Lepas tu susun elok-elok dalam kotak..
Bila nak sambung pon tak tau..
Mood oh Mood! 
Datang lah engkau!

Last sekali snap gambar semalam ialah baju nikah..
Tetiba senyum sesorang tengok baju nikah..
Tetiba tak sabar nak pakai.. HIHIHI!!~



14 Mac 2013, sy email Blogger Dilla kirim beli kain lace ni..
Dia duduk penang.. Kain lace kat situ murah & cantik2..
15 April 2013 sy dah dapat kain lace ni.. Happy sangat!!
Sebab kain lace ni cantik.. Sy suka.. =D
Sy beli 2 meter setengah.. Semeter RM20..
Total RM60 termasuk postage..
Murah kan??

Dah dapat kain lace ni, hantar la tailor untuk tempah..
Konon nak pakai raya atau konvo..
Tapi macam terbiar lama je kat tailor tak amek-amek.. HAHAHA!!~
Sept 2013 baru lah sy pegi amek baju ni..
Bila dah siap, eh cantik pulak kalau pakai nikah ni..
Sebab putih kan..
Jadinya, tanya family & eshat ok tak kalau buat baju nikah je..
Then diaorang pon ok je..
Yeyyyyy!!!!
Jimat & Takyah pening2 dah nak buat baju nikah camne..

Cuma!
Baju dah siap.. 
Kain je belum ada.. 
Fabrik pon belum beli lagi..
Sy plan nak buat kain flowy.. 
Sebab kempunan tunang dulu tak dapat pakai.. 
SobssSobss..

Nanti nak kena beli kain chiffon putih/offwhite 5 or 6 meter.. 
Nak kena beli lining dalam warna kuning..
Sebab baju lace putih ni, sy letak lining kuning belah dalam..
Baru nampak macam naik sikit lace putih ni..
Tapi, kena confirm dulu dengan tailor berapa meter nak guna fabrik..

Kain baju nikah eshat pon dah beli.. 
Tapi tak hantar2 tempah lagi..
Maybe hujung Jan 2014 baru pegi hantar tempah baju nikah eshat & kain baju nikah sy..
Sebab sekarang tailor sy tengah cuti berpantang..



Ni la baju nikah sy..
Lace + Lining Kuning.. 
Sekarang ni tengah pikir..
Nak letak beads ke tak..
Kalau ikot sy taknak letak.. 
Biar je kosong macam tu..
Tapi, eshat suruh tambah sikit beads sikit..
Nanti dalam gambar nampak biasa je..
Tengok la macam mana..
Kalau rajin & sempat nanti tambah lah beads..
Kalau takkkkk..
Tengok jela jadi camne.. HIHIHI!!~

Yeyyyyy!!!~
Tak sabar nak sedondon dengan bakal shuben kita pakai baju putih.. HEKHEK!!~
Gedik tau! =D

Love, Rina Ellisa

2 comments:

  1. Hi kak rina,

    Tinie ni. Nak tnye hantar kt tailor mn yek? dkat2 ngan area kita ke? =) santek sgt baju akak...

    ReplyDelete